Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 @Tester Tak coś mi się wydaje bo po pierwszym LST też wyglądała jakby ktoś się nad nią znęcał ? A tutaj druga koleżanka Northern Light F1 Fast Version Dzień 12: Jak na razie świetnie jej idzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 Nie wiem czy nie lepiej jakbym utworzyła nową fotorelkę i tam umieszczała info z drugą Panną ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Września 2019 @Dominika3 możesz tak zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 @Tester Oki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @CheMsKuN @Tester @wielkitopek Chyba czas na "tutu" bo sucho jak na pustyni ? Pytanie tylko czy dać jej już nawozu na kwitnienie czy jeszcze na wzrost? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 podlej samą wodą liście są mocno ciemne więc lepiej uważać nie brakuje jej nic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @Tester Aha oki ☺️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 Sprawdzę jeszcze przed PH ziemi tak na wszelki wypadek ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @Tester PH delikatnie wchodzi już pod kolor jasno zielony. Mam środek do zakwaszania Target - z tym że jak go kiedyś używałam to za dużo dodałam tego środka mimo iż dałam mniejszą dawkę niż zaleca producent. Czy ktoś z Was już tego używał i mógłby mi powiedzieć ile stosował tego środka na 1L wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 ja bym zostawił jak jest bo krzak zdrowy jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @Tester Oki w sumie masz rację bo mogę jeszcze pogorszyć kwestię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 (edytowane) Ogólnie nie wiem czy dobrze robię dodając do wody octu lub cytryny na zmianę przed podlaniem by obniżyć PH wody. No niby cały czas jak widać się sprawdzało, ale co Wy o tym myślicie? Może stosujecie inne sposoby na zakwaszanie, jeśli tak to podzielcie się proszę informacją @Tester @CheMsKuN @wielkitopek Edytowane 19 Września 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 nigdy nie obniżałem ph zawsze dodawałem dolomit i było ok, są preparaty różne do obniżania czy podwyższania ph np. firmy plagron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @Tester Kurde patrz no zapomniałam że przecież jeszcze dolomit się sprawdza ? Jutro po pracy podjadę do ogrodniczego. A ile dodać dolomitu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 1 łyżeczka (mała) na mniej, więcej litr wody ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @Mr.Squn Hejka Oki dzięki za info @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 no Hey ? Oczywiście nie podlewaj codziennie ? Tak co drugie lub trzecie podlenie ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 19 Września 2019 @Mr.Squn Oki A jak to łączyć wówczas z nawozem? Bo nawóz ogólnie daję co drugie-trzecie podlanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 19 Września 2019 @Dominika3 ma ciemne ładne liście jeść jej nie brakuje na razie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 19 Września 2019 Narazie nie podawaj zadnych nawozow, Twoja panna jest ciemno zielona, a to znaczy ze jest wystarczajaco naladowana azotem. A na nawoz na kwitnienie jest jeszcze troche za wczesnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach