LiitlebigWeed 132 Napisano 6 Czerwca 2021 sprawdzałem nawet na brytyjskim amazonie i innych amazonach ale koszty wysyłki z europy są wyższe niż z usa. z usa to 40 do 45 $, za wysyłkę a z eu to sobie wymyślili 40 eurosów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 6 Czerwca 2021 @LiitlebigWeed zobacz na ebay.de @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neo 0 Napisano 10 Czerwca 2021 Witam wszystkich potrzebuje niedrogie ale wydajne #oświetlenie dla 1 roślinki auto Po wielogodzinnych poszukiwaniach, pomysł był na 3 ledy (żarówki łącznie ponad 6000lm) Hps 100w (ale raczej odpada bo może być za gorąco w małym boxie) Aktualnie raczej wybór padnie na ten panel https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-35w Jeden pomysł jaki mnie nachodzi jeszcze to Led cob 50w dołożyć radiator i wentylator z pc i pytanie która opcja zrobi lepszą robotę❓ https://allegro.pl/oferta/cob-50w-epistar-full-spectrum-230v-9979960730 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 10 Czerwca 2021 @Neo ledam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 10 Czerwca 2021 @Neo Ledam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 10 Czerwca 2021 (edytowane) @Neo ja znalazłem diody cob 50w ale full spectrum 😄 po 14 zł za sztukę. Edytowane 10 Czerwca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 11 Czerwca 2021 Panowie warto pchać Zeusa 465 do namiotu 1x1m ? Bo on będzie w sumie tak na styk styk. Czy lepiej iść już w 1.2x1.2? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Czerwca 2021 @Brazil Munster to od ciebie zależy czy chcesz mniejszą czy większą powierzchnię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 11 Czerwca 2021 No to wiadomo ale wolal bym 1x1 tylko czy jest sens pchać taki panel w taki namiot. Bo Zeus chyba ma 98cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 11 Czerwca 2021 @Brazil Munster lumateka 300w daj na 1x1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 11 Czerwca 2021 (edytowane) @Andi Miałem 2 x atiss 300w roomie 2x1 i jeżeli będziesz chciał mieć zaplanowany cały obszar po brzegi zewnętrzne rośliny będą się giely do środka. Ale. lampy godne polecenia. Btw mam na sprzedaż dwie z fakturą i użyte raz do pełnego cyklu. 🙂 Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Krzysztof_Krzys @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ginekolog Napisano 12 Czerwca 2021 Witam. Jaka powierzchnię boxa polecacie do panelu spider farmer sf 4000 Na stronie producenta pokrycie na flo 4x4 stopy czyli 120x120 Opis produktu ze sklepu w ktorym kupilem https://www.intertype.pl/spider-farmer-sf-4000-led-grow-full-spectrum-p-207.html Zalecana powierzchnia: 190x190 cm, Flower: 160x160 cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 12 Czerwca 2021 @Ginekolog bardziej na powierzchnię 120x120 była by @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ginekolog Napisano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Eloo Panewki to znowu ja. Kupilem Led spider farmer sf 4000 poczatkowo mial isc do boxa 110x120. Lecz jednak po dlugiej przerwie bez konopi czuje niedosyt. Box jednak bedzie 165x110 Z racji tego potrzebuje drugi panel led co wypelni brakującą przestrzeń. Czyli 45x110 co byscie polecili ? Przypominam ze nigdy nie używałem ledów. Nadal nie jestem do nich przekonany chodz to juz z 6 lat minelo albo wiecej. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez Ginekolog Literówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 15 Czerwca 2021 @Ginekolog trochę powierzchnia nietypowa musiał byś jeden panel konkretny albo dwa na taką powierzchnię zastosować, ile masz kasy na to? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ginekolog Napisano 15 Czerwca 2021 (edytowane) @Szym Ledwo co kupilem spidera sf 4000 za 3k wiec nie wiem moze max 1000 zl na ta dostawke albo 1300 max. Powierzchnia troche nietypowa to fakt i na dodatek niska w jednym miejscu bo tylko 144 cm wysokosci a max 180 i dokladnie bedzie 115 cm szerokosci. Spidera kupilem z mysla o wymiarach 120x115 a reszta to mial byc drugi wege box 45x115 cm z lampkami typu MH a nie chce mi sie jednak bawic w wegi i wolal bym zrobic raz a wiecej i mieć spokój na ponad rok czasu. znalazlem cos takiego chodz wolal bym spidera jakiegos by razem podlaczyc Lampa LED Mars Hydro TSL 2000. Niby wymiary pasują by razem ze spider farmer sf 4000 ogarnął pomieszczenie do 165x115. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez Ginekolog @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Czerwca 2021 6 godzin temu, Ginekolog napisał: Lampa LED Mars Hydro TSL 2000 no ta by była tylko nie wyrobisz się w budżecie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Lipca 2021 Czy wysokość boxa/rośliny wpływa na wybór mocy oświetlenia? czy tylko powierzchnia w m2 ma znaczenia a wysokość jest dowolna? Myślałem strzelić ledam 35W na ok. 40x40x120 i robić LST na automacie, będzie git? Czy inwestować w 60W w takim przypadku ? Pozdrówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Lipca 2021 Jak masz taką możliwość to weź 60 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Lipca 2021 1 godzinę temu, mleczyk napisał: Czy wysokość boxa/rośliny wpływa na wybór mocy oświetlenia? nie wysokość boksa nie wpływa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach