doominik 933 Napisano 12 Października 2020 (edytowane) Witam Właśnie wsadziłem nowe ziarenka-8x Orange Hill Special od Dutch Passion- i postanowiłem zrobić fotorelację. Roślinki najpierw będą w inkubatorze, potem trafią do namiotu 210cm/80 już do hydro wilma pod marsa tsw2000 skręconego do około 200W, gdzie będą około miesiąca. Przed rozpoczęciem flo będą przeniesione do mojego starego namiotu 200cm/100cm pod 3 zestawy migro aray 240W. Nawozy na vege to sensi grow i do tego root shoot on monkey nutrients. Na flo to będzie kombinacja canna, advanced, buddhas tree, plant magic i monkey nutrients. Edytowane 12 Października 2020 przez doominik 3 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2020 (edytowane) czekamy na zdjęcia ? powodzenia chyba nie muszę Ci życzyć, ale oby z fartem Edytowane 12 Października 2020 przez Gość o, jest fota, sorry for missunderstanding @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 12 Października 2020 ciekawa odmiana, będę obserwował ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 12 Października 2020 yo man! fajnie że robisz relacje - na pewno lookam. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 12 Października 2020 (edytowane) ?? No to popatrzymy Orange Hill i Orange budd u mnie w top5 do palenia ? Ile już mają na tym zdjęciu w kostkach? Edytowane 12 Października 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Października 2020 @Jamajczyk13 ja jeszcze tych Orange nie próbowałem i wogole są to moje pierwsze pestki od Dutch Passion. pestki trafiły w kostki bodajże 3go październik. Nabrazie to powolutku idzie ale może już jutro dostaną pierwsza dawkę nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 13 Października 2020 8 godzin temu, doominik napisał: @Jamajczyk13 ja jeszcze tych Orange nie próbowałem i wogole są to moje pierwsze pestki od Dutch Passion. pestki trafiły w kostki bodajże 3go październik. Nabrazie to powolutku idzie ale może już jutro dostaną pierwsza dawkę nawozów wsadziłeś pestki dokladnie w ten sam dzień co ja - kuzwa co za zbieg okolicznosci ! - 3 x OG kush i 1 x Kalinin asia ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Na razie idzie im to powoli, ale to moja wina-dostawały samą wodę i miały trochę za chłodno. Teraz już trafiły do namiotu, w donice z keramzytem i dostają zestaw advance trio+minkey nutrients ropy shoot (najlepszy root booster jaki miałem do tej pory). Edytowane 19 Października 2020 przez doominik 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 19 Października 2020 To dzieła Mistrzu ? będę podglądał i się uczył . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Października 2020 Nie no mnie żeby brakło?! Z fartem w I rzędzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 23 Października 2020 Obserwuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Wczoraj wieczorem wróciłem do domu i okazało się, że kolega, który zmieniał wodę w zbiornikach zapomniał zmienić w małym namiocie (był przekonany, że jest pusty)? Roślinki dalej rosną, ale troszkę ucierpiały-były podlewane wodą, która miała prawie 2 tygodnie. Od razu dostały flush i nową wodę do zbiornika. Nawozy, jakie mają teraz podawane to: -Advance Nutrients Base Trio-3ml/l (no troszkę poniżej tych 3ml) -Advance B-52 1,5ml/l -Monkey Nutrients Root Shoot -Oprysk Plant Magic Evolution Edytowane 25 Października 2020 przez doominik 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HamMc 0 Napisano 25 Października 2020 @doominik Wiesz może o ile ci wzrasta ec przy tym AN base trio? Bo zastanawiam się nad tym, a sensi grow, a wodę mam lekko twardą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Października 2020 8 hours ago, HamMc said: @doominik Wiesz może o ile ci wzrasta ec przy tym AN base trio? Bo zastanawiam się nad tym, a sensi grow, a wodę mam lekko twardą. Ja przy tych AN nie mierzę ec w ogóle. Leje tylko troszkę mniej, niż podają w rozpisce. Ten trio jest o tyle dobry, że można to stosować przez całą uprawę. Ja miałem duże bańki i chcę je zużyć, a potem przechodzę na sensi (mam i grow i bloom, ale bloom używam tylko jak mnie nie ma w domu przez kilka dni, bo mam wrażenie, że na canna lepiej sobie roślinki radzą). Ja masz twardą wodę, to te AN się mogą nie sprawdzić-one raczej są do wody miękkiej, a najlepiej RO-ja właśnie filtruję wodę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HamMc 0 Napisano 26 Października 2020 @doominik Dzięki za odpowiedź. To w takim razie chyba użyję na tę baze nawozów canne, a na stymulatory polecę na AN i bloombastic. Przy cannie rozumiem to ec powinno wzrosnąć mniej? Używam narazie na flo big buda, przy ostatnich 3 tyg dokładam bloombastic, a tydzień poźniej zamieniam na overdrive i przenawożenie wyskoczyło dopiero jak podlałem 3 razy pod rząd taką miksturą z 100% dawką, wiec myślę, że tragedii być nie powinno przy normalnym nawożeniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 26 Października 2020 @HamMc ja te AN kupuje tylko dla ich pH perfect, bo po prostu mogę zostawić krzaki na kilka dni bez martwienia się o pH. Nie dają one lepszych rezultatów i są drogie, szczególnie ich dodatki. ta teraz mieszam wszystko jak leci. Nigdy nie dają w hydro takich dawek, jak podaje producent. Zaczynam od połowy dawki i jak krzaki to dobrze znoszą to zostawiam, jak pokazują się niedobory to dodaje bazy itd. co do EC to sam musisz objadać jak będzie się zachowywało z twoja wodą itd. Jedne krzaki przypalają się przy 1.6, a inne mailem sporo ponad 2 i pięknie puchły. Każda odmiana jest inna, a i krzaki jednej odmiaty też nie zawsze znoszą intensywne nawożenie tak samo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 2 Listopada 2020 Czekam na swoją willme i czekam ale to wydaje się trudniejsze do ogarnięcia niż myślałem. Mam co raz większe wątpliwości czy podołam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Listopada 2020 5 hours ago, Bimbrownik said: Czekam na swoją willme i czekam ale to wydaje się trudniejsze do ogarnięcia niż myślałem. Mam co raz większe wątpliwości czy podołam. Jak przeglądam forum, to wydaje mi się, że mam o wiele mniej problemów niż ci uprawiający w ziemi. Fakt, że wszystko mi lepiej hula d kiery używam wody RO. Update. roslinki pozbierały się w miarę po zmianie wody (jedna jest trochę mniejsza, ale to może po prostu taka roślinka). Dziś Była ponowna wymiana i taki sam zestaw nawozów. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Listopada 2020 Panny zaczęły nabierać tempa, wiec dziś wpadł pierwszy topping. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 7 Listopada 2020 @doominik elegancko idzie ? brawo Ty. I chyba tamte co trochę od tej wody ucierpiały, wychodzą na prostą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach