szamayo 618 Napisano 19 Grudnia 2023 A wiek roślin to 2 miesiące i 4 dni od momentu włączenia pierwszego światła, nasiona były kielkowane w tych samych donicach i ziemii co są teraz Automatyczne sezony, zbiór raz w roku xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 20 Grudnia 2023 Strasznie śmierdzi mi w pomieszczeniu w którym jest box czy to normalne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Grudnia 2023 @szamayo a używasz filtra? Normalne jak kwitnie to pachnie zielonym gęstym lasem😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 20 Grudnia 2023 Używam mordo filtra, wali skunksem w progu drzwi najbardziej A dzisiaj nie otwierałem boxa nawet, jak byłem w robocie to mieszkanie było wietrzone 3h Musze coś wykombinować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Grudnia 2023 @szamayo moze masz już filter zapchany? i nie spełnia roli 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 20 Grudnia 2023 Filtr węglowy VF PRO-ECO (fi125, 160-240m3) Kanałowy wylot Przepustowość 158 m^3/h Wlotowy miałem włączony jakiś czas wydajność 93 m3/h Mieszający wydajność: 215 m3/h Czy w takim zestawieniu filtr by się zapchał tak szybko? Ten mieszak nie za mocny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Grudnia 2023 @szamayo na te wymiary boksa powinno grac ja sam mam zrobiony filter z maty weglowej więc nic mi nie pachnie chyba ze otworzę to wiadomo 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 20 Grudnia 2023 A masz otwarty wlot powietrza jakiś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) @szamayo wszystko zamkniete 😁 jak grzebie w środku to otwarte na oścież boxa mam zrobionego z szafy Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Dziwne jakby filtr nie spełniał swojej roli No ten mieszający za mocny na 0.25 m2 ( chyba że ma regulacje obrotów ) Ten wentylator mieszający spowoduje pojawienie się stresu u roślin znanych jako "oparzenia wiatrem " Wentylatory muszą chodzić musi być cyrkulacja powietrza ( świeże powietrzę ) jest to mega ważne w uprawie jak chcesz kosic topiska jak małego cygana noga @szamayo I chyba mamy rozwiązanie problemu ( oklapniętych liści ) cyt. "Liście spalone przez wiatr zwykle wyglądają na opadające i mogą być trudne do zdiagnozowania, ponieważ mogą wyglądać, jakby zostały przelane, przekarmione lub cierpiące na niedobory składników odżywczych. " Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Resio666 dodane informacje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 20 Grudnia 2023 Ale oklapnięte liście były tylko na jednej z 4 i to najbardziej rozbudowanej więc mogły być od braku wody, nie robiłem aktualizacji ale liście się podniosły @Resio666 Teraz mieszak chodzi na wysokości szczytów, planuje wyciąć doły i mieszak na dole żeby był przewiew do teraz spisuje się bardzo dobrze tylko ten zapach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Grudnia 2023 @szamayo czemu nie wycinasz dołów? Masz tam niezły busz 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 20 Grudnia 2023 @Mr.Green właśnie mówię sobie może to i lepiej zostawić taki busz, bo od góry to zbiera najwięcej światła ile jest możliwe a od dołu teraz mam mieszak ustawiony, to mi nie będzie zapchało filtra Bo zmieniłem położenie mieszka i już nie wali z rury Ogólnie to dramat się szykuje bo nie zamierzam ich głodować ze względu na powierzchnię tylko normalnie do końca tak jak gdyby nigdy nic Zamówiłem osuszacz powietrza bo teraz sięga 80% wilgotność @Mr.Green ale ze względu na sam mieszak ustawiony z dołu teraz będę musiał wyciąć dołu chociaż na tyle żeby do wszystkich 4 roślin docierało powietrze 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 21 Grudnia 2023 @Mr.Green Musiałem, złamać kilka szczytów tym razem przyłożyłem sie do tego żeby nie złamać jak za ostatnim razem Podlałem wszystkie 4 po litrze na głowę, jedna z roślin dostała 5 pk reszta po 2ml Nie pamiętam już czy lałem wszystkim po 5ml blooma czy tylko jednej, ale grow po 0,8 mikro po 1.4ml calmag różnie, od 0,3 do 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 21 Grudnia 2023 Jutro będzie osuszacz, ciekawy jestem jak wpłynie na wygląd roślin 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 22 Grudnia 2023 Strzyżenie dziewczyn zajęło mi dobrą godzinę, tej końcówki z tyłu już mi się nie chciało Wsadziłem osuszacz, trochę mało miejsca mam na to wszystko ale może będzie git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Grudnia 2023 @szamayo 23 godziny temu, szamayo napisał: Jutro będzie osuszacz, ciekawy jestem jak wpłynie na wygląd roślin Yyy.. nijak?? Drastyczne karczowanie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 618 Napisano 22 Grudnia 2023 (edytowane) @Mr.Green miałem na myśli wilgotność w boxie, a wilgotność na efektywność pracy podczas kwitnienia, tak sobie to wyobraziłem @Mr.Green wiem, że drastyczne, mi tak szkoda było nawet małego odrostu mówię że coś tam z niego wyrośnie, ale myśl przewodnia jest taka, że roślina za dużo energii przeznacza na utrzymanie tyłu liści, a mogłoby to przecież iść w topy, kiedyś czytałem o wycinaniu liści fajne artykuły i relacje jakie są efekty tak drastycznego cięcia, mam tylko nadzieję, że pamięć mnie nie myli @Mr.Green roślina nie jest stworzona do tego żeby ją palić, a może jest nie wiem xd ale tak czy tak będzie rosła czy będziesz ja skubal czy nie, jak oberwiesz mało to te których nie obciales zastępują te które ściąłeś i to bardzo szybko więc efekt może być nie zadowalający, jeżeli ścinasz dużo to te najmniejsze listki muszą zastąpić te duże które ściąłeś a to zajmuje czasu, czasu który wykorzystują topy, każdy top ma swoje własne liście Pamiętam te rzeczy jak przez mgłę, także moge czegoś istotnego nie pamiętać, zobaczymy rezultat, będzie można oceniać Edytowane 22 Grudnia 2023 przez szamayo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Grudnia 2023 @szamayo Godzinę temu, szamayo napisał: ale myśl przewodnia jest taka, że roślina za dużo energii przeznacza na utrzymanie tyłu liści, a mogłoby to przecież iść w topy, 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Grudnia 2023 Ho ho grubo przycieles poleciałeś na bogato 🤣no cóż pewnie odbije za parę dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach