OlaLola 65 Napisano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) @doominik a silikon od dutch pro albo rhino skin od advanced nutrients jest podobny do twoich czy tez tak bedzie scinal ? teoretycznie to one chyba tez sa na kwasie czy sie myle ? Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez OlaLola @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 14 Kwietnia 2021 Tego od dutch pro jest niby na bazie kwasowej, więc taki jak te, które ja używam. Ten od advance to prawie sama woda-leje się tego bardzo dużo i jest drogi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 14 Kwietnia 2021 @doominik30km ode mnie sklep ma dutch pro 1l za 65 euro to chyba calkiem dobrze w porownaniu do rhino @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 15 Kwietnia 2021 @OlaLola Wychodzi dosyć drogo, ale jak nie masz dostępnego innego, to śmiało. Dutch pro silica: 0.4ml/1l Duddhas tree: 0.25ml/1 (ten wychodzi najlepiej) Monkey nutrients: 0.2ml/1l Advance rhino skin: 2ml/l 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 16 Kwietnia 2021 Dziękuje za rozpisanie, masz zlote serce 😛 Uzywasz jeszcze pure clean od plant magic ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 17 Kwietnia 2021 Roslinki ruszyyly od ostatniego problemu, criticale puchna jak szalone, korytko juz mam cale wypchane korzeniami i musze wyciagac je co chwile z wody pineapple lepiej chyba wygladaja, ale odstaja rozmiarowo od criticali do teraz nie wiem co bylo problemem, moze ta „sraczka” 😄 w zbiorniku, ktora sie zrobila przez silikon, jak w butelce powyzej @doominik moze zaloze druga siatke i ponaginam znowu criticale, brakuje juz miejsca 😜 chyba, ze zasugerujesz inny pomysl 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Kwietnia 2021 @OlaLola daj fotki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 17 Kwietnia 2021 @OlaLola Myślę, że się trochę zdziwisz jak zaczniesz flo-tam nie będzie w ogóle miejsca. ja jeszcze nie mailem dwóch siatek więc nie za bardzo mogę coś doradzić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) @Tester a wstawianie filmikow jest zabronione czy jak to wyglada 😛 @doominik o cholercia 😞 takiej wiadomosci nie chcialam przeczytac od ciebie 😞 a co bys w takim razie uczynil w mojej skorze 😜 ? Generalnie roslinki maja juz prawie 2miesiace Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez OlaLola @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Kwietnia 2021 7 minut temu, OlaLola napisał: a wstawianie filmikow jest zabronione czy jak to wyglada fotorelka to fotorelka 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 17 Kwietnia 2021 @OlaLola Ja już bym je na flo dał. Chyba, że chcesz jeszcze je przycinać i potem agresywny lollipopping. Przeważnie krzaki mocna się rozrastają na początku flo. zawsze możesz usunąć nadmiar, tylko czy wtedy warto jest robić tak długi veg? jak będziesz zadowolona z kondycji roślin to dawaj 12/12 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Tak wyglada aktualne sytuacja, na dniach chce przelaczyc im 12/12. ale glowkuje czy moze jest sens zrobic topping na criticalach @doominik Przed przelaczeniem robisz ciemnie czy jak to u ciebie wyglada ? Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez OlaLola @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 21 Kwietnia 2021 @OlaLola Ja po prostu ustawiam timer na 12/12 w porach, które mi pasują w danym namiocie i czasem wyjdzie, że mają dłuższy dzień (jak np. dziś, bo w małym namiocie światło zapala się o 6 rano, a w tym ich obecnym flo od 19), a czasem długą noc, ale to wszystko się wyrównuje po pierwszym dniu. Jak przytniesz criticale, to reszta w tym czasie będzie dalej rosła. Nie warto mieć zbyt dużego tłoku w namiocie-jak chcesz mieć najlepszą jakość, to topy muszą mieć troszkę miejsca obok siebie. Z drugiej strony jak Ci się nie spieszy, to możesz jeszcze je trenować, a potem na początku flo wywalić co zbędne. Wybór należy do Ciebie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 22 Kwietnia 2021 W dniu 13/04/2021 o 20:38, OlaLola napisał: @doominik zaczely sie cos psuc liscie pineapple chunk i u jednego criticala, wymienilam wode i dodalam baza 40ml rhizotonic 20ml cal mag 25 ml silikon 50ml PH standardowo 5.5-6.3 EC 1.4 podlalo raz, ale zmniejszylam do 1.3 niestety wymiana nic nie pomogla bo liscie wygladaja co raz gorzej i kompletnie jestem bezradna, wszystko jest niby okej, a tu takie rzeczy sie dzieja 😞 mialem to samo po dodaniu cal magu, moim zdaniem jest to nadmiar, usunalem tez liscie posypane i leje sama woda, moja woda ma duzo magnezu w sobie i po przelaniu woda sie polepszylo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 23 Kwietnia 2021 @@Git Dzieki za uwage, ja niedosc, ze przedobrzylam z cal magiem to mialam problem z transpiracja, naszvzescie po kilku dniach wrocilo wszystko do normy, odpalilam wtedy tez wentylator wyciagajacy na 1 bieg, wczesniej chodzily tylko mieszajace. Mam do kupienia osuszacz - Blyss WDH-316DB 280W 16l/24h nowy za 240 zl, mega okazyjnie, ktos cos wie o tej firmie ? @doominik 😄 Silikon od dutch pro zdal egzamin, nie ma z nim zadnego problemu. Pojawilo sie sporo nowych odrostow, najchetniej dalabym jeszcze troche czasu tym chunk’om, ale criticale puchna jak szalone i obawiam sie mocno, ze zabraknie miejsca 😞 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 24 Kwietnia 2021 @OlaLola ja bym brał ten osuszacz w takiej cenie na pewno. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Zobaczyłem post z pierwszej strony o lst i chciałem się do tego odnieść ale to już chyba za późno xd Ale może coś o nawilżaczy. Cena kozak i powinnaś wziąć jak masz problemy z wilgotnością. Tez mam 16l/day tez coś około 300w i naprawdę daje radę. Polecam podłączyć rurkę bo nie trzeba się bawić w opróżnianie zbiornika. Domonik kiedyś mówił ze ma rurkę puszczona do wilmy, wiec tez mozes tak zrobić Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez Totoro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Kwietnia 2021 Nie no jeśli chodzi o scrog to super to zrobiłeś w porównaniu do mojej FR 😊 Będę zaglądać i się przy uczać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 24 Kwietnia 2021 @OlaLola Takie osuszacze to raczej okolice 1000pln, więc raczej się nie zastanawiaj. U mnie to niezbędny element całego "projektu". Tak jak już zacznie wszystko kwitnąć, to dopiero będzie gęsto. Na pewno będziesz musiała sporo wyciąć, ale to spoko, bo zostawisz tylko najmocniejsze odrosty. Tak BTW, co tam nowego wsadziłaś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 25 Kwietnia 2021 Niebawem dojdzie, w koncu udalo mi sie cos kupic tanio do boxa 😄 @WielebnyMerry Dziekuje, milo to slyszec na poczatku swej przygody 😛 @doominik Juz teraz obcinam liscie i slabe odrosty. Paradoksalnie criticale po tym rosna jeszcze bardziej, a pineapple nie do konca, mam nadzieje, ze urosna mocno do gory na flo. Ha, sokole oko 😄 dostalam troche pestek i wrzuce je do ogrodka, raczej w celu zabawy bo zawsze chcialam wyprobowac klasyczne i popularne odmiany 😛 amnesia, white whidow od RQS Wersja A Mam taki plan, ale nie wiem jak w praktyce to wyjdzie, mam nadzieje, ze zetne to co aktualnie w przeciagu maksymalnie 80 dni i wrzuce od razu jakies 6/8 automatow na scrog+lst ( nigdy ich nie uprawialam, ale musi byc ten pierwszy raz 😛 ) i wyrobie sie z automatami w ciagu 2 miesiecy, bo zmieniam miejsce zamieszkania 😄 Wersja B Ewentualnie dac sobie spokoj z automatami i trzymac dlugie flo, to co bedzie gotowe sciac, a tym mniejszym z dolu dac spuchnac, ale czy to sie sprawdzi i dolne topki, ktore byly przykryte wiekszymi topami spuchna jeszcze do rozmiaru tych gornych z reguly najwiekszych ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach