Lasir 669 Napisano 27 Października 2023 @moonkagliwicee Tak nic nie rób.Podlewaj normalnie, potem z mikoryzą.Jak nie padła to ruszy w koncu z kopyta 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 27 Października 2023 Dzien 11. Dzisiaj rano roslinki dostaly po 200ml wody wraz z ukorzeniaczem. Na chwile obecna ich stan jest rozny😅 lewa wyszla jako pierwsza u ma sie bardzo dobrze poza malymi plamkami na pierwszych lisciach, ktore nie sa i tak istotne. Wyzsze partie nie maja juz zadnych plam i wygladaja bardzo zdrowo. Prawa gora wyglada troszke gorzej. Posiada wiecej plam ale nie ma tragedii. Jej stan oceniam na 80%. Trzecia dolna roslinka wyglada zle... plamy na kazdym nawet najmniejszym swiezym listku ale wydaje sie rozwijac podobnie jak pozostale. Stan ~50%. Sensi skunk w 100% elegancka ale wyciagnela sie jak glupia i dodatkowo przechylila sie na bok. Jednak ona jest tylko dla funu i na ta chwile bardziej jako porownanie wzgledem purple jesli chodzi o dziwne plamy. Na lepie pojawila sie pierwsza muszka odkad je zamontowalem. Juz sam nie wiem co to sa dziadostwo gdyz widzialem to rowniez w sypialni gdzie nie mam zadnych kwiatow. Ogolnie na ta chwile jestem srednio zadowolony ze startu ale poczekam i dam im szanse. Prawdopodobnie najslabsza sztuka odpadnie z zawodow jesli w najblizszym czasie jek stan sie nie poprawi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 Szybkie pytanie w sobotni poranek. Czy nie powinienem podniesc troche swiatla? Obecnie 40cm i okolo 50-55%. Wiem, ze to dopiero 12 dzien ale rosliny wydaja sie byc zbyt zbite 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2023 @moonkagliwicee Ja cały veg nie przekraczam 50% i trzymam na 50cm. Moim zdaniem na veg więcej światła nie potrzebują. Jeśli piętra są gęsto podnieś lampę będzie łatwiej zrobić lst. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 @Pierr1947 podniose wiec ja troche. W planach mam miedzy innymi lst jako podstawe pod reszte zabawy wiec dobrze by bylo zeby sie ciut wyciagnely @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,811 Napisano 28 Października 2023 @moonkagliwicee elo. Moje panienki dwie z trzech już z rana po lst. Dodam że +/- 2 dni są starsze od twoich. Żeby się ciut wyciągnęły podniosłem lampe. Od nasiona wychowywane bezstresowo zobaczymy jak zniosą dzisiejszą walkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 @WymiataczMega przed chwila podnioslem na 50cm i za kilka dni zobacze jak rosna. U mnie lst bedzie pozniej. Najpierw topping ale z tym tez jeszcze musze sie wstrzymac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2023 @moonkagliwicee jeśli zrobisz topping polecam skręcić troszku lampę na dzień dwa . Lepiej Ci odbija @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 @Pierr1947 wiem wiem🙂 przeczytalem mase fotorelacji zeby zasiegnac wiedzy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2023 @moonkagliwicee Będziesz obcinać w polowie liście po toppingu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 (edytowane) @Pierr1947 tego typu akrobacje sobie daruje. Chce zrobic topping, lst a pozniej pociagnac je po siatce cos jak scrog. Co z tego wyjdzie🤷♂️ nie wiem😂 Edytowane 28 Października 2023 przez moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2023 @moonkagliwicee A powinieneś moim zdaniem zobaczysz jaki jest efekt i wyciągniesz wnioski chociaż na jednej. Roślina wtedy nie ładuje energii w liście które jej zostawiłeś tylko wszystko daje w odrosty. Ale nie namawiam 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 @Pierr1947 ogolnie lisci bede chcial sie pozbyc ale nie od razu po toppingu. Z reszta z czasem sie okaze jak to bedzie szlo... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 Jest i orca. Szkoda, ze wczoraj podlalem rosliny bo od razu dostaly by troche grzyba a tak musza poczekac kilka dni zeby ziemia troche przeschla... @Lasir jak wyglada sprawa z podlewaniem z mikoryza? Wystarczy raz czy za jakis czas rowniez jej dolac? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 669 Napisano 28 Października 2023 @moonkagliwicee Trzymaj się dawek Podają w galonach pamiętaj o tym :).Lej kiedy chcesz i jak czesto ale przerwy też rób a kiedyś tam ostaw 🙂 Jak planty są zdrowe to tą czystą wodą yeż dobrze podlać czasami 🙂 Aha i nie czekaj.Podlej dziś i dopiero czekaj aż wyschną.Już będzie robić robotę pomału. Jak masz chlor w wodzie to zawsze musisz "odstać" wodę.Temperatura między 20 a 25 stopni.Aha i jeśli robisz mieszankę nawozów to mikoryzę wlewasz pierwszą, poteem jakieś mixy, maxy a w ostatniej kolejności nawóz podstawowy, czyli N, P lub K 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 (edytowane) @Lasir poczekam do jutra bo nie chce mi siw juz dzisiaj wchodzic na gore😂 jutro z rana zrobie miksture i je podleje Edytowane 28 Października 2023 przez moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 669 Napisano 28 Października 2023 Jasne.Będziesz zachwycony 😉 @moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 @Lasir jak narazie nie mam nic oprocz atami ata organics bio bloombastic + tabsy. Zastanawiam sie rowniez czy jest sens dawac teraz tabsy skoro ziemia jest tak nabita sama z siebie. Teoretycznie na 6tyg mam wszystko w ziemi wiec tak w 4-5 tyg mogl bym dopiero zapodac tabsa. No chyba, ze mysle zle to wyprowadz mnie z bledu🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 669 Napisano 28 Października 2023 Tabsy i ich właściwosci to do znanego tabsiarza odesłać muszę.On Ci powie jak i kiedy je aplikować.Ale wnioski masz logiczne wg.mnie. @Mr.Green czas na Ciebie kolego.Nie śpimy 🙂 Ale jak dajesz tabsy to już nic nie trzeba poza tym zdaje się 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,785 Napisano 28 Października 2023 @Lasir dla tego chce poleciec na samych tabsach + bloombastic w odpowiednim momencie. Czytalem dzisiaj o treningu mainlining i chyba jest to cos w co bym szedl🙂 takie polaczenie wszystkiego co chcialem zrobic ale zawarte w "jednym treningu" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach