Szym 866 Napisano 13 Lipca 2020 @Karthez przez filtr węglowy jak przechodzi powietrze to tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Achimski 0 Napisano 30 Września 2020 Dodałem nawóz i w ciągu 48h stało się takie coś. Poczekać czy przelać wodą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Września 2020 @Achimski chodzi ci o oklapnięte liście? albo za sucho albo za mokro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shereyourweed 0 Napisano 22 Października 2020 Witam chciałbym zacząć uprawe w swoim domu ale obawiam sie troche niebieskich jest to bardzo przypalowe? Planuje zakupic boxa itp z neta czy to bezpieczne. Wiadomo ze wiedziec o tym będę tylko ja. Dzięki za pomoc z fartem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420BMW 0 Napisano 22 Października 2020 Witam jest to moja pierwsza roślina. Czy mogę zerwać te pierwsze liście? Czy mogę wykonać już trening LST? Czy roślina wygląda w miarę dobrze? Uprawiam w growboxie. Pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiczuZmZ 0 Napisano 5 Listopada 2020 Panowie mam taki o to problem dziewczyny wyszły z ziemi 18 października 3x royal gorilla 1x brooklyn sunrise ziemia plargon allmix podlewana co 3-4 dni sama woda pH w granicach 6-6,5 Doniczki 14 l (automaty). Tak wyglądają liście na jednej z nich lampa Mars hydro tsw2000 60 cm nad dziewczynami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Listopada 2020 @MiczuZmZ coś musiałeś popsuć jak to starsze liście a młodsze są dobre to bym się nie przejmował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiczuZmZ 0 Napisano 5 Listopada 2020 21 minut temu, Szym napisał: @MiczuZmZ coś musiałeś popsuć jak to starsze liście a młodsze są dobre to bym się nie przejmował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Listopada 2020 @MiczuZmZ ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wi9nter 0 Napisano 8 Grudnia 2020 Cześć i czołem Szanownemu Państwu! Czy okres świecenia lamp w trakcie fazy kwitnienia jest taki sam dla odmian fotoperiod i automatycznych, czyli 12/12? Czy może, jednak dla odmian automatycznych które kwitną bezwarunkowo po minięciu tych 6-9 tygodniu, może świecenie dalej w trybie 18/6 poskutkuje większymi plonami? Czy mikoryza będzie w stanie mi pomóc w reanimacji sadzonki z popalonym korzeniem, zgnitym oraz takim ktory wczesniej znajdowal się długi czas w ziemi o złym pH? Jak jeszcze można wspomóc taką bidulke poza zostawieniem jej w spokoju? Na przyszłość... Co myślicie o zasadzie podlewania tylko wtedy kiedy robi się sucho i jak przekłada się to na plony? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Grudnia 2020 @wi9nter Automaty oświetla się 18/6 20/4 24/0 .j 24 jest wybierane z racji potrzeby utrzymania wyższej temperatury (jak masz za zimno w boksie) Podobno większego wpływu na plony nie ma. Ja oświetlam 18/6 przez cały okres hodowli. Automaty kwitną często i dużo szybciej niż piszesz. Mikroryza raczej nie pomoże w sprawie reanimacji popalonych korzeni. Podlewasz od mokrego do suchego. Ale często to przypada co 2-3 dzień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wi9nter 0 Napisano 8 Grudnia 2020 Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jaki wpływ ma keramzyt wysypywany na glebe na górze donicy. Czytałem, że trzyma wilgoć w glebie, ale zastanawiam się jaki to ma wpływ na oddychanie korzeni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Grudnia 2020 @wi9nter Jeżeli chcesz wykorzystać potencjał kermazytu w stosunku do korzeni to lepiej go umieścić pod warstwą gleby. Dzięki temu dobrze to wpływa na nawodnienie i oddychanie systemu korzeniowego. Na górze zatrzymuje wilgotność. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 8 Grudnia 2020 2 godziny temu, wi9nter napisał: Na przyszłość... Co myślicie o zasadzie podlewania tylko wtedy kiedy robi się sucho i jak przekłada się to na plony? No a jak inaczej? Podlewa się wtedy kiedy robi się sucho, innej opcji nie widzę, a jak się przekłada na plony? Jeśli nie przesuszone ani nie przelane to tylko dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolo 0 Napisano 25 Stycznia 2021 Cześć. Do uprawy automatu wystarczy ustawić doniczke na parapecie czy to za mało światła? Mowa o Royal Dwarf. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Stycznia 2021 @lolo parapet musiał by być dobrze nasłoneczniony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolleek 0 Napisano 19 Lutego 2021 W sumie przychodzę z tym samym pytaniem i to do tej samy odmiany co @lolo 😄 Niezłe zgranie w czasie. A więc zaopatrzyłem się w dwie odmiany - Royal Dwarf oraz Quick One. Trochę poczytałem o wszystkim i zastanawiam się, czy do tych automatów (zwłaszcza mało wymagający Quick One) będę musiał kupić/zrobić growboxa, czy wystarczy jak umieszczę je na parapecie koło grzejnika (ok. 25 stopni) na południowym oknie - światło jest tam około 13h, ale tego bezpośrednio słonecznego jest pewnie z 8 (przynajmniej o tej porze roku). Zastanawiam się jeszcze nad alternatywą, tj. żarówka 400W (46 000 lm) zawieszona nad dwoma automatami. Czy w tym przypadku parapet jest ok, czy jednak growbox? Dzięki za odpowiedź! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Lutego 2021 @bolleek growbox zawsze lepszy będzie, na parapecie o tej porze będą się krzaki wyciągały, żarówka 400W jeśli to HPS to mocna lampa na dwie roślinki Ci taka niepotrzebna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolleek 0 Napisano 19 Lutego 2021 @Tester a na takie dwie roślinki co byłoby najlepsze? Bo już trochę się gubię w tych wszystkich wskazówkach. Najważniejsze to dla mnie (standardowo) wydajność i cena. Zdecydowałem się na 400W HPS, bo cena to niecałe 70 zł. (ale z kolei w rachunkach wyjdzie drożej). Nie planuje dużych upraw, więc może po prostu żarówki LEDowe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lutego 2021 @bolleek musisz określić powierzchnie uprawy najpierw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach