polecam 420 157 Napisano 6 Października 2023 Siemano załoga zielonego smoka 😄 wpadam tutaj od nosnie mojej przygody od nosnie boxa w domu . od 7 lat oudoor i wkoncu przełamałem moja kobietę na domowe growshow 😁 ( za dużo latania z kleszczami ,, argument trafiony,,) 😁 wymiary boxa 80/80/160 lampa LED marshydro TS1000 ( Nowa ) ziemia (compo sana) doniczki ( kwadratowe myślę 11L ) odżywki ( biobizz ) - ( advanced nutrients ) pestki jak w opisie 3 White Ruskie od BULK ( - 3 od BIG SEEDBANK Black Afgan ) filtr primaklima stacja pogody wiatraczek WENTYLATOR OSIOWO-KANAŁOWY AXIAL FLO FI 125MM/243M3/H ( jeden pójdzie załączony pod filt drugi pewnie w ściane boxa ) jeżeli o czymś zapomniałem to ogarnę między czasie pozdro tu wrzucam foty .. dzisiaj pestki wrzucam do kiełkowania i ruszam z tematem . rady miło widziane pozdrawiam wszystkich którzy chcą uczestniczyć w tym moim projekcie 😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,304 Napisano 6 Października 2023 Spoko setup. Tylko ziemie mogles lepsza kupic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 6 Października 2023 nie zamawiałem już przez kuriera a w pobliżu nie mam takiego sklepu . a ziemię będę kupować jutro dopiero i dlatego screen dałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 6 Października 2023 Ziemia faktycznie kiepska i moze sie okazac problematyczna. Reszta zestawu bardzo fajna🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Października 2023 Dlaczego 6 roślin 🙂 6 doniczek w kwadrat nie pasuje. Zdecydowanie lepiej zostawić docelowo 4 najlepsze sztuki. Moim skromnym zdaniem 😉 Witamy na pokładzie i powodzenia. Dużych topów i miłej zabawy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 6 Października 2023 a coś sprawdzonego z jakiegoś marnego marketu typu Brico czy innego lokalnego sklepu ? tak jak pisałem wyżej muszę się zadowolić jakaś sprawdzana ziemia z lokalnych sklepów lub jakiś galerianek 😁 mówisz że 4 dadzą wynik lepszy? mam zamiar właśnie rozpakować pestki i wrzucić do kiełkowania każda rada dobrze działa 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Października 2023 A jak wsadzisz 6 kwadratowych doniczek w kwadrat o bokach 80x80 😄 4 wydają się bardziej logiczne 😉 A co do plonu to nie działa to tak że im więcej roślin tym proporcjonalnie większy urobek 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 6 Października 2023 hahaah wsumie dobrze że zwróciłeś uwagę haah zajarany dzionek także zmienię doniczki ale wtopa 🫣😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Października 2023 @polecam 420 kumasz teraz o co mi chodzi 😄 hehe 🙂 Ewentualnie 5 w środek jak na kostce do gry i może jakaś mniejsza doniczka co by się zmieściła 😛 pokombinować zawszę można 😉 Ogolnie 4 sezony w małym boxie to i tak będzie grubo. Ludzie tutaj mają problem z jedną sztuką w boxie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 6 Października 2023 na out robiłem różne treningi typu wiginaj śmiało aż chrupanie , zależny byłem od pogody a tu jednak będę sam nią sterowa. myślę że coś tam wyciągne. wrzucę 4 na początek i będę obserwował jak idzie . co do nawozów dawkowanie będę liczyć na wasze wsparcie 💪 na wegu długo nie będę trzymać zobaczę jak będą rosły, będę informował na bieżąco 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Października 2023 @polecam 420 polecam krótkiego wega.. około 3 tyg. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 1 Listopada 2023 Siemano załoga ! po małych przygodach zaszła mała zmiana w pestkach ponieważ reklamację zrobiłem i dosłali mi 5 pestek ,, WHITE AFGAN 2 Sztuki po prawej stronie,, reszta widać jak na zdjęciu 😁 pestki wyszły z ziemi 24.10 podlewane BIOBIZZ miałem inne doniczki zmieniłem na wiaderka 13 L dziurki na dole zrobione światło świeci na 50 % mocy 40 cm od szczytu. pozdrawiam do następnego pewnie tygodnia jak coś się zmieni . Aaa wiatrak zepsuł się więc lada dzień będzie nowy 💪😁 REVIVE ADVANCE czy dodać w następnym podlaniu ? bo wiadomo że coś tam stresu dostaje roślinka w nowe miejsce. tylko czy mieszać te REVIVE z calmag i root- juice ? ktoś coś się wypowie doradzi ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 1 Listopada 2023 czy tu widać przelanie ? pryskalem dozownikiem po liściach i po glebie . czy to osad po wodzie ? pytam bo to mój pierwszy indoor. na oudoor tego nie miałem 🤣 tutaj sam steruje natura a wiem że sezony wybaczają ale bez przesady 🤣😁 white Afgan daje radę a wszystkie podlewane tak samo 💪 same afgany są lecz każda inny charakter 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 2 Listopada 2023 @polecam 420 nie psikamy wodą po łodydze siewki, prosisz się wtedy o zgorzel siewek jak przelejesz dodatkowo Co do nawozów raczej sam root juice wal na tym etapie, zdecydowanie bez calmagu 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 2 Listopada 2023 dzięki za info 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 7 Listopada 2023 dziś mija 15 dzień od wyjścia z ziemi . i moje pytanie czy naginać już czy poczekać parę dni ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Listopada 2023 @polecam 420 ja bym poczekał jak 2 piętro będzie rozwinięte w pełni i dopiero ciachną niektórzy robia lst przy trzech czterech pietrach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 7 Listopada 2023 a powiedz mi czy ten na dole otwór czymś zamknąć bo tam pisze 1,2 metalowe wejście ale nie mam niczego oryginalnego aby zamknąć czy ma być otwarte cały czas ? box herbgarden @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Listopada 2023 @polecam 420 Jak to jest wlot powietrza to ma być otwarty , ewentualnie możesz na niego założyć wentylator wprowadzający, jaki będzie o połowę słabszy niż wyprowadzający. LST możesz zacząć, za jakieś 2 dni, ale na suchej ziemi, bo na mokrej złamiesz łodygę, jaka będzie napęczniała od wody, jak ziemia jest sucha to łodyga jest plastyczna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polecam 420 157 Napisano 7 Listopada 2023 @Zielone krainy dzięki każda wskazówka jest pomocna . to wstawię foty dzisiaj z obecnej sytuacji aby fotorelacja miała jakiś sens i po treningu czyli jak bd sucha ziemia bo dziś podlewane było czysta woda z oazy 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach