Edi800 29 Napisano 1 Grudnia 2020 @Zielone krainy gościu nie chodzi mi o stosowanie tego przy plantach, bo do wczoraj nie zastanawiałem się nad takimi sprawami. Chodzi o poszanowanie faktów. Prosiłes w jednym poście o to żebym wyjaśnił ale między czasie zrobiło to parę innych osób. Na co Ty napisałeś że pierdolą głupoty podczas gdy to Ty pierdolisz. Nie chodzi o planty i księżyc tylko o Twoją głupote która wyszła w rozmowie... end of story @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Grudnia 2020 @Edi800 Jak już to brak wiedzy w tym temacie, a logicznie patrzyłem na światło, nie sądziłem, że księżyc może oddziaływać na planeta zamkniętego w boxie , ale nie brałem pod uwagę tego, że chodzi o oddziaływanie jego pod względem grawitacyjnym, założyłem, że księżyc oddziałuje na rośliny światłem słońca, jakie odbija. Mniejsza z tym , jak bierzesz namiar na fazy księżyca i to według ciebie wpływa na efektywność uprawy to spoko, pokaż efekty w swojej uprawie. Nie chce spiny , szkoda na nią czasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 1 Grudnia 2020 Proszę skończcie już ta dyskusje bo czuje się winny zaspamowania fotorelacji naszego kolegi z forum. To miał być żart, chociaż miał sporo wspólnego z prawdą i chyba słabo wyszedł bo żart powinien bawić a nie prowadzić do kłótni i wzajemnego obrażania się (chociaż przyznać się muszę że rano śmiałem się do łez dobrych kilka minut ?) więc proszę was dajcie już na luz, zapalcie blanta i przestańcie z tymi wyzwiskami? PS. Ej a słyszeliście o ziemi wulkanicznej do uprawy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 1 Grudnia 2020 Teraz, Mieszko1 napisał: PS. Ej a słyszeliście o ziemi wulkanicznej do uprawy? Najlepsze pomidory są spod Neapolu u podnóża Wezuwiusza który zaliczył spore erupcje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Grudnia 2020 @Mieszko1 Osobiście nikogo nie wyzywałem ;) Jak dla mnie to beka, by robić z tematu sadzenia chwastów temat naukowy i budować wokół niego różne śmieszne teorie. To jest zabawa , a niektórzy do tego podchodzą, jak do pracy życia, no chyba, że na handel hodują to wtedy rozumiem :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 1 Grudnia 2020 @Zielone krainy Dla mnie i dla innych tutaj canabis jest chyba najważniejszą rośliną więc nazywanie chwastem na stronie miłośników tejże rośliny jest wielce nietaktowne. ???♂️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Grudnia 2020 @Jamajczyk13 Słowo chwast nie oznacza czegoś tylko negatywnego, bo jak poczytasz na temat roli chwastów w przyrodzie to wyjdzie ci , że też są potrzebne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudnia 2020 11 minut temu, Mieszko1 napisał: PS. Ej a słyszeliście o ziemi wulkanicznej do uprawy? Hydro żel Terracottem , polecam każdemu , jest tam lawa wulkaniczna i inne ciekawe rzeczy . Bardzo dobry jest by wzbogacić słabej jakości ziemię , ja używam z powodzeniem. https://sklepdlaogrodu.pl/pl/terracottem-nawoz-hydrozel-100g.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Grudnia 2020 To jest fotorelacja czy temat dyskusyjny o księżycu? Bardzo proszę wszystkich o ogar, bo już mnie to denerwują co tu się dzieję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 2 Grudnia 2020 Ale fotorelacja 6 stron a roślina dopiero się pojawiła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Grudnia 2020 bo oni tu cały czas o fazach księżyca pierdolą xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Grudnia 2020 Haha coś czuję że ta relacja skończy się na 30stronach, no chyba że księżyc w zimę lepiej świeci to roślina Ci szybciej dojdzie to wtedy 28 stron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 4 Grudnia 2020 Dzień 4 (chyba ?) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 4 Grudnia 2020 @fxxx1337 jak na 4 dzień to dosyć obszerna fotorelka w ilości kart, domyślam się że za 2,5 miesiąca (chyba że szybciej dojdzie) będzie to fr z największą ilością kart ? sam muszę na dniach poszukać jakieś spoko nasiona i chyba trzeba ruszyć z jakimś projektem ? pozdro i z fartem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 4 Grudnia 2020 @mirecki Moje fotorelki są zawsze popularne xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 5 Grudnia 2020 Zauważyłem, że na mojej dziewczynce, na nowych liściach są jakieś dziwne ubarwienia, jakieś takie brązowe/różowe? Jest to normalne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Nieważne źle przeczytałam do usunięcia Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 5 Grudnia 2020 1 minutę temu, AgaszkaB napisał: Rośliny najpierw wytwarzają system korzeniowy, gdy już jakiś w miare ogarnięty wytworzą to wtedy zabierają się za liście. Oho....teraz sie zacznie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 5 Grudnia 2020 A aga zanim coś powie konkretnego niech trochę poczyta, ale fajnie ze jesteś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) @Cieniu @Urojenie Edited 15 minutes ago by AgaszkaB Cieniu Posted 14 minutes ago Napisałam, że źle przeczytałam i zreportowałam swój post żeby moderator usunął. Edytowałam swój post zanim Cieniu napisał. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach