Bimbrownik 702 Napisano 14 Sierpnia 2020 @Szym do pewnego momentu myślałem, że żartujesz i naprawdę nadal chciałbym tak myśleć. Podlewałem po 136ml co 4h i 46 min i to nie na raz tylko kroplomierzem, żeby nie przelać ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 19 Sierpnia 2020 Jak podlewam woda o PH 6.0 i do tego nawoze co drugie podlanie, czyli średnio raz w.tygodniu. Nie mam kwasomierza glebowego to jak podleje raz w tygodniu woda z dolomitem to.moge się nie martwić o PH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 20 Września 2020 Witam mam pytanie czy te przebarwienia na liściach to oznaki przenawozenia?? Czy moz3 to być spowodowane zimnymi nocami od kilku dni w nocy blisko 0 stopni dzięki i pozdrawiam Teraz, Growmix napisał: Witam mam pytanie czy te przebarwienia na liściach to oznaki przenawozenia?? Czy moz3 to być spowodowane zimnymi nocami od kilku dni w nocy blisko 0 stopni dzięki i pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 20 Września 2020 @Growmix ph może skopane być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 20 Września 2020 31 minut temu, Szym napisał: @Growmix ph może skopane być 33 minuty temu, Szym napisał: @Growmix Czyli że gleba może być zakwaszona od nadmiaru nawozów ostatnie kilka razy zostały podlane odrzywkami z canny zribilem mixa pk 13-14 canna flores i bosst w 18 litrach wody po pełnej dawce po dwóch dniach zauważyłem ciemne przebarwienia na liściach w nocy temperatura około 0 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 20 Września 2020 @Growmix około 0 to tez nie dobrze jak to outdoor to się zabezpiecza ph gleby dolomitem żeby się nie skopał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 21 Września 2020 19 godzin temu, Szym napisał: @Growmix około 0 to tez nie dobrze jak to outdoor to się zabezpiecza ph gleby dolomitem żeby się nie skopał Ok dzięki jak myslisz jest sens użyć tego dolomitu do ścinki zostało około 2 tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 21 Września 2020 @Growmix tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 21 Września 2020 38 minut temu, Szym napisał: @Growmix tak Ok A możesz jeszcze podpowiedzieć jak to podać i ile mam donice 11 litra dzięki i pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 22 Września 2020 (edytowane) @Growmix z garść na litr wody i podlać z 1500ml czyli z 1,5 garści dolomitu Edytowane 22 Września 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dgl 0 Napisano 1 Grudnia 2020 Witam jest jakas teoria podlewania ile ml na roslinke ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 1 Grudnia 2020 @Dgl wilgotno git sucho chujowo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) @Dgl Zależy od jej etapu wzrostu. Na każdym zwiększasz proporcjonalnie do wielkości rośliny. Więcej masz tutaj https://marihuanaforum.pl/forum/48-podlewanie-i-nawożenie/ I zasada : od mokrego do suchego Edytowane 1 Grudnia 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 17 Grudnia 2020 Dziś zauważyłem ciekawy aspekt odstania wody, a więc jak stoi w szklanym „pojemniku” pH 7,4 a jak w zwykłej konewce plastikowej pH 8,4 Bezpośrednio z kranu 7,6 około, ogólnie woda z kranu nadaje się do picia dużo ludzi pije ja tam wole piwo 🤫 czytałem ze pH składa się na wiele czynników w czym Wy odstawiacie wodę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 17 Grudnia 2020 @Kiler90 chyba większość osób w niczym, po prostu leje się i tyle, kontrola ph i nic się nie dzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 17 Grudnia 2020 @Szym lejesz bezpośrednio z kranu regulujesz pH i jest git ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 17 Grudnia 2020 @Szym Bestia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) @Bds z rogaciała tylko kopyt brak 🤫 Choć kto wie... Zdaje sobie sprawę ze niektóre moje pytania mogą być z dupy i w ogóle nie potrzebne 😬 ale wszystko jest nowe i interesujące, jak głupio pytam to chyba lepiej to olać niż dawać takie odpowiedzi jak kolega wyżej... Edytowane 17 Grudnia 2020 przez Kiler90 Chwila rozkminy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) @Kiler90 na oucie to nawet i czarną z bagna się brało walącą gównem dodawało dolomitu i nawet plamki na liściu nie było żadnej Edytowane 17 Grudnia 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 17 Grudnia 2020 @Szym dzięki już to gdzieś słyszałem... wyślę Ci dwie pestki jak zrobisz grow jedno z kranówą a drugie z wodą z bagien nawet za prąd Ci zapłacę obiecuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach