moonka 3,402 Napisano 4 Października 2023 Witam. Dopiero kompletuje graty na pierwszego indoor'a ale w 90% juz wiem co bedzie w grze🙂 Box Secret Jardin Hydro Shoot 60x60x160 cm, led Viparspectra P1000 + dwa ledy Secret Jardin 20W na faze kwitnienia. Wyciag z filtrem Garden Highpro GHP + cos malego mieszajacego powietrze wewnatrz. Kupilem rowniez termometr ze wzkaznikiem wilgotnosci oraz regulowany wylacznik czasowy. Odzywki jeszcze jakies mam z outa wiec pojade na nich i dokupie takie same w miedzy czasie... Jesli zapomnialem o jakis wazniejszych gratach to prosze o tym wspomniec🙂🙂 Jesli chodzi o nasionka to tak jak w opisie 2x purple bud i 1x master kush obie odmiany feminizowane. Doniczki 10-15litrow🤔 i mieszanka ziemi kokosowej z ziemia plagron allmix gdyz zawsze sadzilem w takiej mieszance na outdoor😅 Mysle, ze w przeciagu tygodnia powinienem wystartowac. Czekam w sumie tylko na wyslanie nasionek, gdyz reszta gratow jest juz w drodze🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Października 2023 Witam Śląsk i lecimy z tym koksem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 4 Października 2023 (edytowane) @Mr.Green mam od cholery miejsca a i chwila czasu sie znajdzie wiec czemy by nie sprobowac🙂 zobaczymy tylko jak bedzie z konsumpcja pradu wzgledem uzyskanego plonu bo to mnie ciekawi najbardziej Edytowane 4 Października 2023 przez moonkagliwicee 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Października 2023 Nie wiem jakie masz warunki, ale przydalby sie nawilzacz na weg i moze osuszacz na flo. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 5 Października 2023 @Boczelli sam tego nie wiem bo pol roku temu kupilem ten dom😅 box bedzie stal na poddaszu wiec bardziej martwie sie o temperatury. W trakcie wyjdzie czy potrzebuje nawilzacz i osuszacz gdyz nie mam pojecia jakie beda tam warunki zima @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Października 2023 @moonkagliwicee co do zuzycia to bedziesz mial jakies 200W/h jak wszystko bedzie chodzić na maxa, jak bedziesz potrzebowal porzadny osuszacz to dojdzie kolejne 200W. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Października 2023 @Boczelli raczej więcej...powodzenia, czekamy na fotorelacje!🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 5 Października 2023 @vego1989 100+2x20+15+50=205 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 5 Października 2023 @Boczelli z tym, ze 2x20 wlacze dopiero na kwitnienie. Dobrze, ze panele naprodukowaly troche pradu "na zapas" to moze nie bedzie tak zle😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 5 Października 2023 Mam pytanie odnosnie nawozow pod ledy. Mam na stanie zestaw Advanced Nutrients pH Perfect Grow, Bloom, Micro oraz Big Bud na puchniecie topow. Generalnie lalem je na outdoor ale czy cos daly...🤷♂️ Co byscie polecili do chodowli pod ledem? Najlepiej komplet od a do z zebym wiedzial w co sie zaopatrzyc🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Października 2023 @moonkagliwicee dodaj jakiś calmag nawet od AN do tego i enzymy i będzie komplet. I pH- jak nie masz. Miernik tez by się przydał w razie „w”. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 5 Października 2023 @Udyr zadalem tu pytanie po czym zaczalem jeszcze czytac w necie... Zamowilem biotabs oraz Atami Ata NRG Bi-Bloombastic. Do tego w ogrodniczym kupie calmag. Miernik oraz pH- mam ale chyba sie nie przydadza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Października 2023 @moonkagliwicee Tez spoko opcja, właściwie bezobsługowa uprawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 5 Października 2023 @Udyr tak tez czytalem wiec chyba pojde w ta strone. Pierwszy indoor wiec trzeba sobie ulatwiac a nie utrudniac😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 6 Października 2023 Sory za zasmiecanie wlasnego posta ale wole wiecej wypytac niz pozniej byc w czarnej d...e😅 pytan zapewne bedzie jeszcze kilka ale teraz odnosnie lampy. Wlasnie przyszla, podlaczypem zeby sprawdzic czy dziala i jest ok. Jeszcze mam problemy ze wzrokiem😂 planuje dodac jeszcze 2 lampy po 20W kazda ale juz sam nie wiem czy lepiej kupic je juz teraz i dac na wega czy dokupic lampy na kwitnienie. Sa to dwie rozne lampy o innym zastosowaniu stad moje pytanie kiedy bardziej oplaca sie dodac troche swiatla? Na chlopski rozum 100W powinno wystarczyc na wega i chyba lepiej dac te 140W na kwitnienie ale to tylko moje domysly i chce poznac opinie doswiadczonych growerow🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Października 2023 @moonkagliwicee dorzucisz na flo to będzie zawsze to dodatkowe swiatlo. Mi z ts600 100w z dwóch sezonow zeszlo 120g gotowego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwagrom 70 Napisano 6 Października 2023 (edytowane) Porządny sprzęcik skompletowałeś, mnie niestety nie stać, na taki dobry sprzęt, ale w każdym bądz razie daje rade i na sprzęcie z niższej półki, każdy zresztą uprawia tym czym może uprawiać, ale też w dużej mierze liczy się technika uprawiania, dobre metody poprowadzone od początku do końca w uprawie taki @Zielone krainy dla przykładu może spokojnie osiągnać dobry plon, nawet z takim sprzętem jaki np ja mam do zaoferowania, a nie jest on jakiś świetny. Ogólnie każdy z nas może, ponieważ nie sprzęt się liczy a wiedza i doświadczenie, życzę ci powodzenia mordko, lecisz z fartem na pewno rozjebiesz system! Edytowane 6 Października 2023 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Października 2023 @moonkagliwicee @moonkagliwicee co z BioTabs zamówiłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 6 Października 2023 @Szwagrom sprzet raczej budzetowy bo za mna ciezki finansowo rok a jeszcze sie nie skonczyl😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Października 2023 @moonkagliwicee nie przesadzaj z dropsami bo są bardzo mocne 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach