Boczelli 3,326 Napisano 18 Września 2023 Northern Light x1 RoyalQueenSeeds Hulkberry x2 RoyalQueenSeeds F1 Orion x2 RoyalQueenSeeds - box- Mars Hydro 70x70x160 - oświetlenie- Mars Hydro TS1000 150W - medium - Plagron Light Mix- growbagi 18l - nawozy - BioTabs Biobizz try pack indoor BoomBoom spray Plagron CalMag pro Ocet jako ph- - warunki- 22-28°C, 70-80% rh Witam, W mojej pierwszej uprawie indoor i zarazem pierwszej fotorelacji. Wydaje mi sie ze mam sporo wiedze teoretyczna na temat uprawy i jakies tam doswiadczenia z outdooru, licze na jakies wskazowki od bardziej doswiadczonych. Ogolnie co do samego projektu to docelowo mialo byc w boxie 2x Hulkberry i 2x Norther Light, ale trafily mi sie chyba jakies zjebane pestki bo z 6 wyszly tylko 3 z czego 1 roslinka byla jakas uposledzona i poszla do kosza. Na szczescie RQS fajnie sie zachowali i przyslali mi nowe pestki w ramach reklamacji. W miedzyczasie wykielkowalem bez problemu gratisowe 2xF1 Orion i 1x Hulkberry(po precruschingu), niestety roslinki beda sie roznily wiekiem o jakies 10dni, ale tym bede sie przejmowal dopiero jak przyjdzie do suszenia. Zdjecia z dnia 5 i 14 dla większych roslinek. 2 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Września 2023 Orion to automat, a tamte to sezony? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 18 Września 2023 @vego1989 wszystkie to automaty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 @Boczelli miałem HulkBerry od RQS. Bardzo fajna odmiana 🙂 Co używasz z BioTabs? skoro to wszystko automaty to różnica tych 10 dni to be znaczenia 🙂 też miałem podobnie przy pierwszej uprawie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 18 Września 2023 @Mr.Green tabletki i boomboom spray. Tylko lipa moze byc z suszeniem bo chce wszystko suszyc w boxie, a tu nie dosc ze 3 rozne odmiany to jeszcze roznica wieku, ale to najwyzej wkurwial bede sie pozniej, albo zetne wszystko razem. 😇 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 @Boczelli ogólnie boom boom spray to działa bardziej jak lekarstwo niż jakiś polepszacz. Przy pełnym zestawie BioTabs pH wody cię nie interesuję 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 18 Września 2023 @Mr.Green wiem wiem, ale nie chcialo mi sie bawic w calu zestaw, te cale bactrexy, orgatexy czy jak to tam sie nazywa, az takim bio swirem nie jestem, moze kiedys 😅 Boomboom sprayu mam zamiar uzywac po treningu, cieciu, przesadzaniu itd 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 18 Września 2023 @Boczelli tu nie chodzi o bycie bio świrem. Po prostu całą idea BioTabs to składnia kilku rzeczy. Wtedy uprawa jest prosta i przyjemna. Wszystko działa 🙂 i nie trzeba się martwić np. o pH Aczkolwiek powodzenia życzę i tłustych topów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 18 Września 2023 @Mr.Green dziekowac😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceland 1 Napisano 18 Września 2023 Zasiadam i obserwuje powodzenia ! 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 19 Września 2023 Growerzy, czy te przebarwienia na lisciach to mozaika tytoniowa? Albo cos czym sie martwic? Roślince chyba nie przeszkadza to w rozwoju, mowa tu o Hulkberry Auto. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 19 Września 2023 (edytowane) Masz tam nawilżacz? Mi chyba takie wyskoczyło jak nawilżacz póściłem do oporu i były całe mokre jak lampa zaświeciła... @Udyrchodź no tu... bo mnie kolega teraz zestresował 🙂 Edytowane 19 Września 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Września 2023 Trochę jak tmv wygląda. No ale nic z tym nie zrobisz jak już się pojawiła. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 19 Września 2023 6 minut temu, Udyr napisał: Trochę jak tmv wygląda. No ale nic z tym nie zrobisz jak już się pojawiła. Czyli tego się nie da zwalczyć? I co może powodować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 19 Września 2023 @WBB tak stoi obok, rzeczywiscie robilem im obfite opryski jak lampa chodzila,bo myslalem ze przy Ledzie to nie zaszkodzi, ale te plamy sa tylko na tej 1 sztuce i to chyba odkad pierwsze wieksze liście wypuściła. Jesli to ma jakies znaczenie to ta roslinka jest z pestki ktora wykielkowala dopiero po precruschingu. @WBB z tego co czytalem to slabszy wzrost, mniejsze plony itd. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 19 Września 2023 Ja się nie przyglądałem za bardzo bo na ziemiórkach się skupiłem.... i też to na 1 sztuce jest na pewno. Od tego nawilżacza wszystko jest ujebane takim siwym nalotem i stwierdziłem, że pewnie liście brudne od nawilżacza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Września 2023 Miałem już ten wirus i jakoś nie zmieniło to końcowego wyniku, ot dziwnie tylko wygląda. Do pracy z kiełkami i roślinami zawsze warto umyć ręce, chociaż czasami sama pestka ma w sobie już tmv i tego nie zmienisz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 19 Września 2023 5 minut temu, Udyr napisał: Miałem już ten wirus i jakoś nie zmieniło to końcowego wyniku, ot dziwnie tylko wygląda. Do pracy z kiełkami i roślinami zawsze warto umyć ręce, chociaż czasami sama pestka ma w sobie już tmv i tego nie zmienisz. Ja to jaram faje i grzebie w boxie 🙂 Chociaż od 2 dni wracam do elektryka i palę hybrydowo... troche zwykłych fajek i elektrykiem przepalam 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 19 Września 2023 Dzień ~21 Na starszych plantach zrobilem pierwsze LST, te mlodsze przesadzilem, nawet tego mniejszego F1 Orion#2. Mial isc do wyrzucenia, ale bylo mi szkoda to wsadzilem go w jakąś doniczke chyba cos kolo 0,7L bo innej nie mialem i bede go w niej meczyl😈. Do duzych donic dalem po 1 BioTabsie i wszystko opryskalem 2 razy BoomBoomem w mniejszej dawce. Do tego co drugie lub co trzecie podlanie daje im minimalna dawke CalMagu zapobiegawczo. Warunki bez zmian. Lampa 50% na 50cm. Jak cos robie źle to uwagi mile widziane. Do następnego. 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,326 Napisano 21 Września 2023 Dzień ~ 28 Starsze dziewczyny zaczynaja kwitnac, wiec dostaly pół pierwszej dawki BioBloom i TopMax Młodszym zrobilem LST. Malemu Orionowi ściąłem łeb w ramach eksperymentu. Lampa 75% 40-50cm. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach