Udyr 2,139 Napisano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Siema ✌️ Pestki dostałem od pana P. Żal było nie wysiać 😄 Setup: Namiot 50x50x150cm. Lampa to wysłużone 100w qb. Went 95-105m3/h z filtrem na później. Mieszający 20cm i kolumnowy zawieszony na ścianie namiotu. Stacja pogodowa bt. Mały nawilżacz. Pestki: Granddady Puple Fem x2 GMO Cookies Fem x2 Początkowo w 1l startowe a później wylądują w 11l. Dwie sztuki GMO przysuszyłem i musiałem dokiełkowac kolejne. Podłoże to kokos/wermikompost/perlit/wermikulit w proporcji 60/20/10/10 z dodatkiem łyżki stołowej 4-4-4 i 4 łyżek minerałów na każde 5 l substratu. W docelowych dodatkowo już się wygrzewa 2-8-4 z resztą dodatków.Dołożona mikoryza która w dwa dni zaczęła pokazywać się na wierzchu. Plan jest prosty, ciąć na 4/6 zależy jak będą wyglądać. Przesiadka w 21 dniu do docelowych żeby żarcia nie zabrakło. Dla Granddady Purple to już drugi dzień od wyjścia. Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Udyr 6 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Grudnia 2023 A Ty dziecku puzzle zajebałeś, wiesz co Wilku🤭 widzę przed robakami się jeszcze bronisz. Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Grudnia 2023 @Grzechoczący Grzechotnik w wermikomposcie było gniazdo młodych zwiniętych podzieliłem to na 4 i każda docelowa ma już jakieś pełzacze. Właściwie niezamierzony dodatek 😄 A panel był zbędny, wiec nie kradziony 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 10 Grudnia 2023 22 minuty temu, Udyr napisał: A panel był zbędny, wiec nie kradziony 🙂 Hehe. Też mam takie 😉 23 minuty temu, Udyr napisał: każda docelowa ma już jakieś pełzacze I prawidłowo. Oby do przodu 🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Grudnia 2023 @Udyr może to głupie pytanie ale tak z ciekawości.. te GMO.. to tylko taka nazwa czy one są na prawdę GMO..? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Grudnia 2023 @Mr.Green każda hybryda jest modyfikowana genetycznie. Tak sobie tylko nazwali 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Grudnia 2023 @Udyr no spoko. Wszystko jest modyfikowane. Myślałem że to może jakoś specjalnie.. laserem czy co 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Grudnia 2023 Dodaje do śledzenia 👍🪴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Grudnia 2023 @Udyr "Went 95-105m3/h z filtrem na później." U mnie na powierzchni 0,32 m2 jest już ponad dwa razy większy wyciąg i ponad trzy razy większy filtr węglowy i ledwo wystarcza, nigdy nie miałem tak śmierdzących roślin, jak mam teraz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Grudnia 2023 @Zielone krainy nie miałem jeszcze problemu z zapachem poza namiotem, dopóki filtr nie jest zapchany to będzie dobrze ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 13 Grudnia 2023 @Udyr mam też GMO u siebie będę mógł porównać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Grudnia 2023 @Growerseed właśnie wyleciały do kibla bo coś im nie szło 😄 będzie podmianka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 13 Grudnia 2023 Ostatnio jajka bez GMO kupowałem 👊 czy to jakiś inny skrót? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 13 Grudnia 2023 @Udyr Czyli niestabilne te pestki mają bo u mnie leci jak burza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Grudnia 2023 29 minut temu, Growerseed napisał: @Udyr Czyli niestabilne te pestki mają bo u mnie leci jak burza. Bo im dałeś 12/12 od początku, to idą na zabój 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Grudnia 2023 10/0/0 GMO po dwóch próbach kiełkowania niestety nie wyszły. Zostaną 2 szt Granddady Purple które pójdą w 2x16l kastry. Najwyżej tydzień lub dwa dłużej poweguje. Dostają tylko wodę. 3 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 18 Grudnia 2023 @Udyr zawsze w jednakowy sposób kiełkujesz? 5 godzin temu, Udyr napisał: 2x16l kastry Podłużne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Grudnia 2023 (edytowane) @Grzechoczący Grzechotnik zawsze tak samo. Nigdy mi tak słabo nie kiełkowały. Tak podłużne z twardego plastiku fest z dziurami porobionymi. Właśnie je wrzuciłem do boxa żeby temperatura się ustabilizowała w środku mieszanki. po ponad tygodniu była już dosyć ciepła 😄 Edytowane 18 Grudnia 2023 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 18 Grudnia 2023 jestem ciekaw tych granddady bo mam dwie pechy z gratisów, będę zaglądał może na następny razm wleci coś z purpurą w nazwie albo genie ;D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 18 Grudnia 2023 @Udyr pytam z czystej ciekawości. Ostatnio różnie próbuje. W kostkach wełnianych ostatnio próbowałem klony i to się nadaje jedynie do nft. Ale muszę się sparzyć i spróbować. Druga strona medalu że z polskich seedbankow to ostatnio lipa idzie. Szukam jakiegoś dobrego powielacza, ale Twój przypadek na razie od PP mnie odstrasza 😉 wiem że to nie reguła. Dobrze to rozgrywasz to te dwie i tak wypełnią boxa. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach