Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 7 Marca 2021 @CananisUk zrobilem im teraz oprysk jak mają ciemno. Mam nadzieje ze sie wszystko poprawi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! Wygląda jak typowy niedobór wapnia. Wg rozpiski to jeszcze może być niedobór bor, ale ja stawiam na to pierwsze. Najczęściej chodzi o niskie pH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 7 Marca 2021 @doominik ph zawsze sprawdzam przed podlaniem, czekam az sie wszysyko wymiesza połączy i dopiero pozniej podlewam. Zrobilem oprysk dzisiaj zobaczymy czy dalej nie pójdzie. Dzięki za pomoc! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! a ile nawozów im lejesz? może masz jakiś nutelock? Ja zawsze jak coś jest nie tak zaczynam od flush'a @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 7 Marca 2021 @doominik do tej pory nie dostaly żadnych odzywek prócz rizhotonic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! skalibruj miernik i zmierz jeszcze raz pH jakim podlewasz , miernik powinno się kalibrować raz na 2 tygodnie jaki by nie był , nie mówię tu chińskich za 50-80pln bo te się do niczego nie nadają i kompletnie mogą popsuć uprawę. Pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! to może zacznij od cal mag, albo jakaś bazę im zacznij lać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 8 Marca 2021 @doominik dzisiaj dam do ziemi pół dawki cal mag i pół dawki canna flores tej co najbardziej ma braki. Dorzucę pół dawki canna boost bo tu widac ze kwitnie. Zobaczymy co będzie. Jeszcze raz dzieki wszystkim 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 8 Marca 2021 2 hours ago, Dobry_Człowiek! said: @doominik dzisiaj dam do ziemi pół dawki cal mag i pół dawki canna flores tej co najbardziej ma braki. Dorzucę pół dawki canna boost bo tu widac ze kwitnie. Zobaczymy co będzie. Jeszcze raz dzieki wszystkim Canna boost dajesz w 4 wek 40 ml /10 l do tego a i b 15 ml /10l calmag 5 ml na 10 l oraz pk 9-18 5ml. Na10 noe powinno ci nic brakować plantu ec powinno być 1,4 a pH 6.0 jak soli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 9 Marca 2021 54 dzień, 16 dzień od przełączenia. Wczoraj największa dostała pół dawki cal-mag+, canna flores, canna boost i rizhotonic. Reszta dostała dzisiaj samą wodą a najbardziej filetowa pół dawki cal mag bo chyba dzieje sie to samo co z największa purple puch. Mam wrażenie ze każda roslinka jest inna. Chociaż reszta Purple Punch puszcza lekko fioletowe włoski. Każde podlewania Ph 6.2 - 6.3 Lampa ustawiona na 80%, najniższa roślinka jest 40cm od lampy, a najwyższa 17cm. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Marca 2021 Będzie syto za 3 tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 12 Marca 2021 19 dni od przełączenia. Wczoraj na jednej z purple Punch zrobiłem supercropping. Była bardzo wysoka, na indukcji poszła z 40cm. Musiałem ją obnizyc o 15cm. Najwolniej kwitnienie. Każdą rosline musze traktować indywidualnie, jest to trochę meczące. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy... 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 18 Marca 2021 81 dzień, 25 dzień od przełączenia. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 26 Marca 2021 33 dzień od przełączenia na flo. Dzisiaj dostały wszystkie samą wode pH 6.2 Daje juz im cała dawkę canna flores i canna boost. Za jakies 10 dni planuję dodać pk 13/14 Temperatura w dzień do 26 stopni wilgotność miedzy 50% a 60% Tepmartura w nocy 15-16 stopni wilgotność miedzy 65% a 75% Jak oceniacie nie ten moment roślinki? 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! ładne ja bym już zaczynał z pk. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 26 Marca 2021 @Piccolo czytałem gdzies że pk najlepiej stosować w drugiej fazie kwitnienia najlepiej 3 tygodnie przed planowaną ścinką. Na ulotce canny pk też jest tak napisane. Chciałem zrobić tak ze dzisiaj samą wodą, następne też samą wodą, a kolejne cała dawką flores i boost i pół pk. W sumie w critical mógł bym juz dawać bo kwiaty ma dobrze rozwinięte. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! będzie dobrze tak czy tak, ja zaczynam z pk jak już się formuja kwiaty a nie kwiatostan. Akurat 4-5 tyg pk dwa tygodnie flusha i ścinka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! Mniam 🤪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 29 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! wilgotność, wilgotność, wilgotność. Jak chcesz mieć co za ścinać poza pleśnią to zjeżdżaj z wilgotnością 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 29 Marca 2021 @Totoro moim zdaniem wszystko gra,fakt u mnie takich plonów nie było ale na poprzednich FR było w granicach 45-55% i plechy nie było. Pamietajmy że każda Fotorelacja jest inna, inne warunki, inną odmiana, wszystko ma wpływ na swoje.jedne są bardziej podatne na pleśń inne dane przenaworzenie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach