Dom 146 Napisano 21 Sierpnia 2020 @glodek18 twój krzak może tak wyglądać od stresu wywołanego zbyt wysoka temperatura 6 hours ago, glodek18 said: Mam wodę mineralną o PH 6.0 jak dodam try Pack Biobizz do.litra nie mam pojęcia jakie ma Ph nie mierze a wczoraj dodałem dolomitu do wody Tez używam tych nawozów, moja woda z kranu ma pH 8.4 po dodaniu nawozów pH spada do ok 7.0 więc zaryzykuję stwierdzenie że skoro dodajesz te same nawozy do wody o pH 6.0 to masz pH zbyt niskie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) @Dom Już wcześniej napisałem że nie jest to kwestia temperatury ani wilgotności ma to związek z podlewaniem bez nawozów bo podlewanie z nawozem sprawia że wygląda normalnie a jak sama woda to tak.deba staje @Dom Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez glodek18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Sierpnia 2020 @glodek18 czerpanie wiedzy ode mnie jest słabe, nie rób tego;) Jeśli nie ma podeschniętych liści ani przebarwień i nie zatrzymuje się we wzroście to nie przejmował bym się za bardzo i obserwował ale to ja, człowiek, który kaktusy ususzy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Sierpnia 2020 @Aron potwierdzam tylko jej używam i o innej nawet nie chce myśleć @glodek18 a może chodzi o Temperature wody? Może jak bez nawozów to dajesz bezpośrednio z kranu czy coś i jest szok dla roślin bo np w powietrzu jest gorąco a woda zimna a no do nawozów woda stoi i czeka wyrównując Temperature z otoczeniem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) @Seba691 Nie ja leje mineralną o PH 6.0 w temperaturze pokojowej więc moE być troszkę chlodniejsza niż w boxie @Bimbrownik Nie jest to.ideal ale ogólnie idzie do przodu i rośnie ma teraz 36 dni o wygląda tak jak poniżej A o to Gorilla dzień 14 @Bimbrownik Masz doskonała reputację i tytuł mistrza konopnego więc można się od Ciebie uczyc? @Bimbrownik Masz doskonała reputację i tytuł mistrza konopnego więc można się od Ciebie uczyc? Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez glodek18 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Sierpnia 2020 @glodek18 hahaha wystarczy pisać głupoty, zrobić relację i pokazać plony ? Wiem co nieco i mogę pomóc jak potrafię ale betonu nie ruszę, tak że wiesz, czytaj dużo ale przesiewaj informacje z neta i po pierwszej uprawie będziesz wiedział już bardzo dużo. Nigdy wiedza nie zostanie w głowie jeśli jej sam nie zdobędziesz bo odpowiedzi na błahe pytania są powielanie i jak widać nikt nie szuka odpowiedzi tylko chce na tacy mieć podane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 22 Sierpnia 2020 @Bimbrownik Hehe to już moja druga mini uprawa ,i staram się czytać szukać i zdobywać doświadczenie ale nikt nikt i ją sam nie wie dlaczego krzak dęba stawal i czy to że zlosci czy radosci?Kupiłem miernik i będę podlewał pH 6.5 po wymieszaniu nawozów z wodą sprawdzacie PH ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 27 Sierpnia 2020 @glodek18 no tak najpierw nawozy, a potem sprawdzam pH. Ja czekam około 15 minut aczkolwiek już mam swój przepis i wiem ze pH będzie ok ale lepiej się upewnić. Ogólnie dobrze jest rozrobić wodę z suplami i odstawić na kilka dobrych h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 29 Sierpnia 2020 Młodsza nic nie dostanie czyli Gorilla a tej starszej pomine bio grow ale zapodam topax i bio bloom nie wiem czy dobrze ale wyciągnę wnioski ,prosze o podpowiedzi pozdrawiam ,później fotki po lampa Gorilla dzień 21 i RD dzień 43 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 5 Września 2020 Royal dwarf dzień 50 i Gorilla dzień 28.Nawoze znacznie mniej niż w tabelce Biobizz i zastanawiam się czy żółknące liście to niedobory ,nadmiaru czy zjebane PH a może naturalna kolej rzeczy .Ale pewnie nikt mi nic nie powie bo nikt nie jest wrozka.Dopuki wszystkiego nie zmierzę nie będę wiedzial pozdro . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 5 Września 2020 Szczeze to raczej jedną z 2 rzeczy, albo nie dobór albo stare liście, a na to wskazuje najbardziej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 5 Września 2020 14 minut temu, WielebnyMerry napisał: Szczeze to raczej jedną z 2 rzeczy, albo nie dobór albo stare liście, a na to wskazuje najbardziej. I takie odpowiedzi lubię bo lubię lac nawozy w najbliższą środę dostanie taka dawkę jak jak się należy w siódmym tygodniu życia albo może troskę mniej żeby jej nie zabić . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Września 2020 Mają ciemne liście i żółte końcówki obstawiam nadmiar nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 6 Września 2020 @EneDue chyba następny grow zrobię dwie rośliny jedna będę nawoził a drugą nic ,żeby się samemu nauczyć jak rozpoznawać niedobory i nadmiary .Bo bez tego ani rusz .Tabelka nie moze wszystkiego zastąpić bo rośliny są większe i mniejsze . @EneDue chyba następny grow zrobię dwie rośliny jedna będę nawoził a drugą nic ,żeby się samemu nauczyć jak rozpoznawać niedobory i nadmiary .Bo bez tego ani rusz .Tabelka nie moze wszystkiego zastąpić bo rośliny są większe i mniejsze . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 13 Września 2020 Royal dwarf dzień 58 i Gorilla dzień 36 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 13 Września 2020 @glodek18 wiatrak mieszający dobrze się sprawuje? nie jest głośny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 14 Września 2020 @TesterTo mój pierwszy więc nie mam porównania ale ogólnie nie jest dla mnie uciążliwy, wyciagajacy znacznie bardziej hałasuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 19 Września 2020 RD 64 i RG 42 Royal dwarf według producenta powinien być ściany i pewnie mógłby już być ale trichomy były by raczej przezroczysto mleczne . Liście nieco żółkną pewnie przez to że nie mierze Ph ale rośliny mimo iż nie są idelane nabierają masy pozdro ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Września 2020 (edytowane) @glodek18 żółkną bo są w zaawansowanej fazie flo Edytowane 20 Września 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 20 Września 2020 @Szym Wiem ale niektórzy mają zielone liście do samego końca ,ja ostatnim razem miałem już same topy nie było czego trymowac . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach