Prepers 1,406 Napisano 11 Listopada 2023 @Pierr1947 myślisz że litr mi starczy na 4 tyg, i 6 roślin, no i raczej nie kupię tego w zwykłym sklepie? @Mr.Green higrometr jest jeden, z wilgotnością już raczej nie powinienem mieć problemu poza boxem zbiłem poniżej 40%am, a po podlaniu 42%, między liście jest problem żeby umiejscowić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Listopada 2023 @Prepers polecam dwa higrometry. Po 1 jeden może kłamać a po 2 wilgotność na flo bywa różna nad roślinami i pod roślinami. Jeżeli jeden higrometr kłamie lub "zniekształca" odczyt to żyjesz w błędzie i się niepotrzebnie wkurwiasz 😉bo możesz prowadzic nie równa walkę. Nie twierdzę że tak jest a że być może. U mnie stoją dwa obok siebie i potrafią pokazywać delikatnie rozne odczyty a czasami idealnie takie same @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) @Prepers @Mr.Green Jeśli działa to zajebiście. Kiedyś robiłem oprysk z vital race i też miałem ujebane ścianki polecam do czyszczenia środek APC taki uniwersalny środek do czyszczenia. Zajebiście czyści boxa i jest tani. Próbowałem czyścić jakimiś clenerami huj pomagało a ten środek to już jak spływał to zabierał ten stary syf z oprysow.A co do canna Cure to nie cackaj w małe butelki to bez sensu. Canna Cure się daje 330ml na 1l wody to będzie jeden oprysk na tydzień. Wiem że trochę drogi jest ale śpisz spokojnie. A i jak robisz oprysk zaczynaj pryskac od dołu na liście i zostaw coś na koniec żeby opryskać górę . Z 1l wyjdzie ci 3 opryski. W zwykłym sklepie raczej chyba nie ja zawsze z growshopa biore Edytowane 11 Listopada 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Listopada 2023 @Pierr1947 330 ml na litr..? Fuck 🙂 dużo tego. Wole nie pryskane 😅 Łap ziomek na dobry początek 😉 jest tam też o autopotach jak co 2530_973 (2).pdf @Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Listopada 2023 @Mr.Green Ciekawy produkt nie słyszałem o nim nigdy wieczorem się bardziej Zagłębie w niego i może skorzystam. Muszę zobaczyć jak on tam cenowo wypada i jak z jego wydajnoscia. Dzięki za info ogólnie 👊 Tak go się rozrabia 330ml na 1l wody. Jest drogi 5l kosztuje od 50e do 60e ale robi robotę naprawdę mnie jeszcze nigdy nie zawiódł. Przy mieszaniu robią się banki jakbys mył ręce mydłem. Nie ma wpływu na smak i zapach nie degraduje trichomow . Ma bardzo dobre recenzje 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Listopada 2023 @Pierr1947 wychodzi dużo drożej niż to co wysłałem. 1.5kg za 25-30 euro..? Dozowanie 50 gram na 10L ziemi. Zdziwiła mnie proporca. Boom boom spray też można na kwitnieniu używać w fazie początkowej ale tam jest 5 ml na 1L a tutaj rzeczywiście duże jak na litr 🙂 ja osobiście nigdy niczym nie pryskalem topów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Listopada 2023 @Mr.Green @Pierr1947 chłopaki przegrywam tę walkę, po defoliacji liści kosmos jeśli chodzi o topy, ale u roślin postępuje grzyb, były zgolone wszystkie zainfekowane liście, pomocy jak z tym walczyć na szybko, bo jest o co tam jest 400g topów jak dobrze spuchną. Jak będzie trzeba to wypierdole, ale serce ❤️ będzie boleć w chuj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Listopada 2023 @Pierr1947 aczkolwiek na mnie nie patrz. Nie jestem miarodajny 😄 ja mam lekką obsesję na bio uprawę 😉 i mam tam swoję ubzdurane.. wiadomo Nie wiem jak Ci pomóc. Nigdy nie musialem stawiać czoła takiemu problemowi. Raczej bez oprysku czymś się nie obejdzie. @Udyr @Zielone krainy @Pierr1947 @grolsch3 @doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Listopada 2023 @Mr.Green Też jestem bardziej za bio , w końcu to palimy nie? Ale spójrz tylko jak obrasta, a niewiem czy dociagnie, na moje oko zabraknie im sporo bez walki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Listopada 2023 @Mr.Green Wiadomo jak każdy z Nas ma jakieś tam swoje wybory ale definitywnie sprawdzę to co polecasz👊@Prepers Twój wyciąg był cały czas włączony? Spokojnie może to coś innego ja nie wiem sam czy to grzyb nie widziałem jeszcze czegoś takiego u siebie... Póki szarej nie ma na topach to chyba nic strasznego się nie dzieje tak mi się wydaje... Masz następną lekcję żeby na nie które rzeczy działać trochę wcześniej tzn profilaktycznie. Moim zdaniem i tak Ci dobrze idzie treningi udane z nie doborami też sobie jakoś poradziłeś ja pamiętam swoje pierwsze grow to było gorzej😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Listopada 2023 Jadę szukać olej neem, jest skuteczny w walce, muszę też lep na muchy rozciągnąć, bo mam te muchy co roznoszą 🍄, niewiem z czego zrobić ściółkę, ale też bardzo pomaga, mogę też podlać niewielka dawka wody i olejem leem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 11 Listopada 2023 @Prepers w obi w de dostałem i olejek i lepy👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Listopada 2023 @WymiataczMega lepy mam, a olejek według strony fast buds podczas kwitnienia się nie nadaje @WymiataczMega znaczy sposób dobry tylko na wegu podobno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 11 Listopada 2023 @Prepers nie wiem co doradzić. Rozłóż na razie lepy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 11 Listopada 2023 @Prepers Wyczytałem w książce na temat Preparatów chemicznych i może ich użyć ? Są podzielone na Kontaktowe i Systemowe ( chodz radzą w miarę możliwości żeby unikać preparatów systemowych z racji tego że bardzo długo pozostają w roślinie ) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Listopada 2023 @Resi666 no, ale niektórych nie możesz stosować podczas kwitnienia, i szukam czego a nie mogę znaleźć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 11 Listopada 2023 @Prepers Ten można stosować w różnych stadiach rozwoju https://www.target.com.pl/produkty/topsin-m-500-sc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 11 Listopada 2023 @Resi666 A gdzie żeś wyczytał że to będzie dobre? Chemi nie chce potem jarać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 11 Listopada 2023 Nie wyczytałem ( skupiłem sie tam na kwesti stosowania w róznych stadiach rozwoju ) ale pewnie jak nie zastosujesz radykalnych środków to raczej nic nie będzie palone 😞 Szukaj / Walcz ziomek nie możesz tego stracic wariacie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Listopada 2023 @Prepers Nie chcesz Cannacure spróbować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach