zielonyjamajczyk 628 Napisano 21 Listopada 2020 @Gooner podnosi się 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 21 Listopada 2020 Sądząc po włoskach kwitnienie się chyba rozpoczęło ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Listopada 2020 jak są włoski to tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 21 Listopada 2020 W moim przypadku nawozy na kwitnienie chwilowo odpadają ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Listopada 2020 @Gooner tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 21 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk Lst zakończyć czy jeszcze coś nagiąć? Usunąłem kilka liści, co dwa dni po dwa. Nie usuwać więcej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 21 Listopada 2020 @Gooner lst musisz sam oceniać. Patrz czy nowe odrosty są, to ważne byś sam zrozumiał zasady LST. Popatrz posty innych tu na forum i zobacz czy jest podobnie. Żadnych nawozów na kwitnienie. Teraz nie usuwaj . Niech dostanie światła i się wzmocni. I tak wygląda dużo lepiej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Listopada 2020 ja bym ją trenował jak by wyzdrowiała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 21 Listopada 2020 Czytałem sporo o lst, patrzyłem na fotorelacje. Generalnie to mam jeszcze możliwość nagiąć te wyższe łodygi, odrosty małe mają - ale czytałem żeby nie naginać już jak pojawiły się włoski. Zawsze w tych przypadkach jest sporo wątpliwości. A odnośnie nawozu na kwitnienie- w ogóle go nie stosować czy dopiero po pewnym okresie.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Listopada 2020 @Gooner po pewnym okresie można jeśli roślina wyzdrowieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 21 Listopada 2020 @Gooner Krzak jest po przajsciach (przenawozenie, przelanie) dlatego nie idzie tak jak powinien i wyglada jak wyglada. daj mu troche czasu, lej przez kolejne 10 dni sama wode z wyregulowanym ph i obserwuj co sie dzieje. Na nawozy na kwitnienie jeszcze duzo za wczesnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 21 Listopada 2020 Dzięki za odpowiedzi. Dużo się dowiedziałem i użytkownicy tutaj sporo mi pomogli. Dzięki temu jest jeszcze nadzieja, że z tego krzaczka coś zbiorę. Powinno być lepiej, bo widzę, że jak naginam szczyty to one próbują wstać i pną się do góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 21 Listopada 2020 @Gooner Nie masz co sie dolowac, widzialem juz krzaki w naprawde duzo gorszym stanie. Roslina odbije i da plon. Pozdro. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Witam, zdjęcia z dzisiaj: Chyba idzie do przodu. Edytowane 22 Listopada 2020 przez Gooner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 22 Listopada 2020 Na trzech wyższych szczytach niż wszystkie są jeszcze odrosty, jednak nie wiem czy naginać dalej. Białe włoski już są. Łącznie szczytów jest 10 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Listopada 2020 Dzisiaj chyba widoczna poprawa: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Listopada 2020 chyba tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 23 Listopada 2020 @Gooner No widać, widać, Szczyty idą do światła. Tylko teraz nie walnij jej odżywek bo się ruszyło ? Spokojnie. Staje powoli na nogi bo tych wszystkich cierpieniach i braku tlenu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 23 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk Leje samą wodę co 3 dni około 700 ml plus oprysk ? temperatura w nocy przy ciemni około 19-2 stopni, przy włączonym ledzie 22-23 stopnie ? tych wyższych szczytów nie naginać już? Odrosty niby są ale nie wiem bo już są białe włoski. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 23 Listopada 2020 @Gooner Zostaw, nie ma co jej bardziej męczyć. Niech rośnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach