point.99 239 Napisano 13 Maja 2021 @Zielone krainy W jakich proporcjach stosujesz te wszystkie odzywki podczas kwitnienia. czy mixujesz je też? jak często je podajesz? Chciałbym się zorientować jak ty to robisz i dodać coś z tego do tego co sam już wiem. A tak po za tym to grubo to wygląda na tym zdjęciu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Maja 2021 @point.99 Ziomku ja dobieram mieszankę w zależności od tego, co widzę po roślinach, jak widzę, że roślina jest w stanie przyjąć daną dawkę nawozów, a mówi przez liście, że brakuje jej danego pierwiastka bardziej niż innych, to daje takie proporcje nawozów, by tego, co mówi, że ma wystarczająco nie dostała wcale albo dostała tego minimum, a przy tym, by dostała maximum tego, co na dany moment pokazuje, że jest jej szczególnie potrzebne. Więc nie jestem ci w stanie powiedzieć, co i jak leje, bo za każdym razem leje inaczej, by stworzyć mieszankę odpowiednią na dane podlanie. Wszystko opiera się na obserwacji aktualnego stanu rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 13 Maja 2021 @Zielone krainy To co napisałeś w sumie mi pomogło. Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Maja 2021 35 dzień kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 15 Maja 2021 @Zielone krainy coraz lepiej to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 15 Maja 2021 @Zielone krainy ilu topów tam masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Maja 2021 Ja naliczyłem 17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! Nie liczyłem nawet, jutro policzę to ci powiem, bo dzisiaj już poszły spać. @konopny_janusz Będzie więcej, bo to, co widać to nie wszystko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! O ile dobrze policzyłem wszystkie szczyty, a nic mi nie umknęło, to wychodzi 30 większych szczytów i 17 mniejszych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 16 Maja 2021 @Zielone krainy no to elegancko ja mialem wszystkiego 31 topów. Chodzi mi o główne łodygi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! Ty trenowałeś inaczej, ja w boxie na scrogu mam gąszcz przy mojej powierzchni 0,32 m2. Ilościowo przesadziłem i zdaje sobie z tego sprawę, ale chciałem zobaczyć ile max wyciągnę z mojej powierzchni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 16 Maja 2021 @Zielone krainy teraz sie podejme scroga. Juz mam sadzonki w 5 dniu wega. Mam plan wrzucić dwie rośliny na te 0.48m2. I chce wyciągnąć między 250 a 300g. Jak mi tyle nie wyjdzie to chyba ze mnie nie grower hehe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! Wyjdzie ci znacznie więcej, sam obstawiam wynik bliski 0,5 kg. Scrog pozwala na optymalne zagospodarowanie powierzchni uprawnej, by wyciągnąć z niej jak najwięcej, więc jak z mojej idzie wyrobić 300 g to z twojej 0,5 kg nie powinno stanowić problemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Maja 2021 40 dzień kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 20 Maja 2021 @Zielone krainy ale pałki 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Maja 2021 @420Dominik420 Jeszcze kawałek drogi przed nimi do dojrzałości, ale jak na 40 dzień to jestem zadowolony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Maja 2021 @Zielone krainy ladnie idziesz. Mozna powiedziec ze brak jednej z odzywek jakich uzywasz moga powodowac spore różnice. Mojm obstawiam ze do twojch brakuje od 7-10 dni by tak wyglądały. Zrobilem 3 dni temu test na oprysk, dodalem 4 krople pk do czystej wody 900ml i zrobilem oprysk, efekt wow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Maja 2021 @WielebnyMerry No lecą szybko, a na co przekłada się wiele czynników, bo w przypadku tej uprawy zrobiłem wiele rzeczy inaczej niż na poprzedniej i wyszło to na dobre. Na poprzedniej miałem spore braki w nawozach, ale też do 33 dnia na flo brakowało mi światła, i dlatego też wszystko szło wolniej niż obecnie. Na tamtej uprawie kwitnienie wyniosło mnie 95 dni, a na tej uważam, że spokojnie się do 70 dnia wyrobię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Maja 2021 No kwitło długo. Moze dobra sativa to była, 95 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Maja 2021 @WielebnyMerry Trzy sativy miałem poprzednio i jedną z przewagą genu indica. Teraz mam 3 sativy i 3 indici. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach