mikosz 123 Napisano 23 Grudnia 2020 @Farmerka Zrobiłem właśnie na odwrót, najpierw wygotowałem pozostałości po 2 krzakach a później odcedziłem materiał i wrzuciłem na 120 stopni na godzinę do piekarnika. Całe masło przerobiłem odrazu na brownie które podzieliłem na 15 kawałków. Wczoraj zjadłem jeden na test i po dwóch godzinach miałem suche usta i ciężkie oczy ale nic poza tym. No może trochę inaczej się chodziło ale nie wiem czy to podświadoma wkręta. Przed chwilą zjadłem 4 kawałki, zobaczymy czy zadziała czy coś zrobiłem źle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 23 Grudnia 2020 @mikosz na ile masla te pozostalosci z krzakow wrzuciłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 23 Grudnia 2020 @Farmerka 250g klarowanego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 23 Grudnia 2020 @mikosz co jak co ale śniadanie widzę że dzisiaj masz byku zajebiste 🙂 @mikosz Tylko nie odleć tam już .... Wolne masz ? @zielonyjamajczyk juz świętuje. Ale jeszcze nic nie rozpalone. Za wcześnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 23 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Nie ma czegoś takiego jak za wcześnie, ja pierwszego rannego jointa palę jeszcze przez sen 😅 Potem na pobudkę strzał z bongo i można wstawać. Nie ma nic lepszego niż przebujanie się na chmurze cały dzień 😌 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 23 Grudnia 2020 @mikosz w sumie racja 🙂 wiec życzę Ci zajebistego dnia na chmurze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Veithris 0 Napisano 22 Marca 2021 Można zamiast liści topy normalnie z tym przepisem wrzucić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Marca 2021 @Veithris można @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Himax 0 Napisano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) A dekarboksylacji nie robi się do tego? Takie masło doda mocy przy robieniu ciastek czy lepiej normalne masełko? Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Himax @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Himax napisał: A dekarboksylacji nie robi się do tego? do czego masła ? Godzinę temu, Himax napisał: Takie masło doda mocy przy robieniu ciastek czy lepiej normalne masełko? doda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Himax 0 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Andi No czy do robienia masła liści nie dekarboksyluje się przed gotowaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Himax czytałeś początek? nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 5 Maja 2021 Można pozostałości z trymowania zamrozić w jakiejś siatce, i potem rozmrozić i zrobić z tego masło? Czy po ścince od razu robić masło? Bo mi roślinki niedochodza na raz i chce raz masło zrobić a nie 3, bo jakoś byłaby srednia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja 2021 @Nyilas możesz spokojnie mrozić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miazga 0 Napisano 8 Maja 2021 Siemanko, Mam roślinę która nie pokazała jeszcze swojej płci , ale pewność idzie w kierunku męskiej , bo klony z niej zaczęły kwitnąć i pokazują jajca. A takie to pytanie: Czy matkę a w zasadzie ojca mogę przerabiać odrazu na masło czy czekać az jajca mu urosną , a jeżeli czekać to do jakiego momentu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 8 Maja 2021 14 minut temu, Miazga napisał: Czy matkę a w zasadzie ojca mogę przerabiać odrazu na masło czy czekać az jajca mu urosną , a jeżeli czekać to do jakiego momentu poczekaj aż jajca się pojawią będzie więcej tematu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,311 Napisano 5 Września 2021 Siemka. Pytanko. Te lodygi i liscie to swieze po scince czy moga byc po suszeniu? No bo jak chce suszyc krzaki w calosci to potem po trymowaniu moge te cale wysuszone elementy przerobic na maslo? Czy tylko swiezy towar wchodzi w gre :) Dzieki i pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 5 Września 2021 @Mr.Green susz,taki jest spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bania301 4 Napisano 15 Września 2021 Czyli algorytm jest taki przy swierzych liściach i popkornie.. 1. Do garnka szczaw z lodygami zapewamy wodą i gotujemy 45min.( pozbywamy sie chlorofilu) 2. I TERAZ PYTANIE ...czy zostawiamy ta wodę czy półkamy liście...bo sa dwie szkoly 3. Wrzucamy masło jak najwięcej tłuszczu min 82%.. 4. Gotujemy na malym ogniu okolo 90min. mieszając i jak cos dolewajac wody..ale zeby nie pływało jak ziemniaki...bo pozniej wody od groma... 5.Odcedzamy i odkladamy zeby ostygło, po czym do lodówki ... 6.po uplywie 10godz.. mozna konsumować czy tak to ma wyglądać...zrobilem jedno i wyszlo fajne z samych lisci przy większości prześwitujących lepkach ale punkt 2 mnie najbardzien interesuje...czy mozemy Visnac juz w tej wodzie od poczatku do konca... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 15 Września 2021 @bania301 zrób jak zalecane jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach