Bimbrownik 702 Napisano 5 Grudnia 2020 @AgaszkaB to nic nie zmienia bo jak czasem "śmieszkujemy" to co innego nic dawanie porad wyssanych z dupy. Możesz się obrażać, rób jak chcesz, nie dbam o to. @fxxx1337 będę patrzył z ukrycia bo PC boxy są dla mnie nie zrozumiałe i zarazem ciekawie. Byle do wiosny i ruszamy dalej mam nadzieję ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Grudnia 2020 Just now, Bimbrownik said: @AgaszkaB to co innego nic dawanie porad wyssanych z dupy. To powiedz mi co źle napisałam? To co napisałam jest nieprawdą? Źle przeczytałam, edytowałam post i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 5 Grudnia 2020 sorry za offtop. @AgaszkaB wczoraj sobie myslalem o tych uzaleznieniach, i wymyslilem. potencjalnych 'uzaleznionych' trafisz prędzej na forum wędkarskim lub forach kół łowieckich - tam wszyscy chleją na umór. tutaj sami namiętni palacze, koneserzy, użytkownicy, botanicy oraz miłośnicy roślin. złota zasada - Jak nie pomagasz...to nie przeszkadzaj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 5 Grudnia 2020 Dalej nie wiem co gra z moją panną xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 5 Grudnia 2020 @fxxx1337 sorry za offtop, a z panna to nie wiem , nigdy czegoś takiego nie widziałem, ale ktos się znajdzie na pewno tutaj co pomoże @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 5 Grudnia 2020 @TyJelopie ale mi pojechałeś, o shit ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Grudnia 2020 @fxxx1337 Ja bym się tym na tym etapie nie przejmował, ale poczekał na rozwój wypadków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Grudnia 2020 @fxxx1337 tak to normalne, po prostu kolorowa odmiana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 8 Grudnia 2020 Niby rośnie, ale tak jakoś słabo chyba xD nie wiem oceńcie czy tak powinna wyglądać 8 dniowa roślinka Gdzie trzymać ten miernik? Bo np. Jak trzymam w doniczce na ziemi położony to wilgotność duża jest powyżej 70, a jak dam na spód no to spada poniżej 60 I jeszcze mi w ogóle w górę nie idzie, może lampę dać wyżej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Miernik może zdejmij z gleby i przyklej, lub powieś nad doniczką. Sprawdź ph gleby, jak masz czym. Owszem jak na 8 dzień dość wolno idzie. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 9 Grudnia 2020 @doominik @Vampidrut @Tester @zielonyjamajczyk @Seba691 i inni. Jak myślicie w czym może być problem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 9 Grudnia 2020 @fxxx1337 Spokojnie ruszy, tak myślę. Lekko jest zwinięta do dołu. Daj lampę nieco wyżej. Wilgotność 60 dół i 70 donica jest ok. Ja bym przykleił gdzieś do boku ścianki, najlepiej na wysokości donicy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 9 Grudnia 2020 Dałem wyżej dzisiaj rano, miernik przykleje po robocie, wilgotność jakieś 70~ jest, temperatura 21-24 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Grudnia 2020 @fxxx1337 ja na Hulku miałem ok 7cm nad roślina i szla jak burza Myślę że jeszcze ruszy. Poczekaj aż woda wyschnie całkiem i wtedy polej po całej doniczce tak żeby dołem trochę poszło Miernik przyklej do krawędzi Doniczki z prawej strony i wstaw kubek z wodą i szmatkę zawies @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 9 Grudnia 2020 Aaaa bo to box od Seby. Czym swiecisz w takim małym pudełku? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 9 Grudnia 2020 https://www.amazon.de/dp/B0811MHW76/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_5FOgFb2SY2EPE Będę jeszcze dokładał później coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Grudnia 2020 @fxxx1337 na moje oko coś przyblokowana , łodyga już w tym stadium fioletowa , ratował bym to ukorzeniaczem jak masz dobry to zastosuj , dziwna ziemia , nie wiem czy nie za bardzo bruzdowata, rozbijałeś ją z tych bruzd przed wsypaniem do donicy ? Wygląda na lekko przelaną , może być że przydusiło korzeń , dla tego ukorzeniacz bym zastosował jakiś dobry. Ja stosuje taki , zmieniłem z Plagrona power roots i spisuje się swietnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 9 Grudnia 2020 @Vampidrut Ziemia to Plagron lightmix. To narazie przystopuję z wodą i pomyślę nad tym stymulatorem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Grudnia 2020 2 minuty temu, fxxx1337 napisał: @Vampidrut Ziemia to Plagron lightmix. To narazie przystopuję z wodą i pomyślę nad tym stymulatorem Plagron , Plagronem , ziemie zawsze trzeba porozbijać z tych większych bruzd , ja używam również plagronu lub canna , ale rozbijam bruzdy co przy okazji napowietrza ziemię . Tam worek na worku leży w sklepach , zawsze praktycznie ziemie mam pozbijaną w bruzdy mniejsze czy większe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 9 Grudnia 2020 @Vampidrut Nie miałem pojęcia o tym, cenna rada na przyszłość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach