mirecki 755 Napisano 7 Lutego 2020 Nasiona : 2 automatyLampa - philips 150w 18000lm hps tryb 24/0hBox: 50x50x130 wyłożony mylaremZiemia : lightmix od biobizzDoniczki: okrągłe 8,5lWentylacja : wlot pasywny, wylot :Axial flo 125mm, 185m3/h+mieszajacyNawozy : hesi packMój pierwszy indoor Podlewam oazą biedronkową. Planuje zrobić tu trening lst Krzaczki mają 3 dni, wilgotność jak na razie ok 45%,do tacek nalalem wody + nakrętki z wodą koło sadzonek. Na dniach mam mieć nawilżacz. Pierwsze zdjęcie po 3 dniach, następne już dzień po w boxie. Jak coś to podpowiadajcie bo to mój pierwszy raz. Z fartem! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Lutego 2020 Powodzenia ? ps. Jak nie masz jakiejś bardzo twardej wody w kranie to nie marnuj kasy na wode ze sklepu, nie zrobi to żadnej różnicy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Lutego 2020 @mirecki ziemi mogłeś więcej dać, lampe masz chyba za wysoko bo się wyciągają roślinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 7 Lutego 2020 2 hours ago, Tester said: @mirecki ziemi mogłeś więcej dać, lampe masz chyba za wysoko bo się wyciągają roślinki Podsypie je zaraz i lapme odpuszczę. A co do kranówki to nie sprawdzałem jej ogólnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 Światło 24/0h aby utrzymać temperaturę, mogę zrobić kilka trybów swiecenia żeby dać roślinom odpocząć? Np., 5h św i 0,5h ciem, później znowu 3h św i 0,5h ciem. Myślałem też o daniu mini produkcji CO2, jakie macie doświadczenia z tym związane? Jedni mówią że jest sens inni że nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 8 Lutego 2020 @mirecki światło daj 18/6h, Co2 przy tylu krzaczkach zbędne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 @Tester nie jestem w stanie utrzymać temperatury w boxie. Ewentualnie spróbuje ogarnąć grzejnik do boxa lub farelką spróbuję ale wątpię że nagrzeje mi do danej temperatury. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 8 Lutego 2020 @mirecki przecież jak spadnie temperatura o ileś tam to nic się nie stanie, w naturalnych warunkach występują duże wahania temperatur @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 1 hour ago, Tester said: @mirecki przecież jak spadnie temperatura o ileś tam to nic się nie stanie, w naturalnych warunkach występują duże wahania temperatur Mi by spadała do ok 4 stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 8 Lutego 2020 @mirecki 4 stopnie byś miał w boksie ? czy o 4 stopnie by spadła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 Po 3 dniach w boxie pierwsza roślina coś mi szwankuje. Za tydzień planuje zacząć nawozić. Co jej może dolegać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 8 minutes ago, Tester said: @mirecki 4 stopnie byś miał w boksie ? czy o 4 stopnie by spadła ? 4 stopnie w boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 8 Lutego 2020 @mirecki 3 minuty temu, mirecki napisał: 4 stopnie w boxie to gdzie ty go trzymasz? ta roślinka druga jak by przesuszona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 @Tester mam pomieszczenie gospodarcze, box docieplony styropianem, temperatura 29, wilgotność tylko 20%,dałem wody do podstawki, podlewam średnio co 12h (bo tylko tak mogę). W poniedziałek bd miał nawilżacz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Lutego 2020 @mirecki jak masz jakąś normalną ziemię to z tym nawozem się wstrzymaj, żebyś krzywdy im nie zrobił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 @doominik light mix od biobizz, myślałem żeby zacząć podawać od ok 16 dnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Lutego 2020 @mirecki jak już to bardzo małe dawki na początek, bo jak przegniesz i spalisz krzaki to już ich nie odratujesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Lutego 2020 @doominik to wiem o tym, ale zastanawiam się nad tym co dobrze podlewam, ziemie mam prawie suchą jak otwieram boxa i leje aż wypłynie (tak delikatnie) bo nie jestem w stanie być często przy nim. Mam doniczki 7,5l, zmienić je na np 9 czy nawet i 11? Miejsce mam a zależy mi na plonie i dobrej jakości. Czy nie zrobi mi to aż tak dużej różnicy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Lutego 2020 Pomocy. Wilgotność w boxie 20%, dzisiaj przesadzam do medium docelowego i wchodzą 10-cio litrowe wiadra. Nie mogę tylko wilgotności podnieść. Mam nawilżacz ultradźwiękowy, po nocy dookoła wlotu boxa mokro jak cholera jedynie co się zmieniło to temperatura która wyskoczyła na aż 40 stopni. Jak dałem nawilżacz do boxa to wszystko wyciągał wiatrak, odpalę jeszcze mieszający i dam jeszcze raz nawilżacz i skieruje na rośliny (dobrze rozumuje? Jak źle to mnie poprawcie i podpowiedzcie) na tą chwilę 7 dzień życia roślinek (te białe plamy to raczej brak wody ale już wraca do normy) . Pozdro! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Lutego 2020 @mirecki Tak to wygląda, jakby nie nadążały wody pić-korzenie mają jeszcze małe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach