Mieszko1 88 Napisano 27 Września 2020 @Szym @Jamajczyk13 ziemia jeszcze mokra, przy tej wilgotności schnie bardzo wolno, czyli poczekać jeszcze? Bo podlewać teraz raczej lipa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 27 Września 2020 Poczekaj ze dwa dni.. Przed podlaniem mniejsze ryzyko złamania 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Września 2020 @Mieszko1 jak ma odrosty to bym już naginał to automat musi mieć czas jeszcze potem wyrosnąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 28 Września 2020 (edytowane) @Jamajczyk13 @Szym zrobię to dzisiaj bo ta ziemia to jeszcze z parę dni będzie schła, strasznie wolno, cały czas jest mocno wilgotna. Czyli tak łapie za koniec szczytu i przywiazuje do krawędzi doniczki pod kątem 90 stopni, dodatkowo w połowie wzmocnić jakimś drutem tak? Robię to pierwszy raz mam nadzieję że nic nie spieprze. Edytowane 28 Września 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 28 Września 2020 @Jamajczyk13 @Szym @Mieszko1@Mieszko1 dobrze to robię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 28 Września 2020 I tak przy okazji pokaże jak wygląda filtr w moim wykonaniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2020 Lst poprawnie wykonane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 28 Września 2020 @Seba691 dzięki wielkie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Września 2020 Spoko doginaj tylko co raz ten główny szczyt do ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 28 Września 2020 @Seba691 czy powinienem odgarnąć te liście tak żeby łodygę odsłonić?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 28 Września 2020 @Mieszko1 możesz poodginać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 28 Września 2020 @Tester@Tester czy tak jest ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2020 @Mieszko1 tak jest ok i pamiętaj dogiąć główny szczyt i będzie cacy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 29 Września 2020 @Seba691 czyli główny szczyt ma być cały czas dociśnięty do gleby? Jakoś mi to dziwnie wyglada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Września 2020 @Mieszko1 jak byś posadził bliżej ścianki doniczki to łatwiej było by dogiąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 29 Września 2020 @Tester błąd nowicjusza, będę wiedział na następny raz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2020 7 godzin temu, Mieszko1 napisał: @Seba691 czyli główny szczyt ma być cały czas dociśnięty do gleby? Jakoś mi to dziwnie wyglada? Do czasu aż nowe szczyty główne będą tej samej wielkości lub nawet trochę większe od szczytu głównego. Wtedy daj mu już normalnie rosnąć z pozostałymi szczytami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 29 Września 2020 (edytowane) @Seba691 nie wiem czemu ale mam wrażenie że coś źle robię ?? mam nadzieję że coś z tego wyjdzie. W hulkberry szczyt leży na glebie ale northern cały czas się wyrywa i jest strasznie gesty, dzisiaj przywiązałem go mocniej, mam nadzieję że tylko nic nie uszkodziłem, te pieprzone druty wychodzą łatwo z tej ziemi. Dzisiaj mija 2 tygodnie od wykiełkowania, dalem im pierwszy raz nawóz biogrow, wlałem 0.5ml na 1l wody i z tej mieszanki wlałem po jakieś 200-250 ml na kwiata. No i spryskalem liście foliar sprayem Edytowane 29 Września 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 29 Września 2020 Jeśli komuś się przyda??? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2020 @Mieszko1 drut jest zły do wiązania bo nawet przeciąć może krzaka. Zamów sobie drut w gumowym oplocie do wiązania krzaków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach