Gość Napisano 27 Kwietnia 2021 12 minut temu, Szym napisał: to już do wody dodać dolomit i podlać szybciej go roślina otrzyma Dokładnie tak, dolomit podsypany pod roślinę zbyd wolno będzie się "rozpuszczał, dolomit miesza się z ziemią przed uprawą, wtedy jest czas by się to przegryzło. Szym dobrze napisał. Rozrób z wodą i podlej(dokładnie tu nie pomogę odnośnie proporcji itp). Możesz w aptece Kupić sól epsom (siarczan magnezu) i spryskać. Ten drugi nawóz tak jak pisali jest jescze gorszy. Pozdrowik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 27 Kwietnia 2021 Oprocz podlania proponuje tez podsypac dolomit pod krzaka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 @dantes205 tyle starczy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Na razie tak. Jak wsiaknie w ziemie, to za 2/3 tyg. znowu podsyp dolomit. Nastepnym razem, jak nie sprawdzasz PH, to dodawaj 1 lyzke dolomitu na 1 litr ziemi i to wymieszaj. Przegladam twoja fotorelacje i zauwazylem, ze podlewasz Oaza z biedronki. Sprawdzales jej ph? Bo u mnie pokazuje ph 8. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez dantes205 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Kwietnia 2021 @dantes205 dobrze Ci doradza z tym dolomitem. Ona też potrzebuje konkretniejszych nawozów, masz jakiś growshop w pobliżu by podskoczyć? Ps. Nie potrafię odnaleźć posta gdzie wkurwiłem jakiegoś kolegę forumowicza, który postanowił sie juz nie odzywać. Mam ciekawe informację odnośnie wody Muszynianki. Niezłe dymy się zrobiły przez to w wątku. Nie potrafie znaleźć tego posta gdzie był poruszany ten temat. Pozdrowik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem Tutaj : https://marihuanaforum.pl/topic/5368-lowryder-auto-mars-ts600-100w-016m2/?tab=comments#comment-52057 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem na mojej fotorelacji chyba xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) @niewiemalesiewypowiem kupiłem przed chwilą spryskiwacz i tak jak mówisz mam wlać 3 ml tego nawozy do litra wody i spryskać po listkach jak będę gasil jej światło tak? czy jak bo już nie wiem xd @dantes205 tak od początku podlewam oaza @niewiemalesiewypowiem no właśnie nie mam mieszkam w małym mieście Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez 420Dominik420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 27 Kwietnia 2021 @420Dominik420 Ja bym sie wstrzymal z opryskiem tym nawozem. Postaraj sie zamowic nawozy przez internet, to nie jest duzy koszt. Poszukaj, ktory growshop ma najtaniej i zamow najmniejsze butelki (100 ml), oni czesto wysylaja darmowe probki nawozow do zamowien. Bedziesz potrzebowal PK 13/14 i jakiegos blooma, ja uzywam alga bloom. Do czasu, az Ci przyjda nawozy lej odstana kranowke (najlepiej przefiltrowana) z dolomitem. Ale przede wszystkim, poczekaj co napisze @niewiemalesiewypowiem, bo ja tez poczatkujacy jestem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Kwietnia 2021 Jak już musisz to 0,3ml na litr. Jak masz możliwość zamówic to ta opcja jest lepsza. Lepiej dobrać właściwe nawozy. Wszystko zależy na co możesz sobie pozwolić. Pozdrowik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 @dantes205 pk 13/14 mam @niewiemalesiewypowiem spróbuję te 0.3 ml na litr i spryskam jak nic się nie poprawi to zamówię alga blooma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 27 Kwietnia 2021 @420Dominik420 ja nie wiem, czy nie lepiej spryskac tym PK 13/14? @niewiemalesiewypowiem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 @dantes205 hmm? @niewiemalesiewypowiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 27 Kwietnia 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Kwietnia 2021 Pk stosuje się 3 tygodnie przed ścianką chyba! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 28 Kwietnia 2021 @WielebnyMerry spoko nie spryskałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 28 Kwietnia 2021 siemka czy da się wywnioskować po liściach jakiej przewagi jest moja roslinka wsensie przewaga sativy lub przewaga indicki albo może sama indicka?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Kwietnia 2021 @420Dominik420 Wygląda na indica, ale chyba coś ze sativy też w sobie ma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 30 Kwietnia 2021 @Zielone krainy siema podlalem krzaka pk dałem pierwsza dawkę 0.5 ml i podlalem razem z zwykłym podlewaniem, czy to jej pomoże bo @niewiemalesiewypowiemnapisal że ona teraz potrzebuje p k Ca mg .? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Kwietnia 2021 Ty to masz na takich ledowych zarowkach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach