Boczelli 3,321 Napisano 3 Lutego @Resio666 w kazdym przypadku butla wychodzi najtaniej. Na poczatku tylko trzeba wylozyc zeby kupic butle, reduktor czy jakis sterownik, potem tylko nabijanie to juz grosze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Lutego Siewki trzeba nieraz podpierać tak samo jak gęste grube topy żeby nie złamały gałązek 😎powodzenia tam😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 3 Lutego Ja tam dalej jestem zdania, ze siewki tak jak chuj maja stac na bacznosc bez pomocy i tyle. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 3 Lutego Bagi są dobre na 1 roślinę przy zamkniętym obiegu@Mr.Green wiadomo czym więcej tym lepiej ostatnio 1.5 mega towarku wyszło bałem się o jakość ale jest lala kilka osób stwierdziło że kopie niemiłosiernie i nie było różnic, jeden bardziej jeden mniej bo to same głowne były bo wszystkie odrosty były usuwane teraz próbuje zostawiać coś tam a do trymu będzie maszynka 🫣 mam nadzieję że teraz będzie podobny wynik mimo że nie będzie 1 roślinki . Ale z czasem dla porównania musi wejść CO2 . A nie zapominajcie że jak CO2 to. Je tylko światło do oporu bo i więcej papu trzeba dawać bo bardziej głodne są ☝️ 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 3 Lutego @Mr.Green @Boczelli @Resio666 Panowie, rośliny na zewnątrz po deszczu gwałtownie przyrastają ponieważ woda deszczowa jest nasycona CO2, tylko trzeba pamiętać, że dwutlenek węgla w wodzie utrzymuje się do 6 h, a rośliny pobierają CO2 tylko w dzień 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego Nie wiem co jest z tą pierwszą po lewej, chyba indywidualne podlewanie będę musiał wprowadzić, chyba kiepsko na micoryzę zareagowała Tak jakby jej wapnia i magnezu brakowało, dziwna sprawa Poza tym te trzy u góry i czwarta po lewej są na ziemi plagron, a te cztery pozostałe na all-mix od biobizz i są większe 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Lutego @Glut78 może przelana? Mała jest i z pewnością nie wypiję takiej ilości wody jak reszta 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego @Mr.Green dostała rhizotonik wczoraj, trochę ją teraz przesuszę i dam jej troszkę calmaga, tylko nie wiem którego. Czy od canna z azotem, czy biobizz? Co radzisz? @Glut78 ta po prawej na dole też ma żółtą plamę na końcówce liścia, ale ładnie rośnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Lutego @Glut78 żarcia jej pewnie nie brak. Małe są szansę na niedobory w tak wczesnej fazie 🙂 W grę wchodzi przelanie.. przekarmienie.. lub złe pH.. Fajnie by było jakbyś dal fotkę bez lampy w bardziej naturalnym świetle. Wtedy łatwiej będzie ocenić 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego @Mr.Green Na przekarmioną to na moje oko nie wygląda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Lutego @Glut78 tak jednak na przelaną już jak najbardziej tak. Nie lej jej nic. Daj jej przeschnąć i odpocząć. Może się podniesie 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego PH robię między 6,2 a 6,5 @Mr.Green zaraz im wiatraczek mieszający na jedyneczke puszczę żeby ruch powietrza był to szybciej będzie parować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Lutego @Glut78 otóż to.. niech potańczą trochę 😄 Ruch to zdrowie mówią naukofcy 🤡 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego @Mr.Green ziemia od plagronu jest cięższa i wolniej schnie, następnym razem jak ta ziemia to trzeba dosypać perlitu więcej, bo jest za bardzo torfowa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 4 Lutego (edytowane) To że wolniej schnie to nic złego ja na plagronie cały czas jade. Tak że na taką małą roślinę może za dużo wody bo dużo widać na zdjęciu jest zalane Edytowane 4 Lutego przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lutego @Glut78 obstawiam że tamte mają za zimno od ścian boxa, te co sa od drzwi namiotu mają po prostu cieplej, korzeń musi mieć ciepło, mate albo kabel dałbyś na dno i byłoby w miarę równo rozłożone ciepło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego @Grzechoczący Grzechotnik one stoją na macie 75x75 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lutego @Glut78 to od scian mogą mieć zimno, piszę ze swojego doświadczenia. Mnoe słabo się rozwijały ze względu na nierówne ciepło w ryzosferze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 4 Lutego I przy każdej ścianie jest ta sama temperatura 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 4 Lutego @Glut78 to nie pomogę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach