Lolamator 34 Napisano 15 Lipca 2023 Mam pytanie odnośnie nawozów bio bizz. Można je podawać równocześnie do listnie i do korzeni np bio haven dać 1ml/ litr do korzeni i 1ml/litr do listnie tak samo inne nawoozy od biobizz np biobloom czy alga mix ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Lipca 2023 @Lolamator nie, tylko fishmix, algamic i activera są dostosowane do podawania dolistnego. Jest tak dlatego, że reszta nawozów ma stymulatory itd, które działają w towarzystwie mikroflory w ziemi, a na liściach jej po prostu nie ma. Coś jakbyś zjadł obiad ale w workach plastikowych, przez co nie możesz ich strawić, ale Ci zalegają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Siema mam tylko nawoz na kwitnienie florovit do roślin kwitnących którego dodaje się 10 ml na 1,2 litry wody czy mogę dodawać więcej czy łac według producenta?nie chce spalić rosliny pozdrawiamy Zielony gang Olesna 🪴🤣 Edytowane 19 Grudnia 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 19 Grudnia 2023 @Pablo 1988 Raczej tak ( zalecenia producenta są dość ogólnikowe ) jak wiadomo odmiana odmianie nie równa i wątpię że każdy producent przerobił każdą odmianę MJ 🙂 Rozpiski są robione raczej tak żebyś nie wyrządził roślince krzywdy ( czyli zalecane minimum ) dojebaj śmiało na początek 15 ml na 1.2 litra 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Grudnia 2023 @Resi666 myślałem żeby troszkę więcej dopierda... i tak się zastanawiam dodam fotkę tego składnika zobaczysz moze cos doradzicie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Grudnia 2023 @Pablo 1988 Jak nie masz dostępu do nawozów dedykowanych na kwitnienie to kup w zwykłym ogrodniczym Planton K. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Grudnia 2023 @Zielone krainy obczaj piętro wyżej 10 ml na1,2 litr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Grudnia 2023 @Pablo 1988 To ile możesz dać nawozu zależy od etapu kwitnienia, jak bardzo faza jest zaawansowana, a do tego także musisz uwzględnić indywidualne zapotrzebowanie rośliny i stopień jej naładowania nawozami. Wszystko opiera się na obserwacji rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Grudnia 2023 @Zielone krainy dobra spoko jutro dodam fotę lisci ocenisz bo wydaje mi się że będzie trzeba zwiększyć dawkę albo rzeczywiście kupic tego planktona k bo jest mocniejszy ma większe stężenie pierwiastków 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lizaku 0 Napisano 25 Marca Witam, zaznaczam że jestem początkujący i to moja pierwsza roślina. Czytałem kiedyś gdzieś że dla początkujących ten biohumus jest ok bo ciężko zrobić krzywdę roślinie, tylko teraz się zorientowałem że ja mam zwykłego a wtedy ten ktoś polecał forte. Pytanie czy ten uniwersalny się nada na fazę wzrostu a drugi do kwitnienia czy nie ma sensu to lać w ogóle? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 25 Marca @lizaku może być. Nie zaszkodzi. Zobacz sobie np jakiś starter pack od biobizz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lizaku 0 Napisano 25 Marca A takie coś https://domowauprawa.pl/product-pol-1126-BIOBIZZ-Outdoor-Trypack-zestaw-nawozow-BIO-na-start-do-uprawy-OUTDOOR.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 25 Marca @lizaku dokładnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lizaku 0 Napisano 25 Marca Ok, dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lizaku 0 Napisano 6 Kwietnia Witam, czy mogę już zacząć dawać ten nawóz? Jeżeli tak to każde kolejne podlanie ma być tym nawozem czy rzadziej? Podlewam co 3,4 dni. Jak rozrobie 3 ml w 1,5 l wody będzie ok? W takiej ziemi zasadziłem 21 marca poszła do boxa Ogólnie nasiono poszło do ziemi 13 marca, zasadziłem od razu w dużej donicy bo naczytałem się że łatwo uszkodzić roślinę przy przesadzaniu, a że to moja pierwsza roślina to nie chciałem ryzykować, wiem też że jest dosyć wyciągnięta bo mam chyba za słabe oświetlenie, ale nie będę już kombinował, przy następnej coś pokombinuje, a i to jest automat jakby co. Z góry dzięki za pomoc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,310 Napisano 6 Kwietnia @lizaku wiele z tego miec nie bedziesz, moze z 5-10g. Ewidentnie widac, ze za slabe swiatlo lub za wysoko. Podsyp ziemi do pelna. Na nawoz jeszcze za wczesnie tym bardziej, ze ta ziemia jest juz nawożona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lizaku 0 Napisano 6 Kwietnia (edytowane) @Boczelli no mam tylko 10 tys lumenów i wysokość koło 70 cm, obniżyłem do 50 cm teraz, niżej nie dam rady bo to box własnej roboty 😅 Edytowane 6 Kwietnia przez lizaku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,387 Napisano 6 Kwietnia @lizaku zawsze mozesz podniesc doniczke jesli nie da dasz rady opuscic lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lizaku 0 Napisano 6 Kwietnia @moonka no w sumie nie pomyślałem, a jaka będzie bezpieczną odległość od rośliny? Dodam że to są 2 żarówki LED. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 6 Kwietnia Daj 30-40 i obserwuj możesz sobie zrobić coś żeby odbijało więcej światła do rosliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach