WielebnyMerry 382 Napisano 22 Września 2020 Witam serdecznie na mojej 2 FotoRelce, tym razem już trochę bardziej doświadczony i zebrany do kupy. Nasionka trafiły na 24h do wody 18.09, po czym na waciki, i juz niespelna po 12h 3 z 5 nasion pękły i pokazały kiełki. 23.09 trafią do ziemi doniczki około 100ml nastepnie docelowo w około 15L. WEG przewiduje około 50 dni Nawozy: BioBizz 3 pack RHIZOTONIC od CANNA PK 13/14 od CANNA Ziemia: Biobizz All Mix zmieszaną z ziemią światową uniwersalną. Na spód keramzyt. Box: 75x80x190 - użytkowane będzie tyle potrzeba. Wentylacja: Wlot pasywny, 2x2m2mxieszajac12vV od zasilacza komputerowego, WYCIAGAJACY VENTS 125 S AXAIL FAN 180m3/h Zdjęcia zarzuca jak coś wyjdzie z ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 22 Września 2020 Jakie treningi w planach? Powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Września 2020 FIM oraz Tip-Pot, jako pierwszy raz, nie spotkałem się jeszcze na żadnym forum z treningiem T-P @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 23 Września 2020 A jakie nasionka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Września 2020 @fxxx1337 tego nawet producent nie wie, ile tylko zgadywać jakie odmiany po zdjęciu na opakowaniu, ale to jest 5 różnych odmian od ACE SEEDS w jednej fiolce. I powiem że jestem zachwycony na razie samym kielkowanie, dziś włączam je do ziemi i czekamy na narodziny oraz liczenie dni życia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2020 @WielebnyMerry dziwne z tymi nasionami... Nie lepiej było wziąć coś konkretnego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Września 2020 @Seba691 będzie konkretnie, mam na pewno 2 odmiany kwitnące na fioletowo, fakt że okres kwitnienia to 8-10 tygodni ale damy radę, poza tym będą rosły prawie jak na out z tym.ze tylko inny trening zastosuje, a tak nic innego nie robię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 23 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, WielebnyMerry napisał: @Seba691 mam na pewno 2 odmiany kwitnące na fioletowo, dobry żart hehehehe niby skad gwarancja ? :D i nie rob wega 50 dni bo nawet to 190 moze ci braknac jak trafisz na jakas sative, przerobilem pare odmian od ace seeds, m.in. malawi, congo, panama i to nie rosnie takie male jak jakies ww czy inne popularne gówna Edytowane 23 Września 2020 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Września 2020 super że się ktoś znalazł kto miłą do czynienia z ACE SEEDS, TO CO PROPINUJESZ PRZY WEGACH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 23 Września 2020 Na poczatek fajnie bylo by sie dowiedziec jakie rzeczywiscie geny wchodza w sklad tego mixu. U Ace to sie zmienia co jakis czas. Z tylu opakowania sprawdz jaka masz "Packing date" to postaram sie pomoc ;) Odmiany w stylu Malawi itp to nawet na 12/12 od kielka urosna na ponad pol metra (bez treningu). A gdy sie trafi jakis wybitnie sativa fenotyp to trzeba nawet zmniejszyc do 11/13, bo inaczej nie zakwitnie (ale w tym mixie nie powinno byc takich niespodzianek, jak juz to bardziej w Tropical mix). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Września 2020 Wejdź na stronę ace seeds i tam jest mix feminizowanych sezonowych@Niemedyczny_Użytkownik . Odmiany patrzyłem właśnie z tego obrazka, nie mam bezpośrednio od nich mam z innego sklepu w inny sposób pakowany, nie były pakowane oryginalnie. Dlatego potwierdzam że dwie odmiany będą kwitnąć na fiolet bo są 2 ziarna które się wyróżniają i 3 są inne mniejsze zdjęcie wrzucam nasion przed wydarzeniem w ziemię. 2 największe ziarna to będą fiolety zaznaczę specjalnie doniczke żeby wiedzieć i się na koniec okaże. Co do wega, to sądzisz że zwykły 30 dniowy weg dla genów styknie, takie jak ace sprzedaje?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 24 Września 2020 jeszcze sie taki nie urodzil co by odmiany rozpoznawal po wygladzie nasiona, i sie nie urodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Września 2020 Bardzo możliwe że masz racje@Niemedyczny_Użytkownik , ale strzelam w ten sposób bo chciałbym fioleciki mieć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 24 Września 2020 (edytowane) moze trafisz fiolecik, bo dowiedzialem sie ze jesli masz swiezego mixa fem to w jego sklad wchodzi m.in. erdpurt (to jedyny fiolet w tym mixie ale moze przyfarcisz i bedzie) na przyszlosc: jesli chcesz fiolet to wez se PCK (pakistan chitral kush), albo cos z red family z firmy sweet seeds, bedzie tam najwieksza szansa na cos fioletowego Edytowane 24 Września 2020 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 25 Września 2020 @Niemedyczny_Użytkownik oby był fioecik, ogólnie myślałem że odmiany umieszczone na zdjęciu to takie będą w mix-sie. A takie pytanko, kiedy mogę zapodać RHIZOTONIC, żeby korzenie szybciej się rozwinęły? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 25 Września 2020 @WielebnyMerry rizhotonic możesz dawać od samego początku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 25 Września 2020 Ulga, liczę że dzięki temu szybciej się rozwiją, no i tym razem ziemią lepsza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 26 Września 2020 Więcod dziś zaczynamy liczyć WEGA. 3/5 PANIENEK jest na wierzchu, pozostałe 2 lekko w tyle lecz są zaraz pod ziemią ale wyjdą pewnie jutro pojutrze, pewnie inwestują siły w korzenie. Dziś podlałem zalecają dawką RHIZOTONIC. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 29 Września 2020 Co tu gadać 3 Dzień wega, 4/5 wyszło wyraźnie, jedno się pociąga, nie wiem czy z tego 5ncos będzie choć widać zielone listki w ziemi są ?. Na każdym podlaniu dostaje wodę z domieszką rhizotonic. Ostatnie zdjęcie pc-box który jest nie dokończone z braku czasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2020 Chyba będą z deka wyciągnięte albo mi się wydaje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach