Xremasxx 1 Napisano 25 Stycznia 40 minut temu, Szym napisał: @Xremasxx te liście to normalne że będą usychać, ogólnie roślinie coś brakowało od początku bo nie rozkrzaczyła się tak jak powinna Tylko ze to przechodzi na górna partie dzieje się tak przed kwitnieciem roslina ma 40 dzień dodam że to automat, zdecydowanie zgadzam się myślę że lałem zbyt wcześnie nawoz o o słabym npk 4-14-4 ukorzeniacz zbyt mało azotu chyba miała na start, problem w tym że mija dwa trzy dni i opad jakby wiedla a jie jest przelana na bank ph też spoko Tak to wygląda razem wiatrak wtlaczajacy na dole i mieszający @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,325 Napisano 25 Stycznia @Xremasxx jak opada jakby wiedla to prosi o wode 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xremasxx 1 Napisano 25 Stycznia @Boczelli mozliwe że lałem wody zbyt mało? Bo jeśli chodzi o podlewanie to starałem się to robić rzadko co 3-4 dnii @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,325 Napisano 25 Stycznia @Xremasxx mozliwe, najlatwiej sprawdzac wage doniczki, albo wsadzać palucha w ziemie tak na 5cm zeby wiedziec kiedy podlac. Btw. Jesli masz malego boxa wiatrak wtlaczajacy nie jest potrzebny, wystarczy otworzyc ten otwor wentylacyjny na dole. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 25 Stycznia @Xremasxx Wygląda na złe Ph gleby ( nie przyswaja pierwiastków ) sprawdzałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xremasxx 1 Napisano 26 Stycznia @Resio666 nie posiadam miernika ph gleby tylko miernik ph wody myślałem że to wystarcza sprawdzanie za każdym podlaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 26 Stycznia @Xremasxx Miernik Ec pokaże czy roślina wchłania składniki odżywcze..no ale trzeba go kupić 🤪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xremasxx 1 Napisano 26 Stycznia @Resio666 teraz to i tak zaraz będzie finisz więc najwyżej przy następnej choć nie rozumiem czemu ph gleby miało by być źle skoro sprawdzam z każdym podlaniem ph wody, nawozow też nie lałem zbyt dużo, no w każdym razie zobaczymy co to będzie ale i tak dziękuję za dobre rady i słowa! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,342 Napisano 26 Stycznia @Xremasxx gdzie zaraz będzie finisz? Tu u ciebie to może połowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,325 Napisano 26 Stycznia @Xremasxx jak nie masz miernika ph gleby to mozesz zmierzyc ph wody ktora podlewasz i ph wody ktora wyplywa od spodu doniczki i porownac. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xremasxx 1 Napisano 26 Stycznia @WymiataczMega odmiany af zawsze trzymałem maks do 60-70 dnii a ma 42dzien życia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,342 Napisano 26 Stycznia @Xremasxx spoko. Pewnie się rozpędzają 😉✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,325 Napisano 26 Stycznia (edytowane) @Xremasxx czasem automaty moga potrzebowac, nawet i 90dni. Edytowane 26 Stycznia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xremasxx 1 Napisano 26 Stycznia @WymiataczMega oby mam taką nadzieję bo w sumie szkoda by było ale człowiek uczy się na błędach no nie 😉 @Boczelli na co jeszcze u jednej zwróciłem uwagę to dziwne zabarwienie takie brązowe na gornej parti liscia lodzydze, ale tylko jednej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,325 Napisano 26 Stycznia @Xremasxx pokaz fote jak to wyglada to moze cos zaradzimy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 9 Maja Cześć jestem w trakcie oczekiwania na boxa i mianowicie mam taki problem że mam 3 roślinki różnej wielkości i nie wiem czy mogę je włożyć równocześnie do jednego pomieszczenia sytuacja była dosyć dziwna bo jedna roślinka była prezentem miała na moje oko około 2 tyg i zasadziłem kolejne 5 z czego tylko 2 wyrosły jedno po 1-2 dniach a kolejne nasionko po 12 czekam jeszcze na resztę czy w ogóle coś jeszcze puści wrzucam fotki z zapytaniem czy mogę to wspólnie upchać w boxie Najwieksza 15.04 data od kiedy jest u mnie (Box Karton) Taką Dostałem Więc myślę że z początkiem kwietnia wyszła Srednia 27.04 (Słońce) + Rzeżucha 06.05 (Słońce) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,325 Napisano 9 Maja @PogromcaBaobabow wiesz co to za odniany? Ta pierwsza jesli juz ma miesiąc i tak wyglada to do wyjebania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 9 Maja (edytowane) @Boczelli właśnie nie wszystkie nasiona automaty. Czemu do wyjebania ? 🥺🥺🥺 @Boczelli a dobra źle chyba zrozumiałeś albo ja źle zinterpretowałem ten przy monitorze to jest ten sam co w boxie takiego rozmiaru go dostałem i 15.05 będzie równy miesiąc + to co wyrastało od nasionka tylo właśnie nie wiem ile on mógł mieć ale myślę że te 2 tyg Edytowane 9 Maja przez PogromcaBaobabow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,325 Napisano 9 Maja @PogromcaBaobabow jak 2 pierwsze zdj to ta sama roslina to spoko, zostaw 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 221 Napisano 9 Maja @Boczelli mogę je wszystkie razem do boxa wstawić jak przyjdzie ? I jak wysoko wtedy dać lampę i na jaką moc ja może założę później temat z przebiegu sytuacji to napewno ktoś doradzi co i jak 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach