EneDue 446 Napisano 24 Września 2020 Wygląda raczej jak spalenie od lampy albo brak wody 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Września 2020 @Mieszko1 podlewaj wodą, powinno być ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 24 Września 2020 @EneDue @Szym podlana jest, odległość od ledow do szczyty rośliny jakieś 35 cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Września 2020 @Mieszko1 lej zwykła woda z kranu która odstoi po nalaniu 24h w wodzie że sklepu masz minerały które mogą się osadzić na korzeniach a to nie jest dobre. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 24 Września 2020 Dokładnie. Woda mineralna dobrze wpływa raz na jakiś czas. Uzupełnia minerały ale bez przesady 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 24 Września 2020 (edytowane) @EneDue @Seba691 ok myślałem że kranówa jest lipna. Tylko co teraz zrobić, coraz więcej brazowych kropek i żółtych żyłek się robi Edytowane 24 Września 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Września 2020 @Mieszko1 kranową woda jest ok tylko musi odstać żeby chlor odparował dlatego się po nalaniu zostawia na 24h. Narazie lej wodą i zobaczysz co się będzie dalej działo, puki co nie ma tragedii @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 24 Września 2020 @Seba691 ok dzięki wielkie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 26 Września 2020 Sam się uczę na twoich błędach... ?? Co do wody mineralnej to też lałem często przez pierwsze tygodnie, możliwe że przez to i u mnie działo się tak z liśćmi ??♂️.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 26 Września 2020 (edytowane) @Jamajczyk13 czyli przydatne te fotorelacje? chociaż ja podejrzewam że to też wina ziemi, czytalem na różnych forach że niekiedy all mix mocno szarpie automatami. Mi hulkberry już się chyba podnosi po tej przygodzie, northern ładnie rośnie. Dzisiaj odebrałem nawozy, w następnym tygodniu będę miał miernik ph wody. Czy ktoś może wyjaśnić mi jak stosować ten trio pack od biobizz? Wszystkie naraz czy na zmianę? Tzn dodaje na litr wody każdego nawozu po trochu czy każdy osobno rozpuszczam w litrze wody a później je mieszam? I tak jeszcze się wstrzymam chyba z tydzień ale chciałbym już wszystko przygotować wcześniej zwłaszcza że ta wodę muszę na conajmniej niej 24h odstawić. Wymienię chyba też Ledy na tej samej firmy ale 60w z 4 diodami. Aa i czy potrzebuje jeszcze jakichś nawozów? Chciałbym wyciągnąć najwięcej jak się da z tego boxa no i palenie żeby było dobre, święta idą?? Edytowane 26 Września 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Września 2020 (edytowane) @Mieszko1 5 godzin temu, Mieszko1 napisał: Czy ktoś może wyjaśnić mi jak stosować ten trio pack od biobizz? tam jest jeden nawóz na wega i dwa na kwitnienie, nawozy możesz mieszać 5 godzin temu, Mieszko1 napisał: Aa i czy potrzebuje jeszcze jakichś nawozów? dobrych genów i warunków uprawy Edytowane 26 Września 2020 przez Szym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 26 Września 2020 @Szym ok czyli jeden Teraz a później dwa naraz? I kiedy zacząć go stosować? Ile trwa weg? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 27 Września 2020 Tych nawozów nie miałem więc nie doradze a weg trwa tyle ile zechcesz. Czyli tyle żeby miejsca nie zabrakło. Ale pamiętaj że musisz dodać 1/3 tyle na flo... Ogólnie około 4 tyg. Potem rób im jesień 12/12... Ja na pierwszy raz wrzuciłem sezonowke i automat ??♂️?ale palenie było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Września 2020 @Mieszko1 tam chyba pisze co i jak stosować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 27 Września 2020 (edytowane) @Jamajczyk13 hmm a to wkoncu przełącza się te automaty na 12/12 czy leci cały czas 18/6 albo 20/4 bo czytałem już tyle opinni że sam nie wiem? Skoro są to odmiany kwitnące automatycznie to nie powinno mieć wpływu jak im przełączę swiatło? Dzień 12 HulkBerry podnosi się po przygodzie, Northern jest niski i mocno się rozrasta. Jeden listek na northernie mocno się wykręcił. Kiedy zacząć robić lst? Warunki w boxie wydają sie być dobre, temp 25-26 stopni, wilgotność około 70. Rośliny zaczynają wydzielać dosyć wyczuwalny zapach. Pierwsze 2 zdjęcia hulkberry później northern. @Szym tak masz rację znalazłem opis, grow można stosować przez cały okres a tamte 2 pozostałe są na kwitnienie więc w moim przypadku zacznę stosować w 3-4 tygodniu chyba wszystkie naraz, zaczynając od 1/4 lub 1/2 dawki. Edytowane 27 Września 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 27 Września 2020 A no tak masz auto... ??♂️??♂️ To same zaczną kwitnąć ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 27 Września 2020 @Jamajczyk13 no i świece im 20/4 ale zastanawiam się czy nie przestawić na 18/6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 27 Września 2020 @Jamajczyk13 no i świece im 20/4 ale zastanawiam się czy nie przestawić na 18/6. I jak i kiedy zrobic to lst? Mam pod kątem 90 stopni wygiąć łodygę i przywiązać ją do otworu w doniczce, tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Września 2020 @Mieszko1 wygnij pod kątem 90 stopni możesz już robić, możesz 18/6 dać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 27 Września 2020 Tylko naginaj przed podlewaniem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach