EneDue 446 Napisano 5 Maja 2020 @Wentyl Ty to byś tylko czytał... Za czyny się weź ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Maja 2020 @EneDue tak jak bym się nie brał ? Rośnie sobie przecież, a że wolno rośnie to czytam ? 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 5 Maja 2020 Tak w ogóle @Wentyl slyszales o takiej technice że nacinasz delikatnie łodygi żyletką dwa tygodnie przed plonami? Ponoć seria takich nieszkodliwych nacięć zwiększa przesyłanie soków do łodyg czytałem o tym lata temu kiedy na internet chodziło się do kafejek internetowych i wtedy stosowałem ciężko mi powiedzieć jaki dało efekt bo sądziłem jedna na sezon i ją ciąłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Maja 2020 @EneDue słyszałem i czytałem ? ale zdania są podzielone. Niektórzy twierdzą, że moc wzrasta a inni, że tylko auksyny do leczenia wysyła i nie ma to wpływu. Sprawdzenie tego jest gdzieś pod koniec mojej listy To Do ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 5 Maja 2020 Ja wrzucam niebawem dwa automaty ak47 na out to jedną tak na koniec pomęczę i porównam co jak wyszło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Maja 2020 No i super, pamiętaj dać znać jak wyniki. Nie mam na razie planów sadzić dwóch takich samych krzaków, mam trochę różnych pestek, szukam czegoś dla siebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 5 Maja 2020 @Wentyl wszystko będzie w fotorelacje która założyłem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Maja 2020 Ja pjerdole, tu sie dzieje od samego rana widze ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Maja 2020 @CheMsKuN no trochę się dziś dzieje, wolne jakieś czy co ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
321aleksander 0 Napisano 5 Maja 2020 Ja nie chciałem nikogo obrażać czy się wymądrzać, tylko chodziło mi o uzyskanie odpowiedzi na pytania i tyle. Uzyskałem odpowiedzi za co wszystkim dziękuję a przy okazji co sądzicie zamiast Zarówki HPS 250 W zamontować coś takiego https://allegro.pl/oferta/panel-lampa-led-do-uprawy-roslin-300w-pro-czarny-8425553114?msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 i czy ktoś tutaj już testował takie wynalazki ? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Maja 2020 @321aleksander zamiast tego badziewia zobacz sobie https://www.mars-hydro.com/mars-tsw-600-led-full-spectrum-hydroponic-led-grow-light Tańsze i bardzo dobre. Ziomki tu mają i każdy chwali. Oczywiscie ten z linku jest podobnej mocy co Ty pokazałeś Albo to do prostokątnego boxa https://www.mars-hydro.com/led-grow-light/mars-sp-series-led-grow-light @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
321aleksander 0 Napisano 5 Maja 2020 Dzieki kolego za szybką odpowiedz, a to z tego linku który podesłałem to az takie słabe jest ? bo kumpel już sobie to zamówił a to może być jego błąd ? a 500 zł to już niezły wydatek ? dlatego wole zapytać 3 razy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Maja 2020 @321aleksander pewnie da się coś pod tym wyhodować ale skoro taką kase masz wydać to chyba lepiej na coś naprawdę dobrego. A te marsy wszyscy chwalą i do tego taniej wychodzi. Chyba nawet z kurierem taniej by wyszło niż to cudo z alle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
321aleksander 0 Napisano 5 Maja 2020 No właśnie bo w błoto wyrzucić hajs to nie sztuka, on bardziej skupiał się na tym by jak najmniej prądu pobierało i pokusił się na to co wam tu podesłałem ale tak czułem że to nie koniecznie będzie dobre, chociaż jest drogie, ja bym został przy tej lampie HPS ale boję się ze temp bedzie za duża, boje się ze może coś się spalić a przy okazji dom ? a one tez są czułe i łatwo sie przepalają a np czasem elektrownia rano lubi bawić się prądem w włączanie i wyłączanie, ale z drugiej strony własnie te lampy dają chyba najlepsze światło i jak to na nowicjusza przystało nie wiem na co się zdecydować, ale to co mi podesłałeś jest interesujące i jak już sprawdzone to chyba będzie lepszym rozwiązaniem bo jednak o wiele mniej prądu pobiera, bez większego strachu o spalenie chaty ? i bez walki z temperaturą a efekt pewnie mocno zblizony by był jak przy lampie HPS 250 w, i co byś zrobił na moim miejscu jak by ci nie było zal wydać 500 zł na te ledy ? kupic ledy czy bawić się w HPS 250 W ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Maja 2020 @321aleksander Ja bym tego panelu nie kupil, nikt tego nie zna to doslownie kupowanie kota w worku. I jeszcze te pjerdolenie panel 300 W a pobor pradu niecale 60W ?! Jaka masz pow. boxa i ile kasy chcesz wydac na panel ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 6 Maja 2020 @321aleksander kolekszo bez urazy ale @Wentyl morda dobrze ci odpowiedziała nie owijala w bawełnę na konkretne pytania odpowiedzi.. Jeżeli tak ma wyglądać oczywiście bez urazy tak? ? Twoje pytania które są na nie jednym forum to widoczne pogonili cię z innego forum... Sory za szczerość ale nie mogłem inaczej Sory nie doczytałem reszty tekstu korespondencji hahahaha ? myślałem że całość ogarnąłem nory jeszcze raz nie Ch ę afery siać ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 6 Maja 2020 @Legalize@LLBanditos widzisz, jak ktoś węszy zarobek bo AF w 2 miesiące dochodzą no bo przecież nazwa AUTOMAT zobowiązuje. Idealnie by było wysiać- zapomnieć- zebrać plon... W końcu to jak chwast rośnie. Oczywiście "bez urazy" bo też gówno wiem o tym ? O słodka ironio Btw: ponoć AUTOMAT AK47 jest najszybszy ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 10 Maja 2020 Dajcie znać czy mieliście już taki przypadek jak na zdjeciu bo nie wiem czy się cieszyć czy martwić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 @Konto.paczkomat dwa kiełki zdarza się, jedna roślina będzie słabsza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 10 Maja 2020 @Tester trzeba jakoś rozdzielić? Czy normalnie wsadzić w ziemie? Serio dwie rośliny z tego będą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach