Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 Już jestem, przepraszam za małą zwłokę ale sama niedawno co wróciłam z cało-dziennej eskapady ? To zacznę może od fotek samej koleżanki robionych od razu po powrocie do domu: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 Przepraszam za to że nie dodałam wszystkich w jednym poście ale nie mogę przekroczyć limitu - możliwe że prosto z urządzenia mobilnego działa to inaczej, tym bardziej że dodaje je z innego telefonu ? : @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 Wiem że zdjęcia pod włączonym panelem ale nie chcę zaburzać fazy dziennej ? Poniżej daję fotki drutu który kupiłam - chyba zrobiłam błąd bo zakupiłam "goły" drut w dodatku ocynkowany co chyba się nie nadaje bo boje się że ten cały ocynk może wpłynąć źle na moją panienkę ? : @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 Aaaa... Ale chyba znalazłam alternatywę u chłopaka w szafce na narzędzia ? i drut/kabel jest izolowany i wygląda tak - choć nie wiem czy się nada: Co sądzicie? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2019 @Dominika3 może być taki i taki widać że grube to może być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Tester a nie ma znaczenia to że jest to drut w ocynku? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2019 @Dominika3 jeden gość robił takim i nic się nie działo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 A zakupiłam sobie coś jeszcze... Wiem że nie ma co się chwalić bo pewnie nie jeden z Was już wpadał na takie rozwiązanie itp. itd.... ? Ale chciałabym się podzielić mimo wszystko rozwiązaniem dla osób które tak jak ja będą chciały zaczynać swoją przygodę z uprawą ? A więc kwestia dotyczy światła wydostającego się z wlotu pasywnego... Ja rozwiązałam to po przez zamontowanie zwykłej kratki wentylacyjnej z siatką zabezpieczającą - co prawda (jak to kobieta) patrząc pod kolor boxa no ale nie jest to w rzeczywistości tak istotne ? kratka jest bez regulacji raszek wentylacyjnych ale jak ktoś chce to może wziąć i taka - z tym że jest to raczej bezsensowne bo wlotu powietrza nie wolno zamykać! ? U mnie wygląda to tak: Światło odbija się tylko tylko w małym stopniu na podłogę a nie jak przy odsłoniętym wlocie na pół pokoju ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 (edytowane) @Tester wolałam zapytać bo nie ukrywam że boję się o moją koleżankę, a tym bardziej o jej zdrowie ? Edytowane 5 Września 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Września 2019 większość osób się boi o swoje roślinki bo najgorsze jest to jak już roślinka jest dorosła i coś pójdzie nie tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Tester Czy może jednak - dla bezpieczeństwa ogólnego dla koleżanki użyć tych drucików zaizolowanych? Sama nie wiem jak to osóbka nadal chłonąca wiedzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Szym Masz 100%-tową rację bo tak właśnie jest tym bardziej dla osób, które zaczynają swoją pierwszą przygodę w uprawie indoor-ka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2019 @Dominika3 z tym drutem to różnie może być bo jeden robił LST z takim drutem ocynkowanym i nic się nie działo. Jednak po przemyśleniu jak bym wybrał tego w oplocie dla świętego spokoju, bo jednak ocynk wchodzi w reakcje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 A tak na marginesie dodam.... Że bardzo chciałabym podziękować Wam Wszystkim za każdą odpowiedź, tym bardziej radę jak i pomoc w mojej pierwszej uprawie. Bardzo szanuję to co robicie oraz jaką wspaniałą społeczność przy tym tworzycie jak i również Wasz cenny czas który na to wszystko poświęcacie. Buziaczki kochani dla Was Wszystkich ? ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Tester Dokładnie mam podobne przeczucie - A Twoja odpowiedź tylko pomogła mi w tej decyzji, za co dziękuję ? Dlatego użyję tylko tych zaizolowanych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 @Tester @Szym@CheMsKuN Druga kwestia ? To ziemia o której chciałabym wspomnieć, a konkretnie o jej wilgotności przed zastosowaniem treningu LST..... A więc sprawdzałam glebę... wkładając paluszek na głębokość około 1-2cm czuć że jest nawilżona, ale nie wiadomo jaka okra - czy taka gleba nadaje się do rozpoczęcia LST? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Września 2019 (edytowane) Ja dzisiaj chcialem robic toping i lst na jednej z gorilla zkitlez, ale stwierdzilem ze odpuszcze na kilka dni bo dopiero co ja przesadzalem i lekko zmulila. Edit. Jesli ziemia nie jest przesadnie mokra, to mozesz robic lst. Edytowane 5 Września 2019 przez CheMsKuN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 1 minutę temu, CheMsKuN napisał: Ja dzisiaj chcialem robic toping i lst na jednej z gorilla zkitlez, ale stwierdzilem ze odpuszcze na kilka dni bo dopiero co ja przesadzalem i lekko zmulila. Co do topingu to jeszcze go nie stosowałam bo wiele o nim nie wiem ? Bardziej skupiam się aktualnie na LST ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Września 2019 I szczerze powiem że mam przed tym treningiem stresa na maksa.... Może niepotrzebnie - dla bardziej zaawansowanych, no ale jako nadal początkująca w temacie mam go niestety bo nie chciałabym czegoś zepsuć :? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2019 @Dominika3 raczej nic się nie da zepsuć przeginasz i tyle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach