Dominika3 102 Napisano 12 Września 2019 @CheMsKuN @Tester Powiedzcie mi jeszcze... Odnośnie LST to mogę giąć też inne gałęzie by wychyliły się kolejne nowe szczyty czy już lepiej nie ruszać koleżanki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Września 2019 @Dominika3 ja bym już zostawił niech szczyty rosną żeby były topki w miarę duże @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 12 Września 2019 @Tester Oki ? Wygląda aktualnie tak: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 12 Września 2019 (edytowane) A to jej nowa koleżanka Northern Light F1 Fast Version: Edytowane 12 Września 2019 przez Dominika3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Września 2019 no wszystko ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 12 Września 2019 F1 Criticala niestety nie wypaliło - 4 dni czekałam aż się pokaże i cisza, więc z ciekawości delikatnie odsypałam ziemi by zobaczyć co z nią nie tak no i ku mojemu zdziwieniu pestka umarła - a wszystko zrobiłam identycznie jak w przypadku poprzednich Panienek. Nie mam zielonego pojęcia co mogło t przyczyną, no chyba że nasionko trafiło się jakieś "lewe" ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 12 Września 2019 3 minuty temu, Tester napisał: no wszystko ok @Tester Z tego co naliczyłam to szykuje się 7 szczytów - mam nadzieję że uda mi się coś około 20-30g wyciągnąć ? Byłabym naprawdę zadowolona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Września 2019 @Dominika3 no powinno być ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 13 Września 2019 Na automatach niestety nie pobawisz sie w trening, szybkie lst to max. 20-30 gram powinnas zebrac lekko. Z fartem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 13 Września 2019 @CheMsKuN Aha czyli dalsze gięcie kolejnych łodyg nie miałoby sensu? No jak będzie tyle to będę bardzo zadowolona ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 13 Września 2019 Mozosz podoginac liscie ktore przyslaniaja mlode szczyty, ale samych szczytow bym juz nie ruszal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 13 Września 2019 Aha no bo właśnie na szczytach pojawiają się jakby nowe i myślałam że można je podoginac aby te niżej wyleciały w górę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 16 Września 2019 Update: Auto Devil XXL Dzień 29 Na tym zdjęciu chyba widać już na szczytach pierwsze włoski: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 16 Września 2019 A tutaj jej koleżanka: Northern Light F1 Fast Version Dzień 10 - licząc od włożenia wykiełkowanej pestki do ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 16 Września 2019 Oczywiście bez pytania do bardziej zaawansowanych ogrodników się nie obejdzie ? A więc chodzi mi o samo LST a konkretnie o to że koleżanka swoją siłą prawie powyciągała druty które trzymały łodygę i nie bardzo sprawdza się dopychanie ich w ziemię bo każdego dnia jest to samo. Dodam że nawet stosowałam większej długości druty a i tak mimo tego panna je wyciąga ? No i moje pytanie brzmi... Czy jest sens dalej próbować ja odginać czy dać sobie spokój? @Tester @CheMsKuN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 16 Września 2019 @Dominika3 niech już rośnie jak jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Września 2019 te druty powinny przetrzymywać te łodygi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 16 Września 2019 (edytowane) @Tester Czyli zrobić Wszystko by były te łodygi nagięte? Edytowane 16 Września 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 16 Września 2019 Dognij krzaka, jak wbijesz w ziemie 15-20cm druta to nie ma opcji zeby wstala. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Września 2019 @Dominika3 no żeby łodygi były wygięte bo to jest istota LST od samego początku trzeba robić tak żeby druty odpowiednio trzymały łodygi, wbijanie w ziemie drutów nie jest dobre bo nie ma trzymania dobrego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach