Lady Green 2,150 Napisano 13 Września 2023 (edytowane) Witam Was po wakacjach 🙂 Postanowilam ruszyc z moją 2 uprawą w namiocie, nasiona te co poprzednio - no name z przypadkowej produkcji własnej. Namoczyłam "na wszelki wypadek" 21 nasion, we wtorek tydzien temu 13 z nich trafiło do ziemi, w czwartek kolejne 5, a w piątek jeszcze 2... Wiec jest ich razem 20... troche dużo... Czas przesadzania sie zbliża a ja nie mam pojecia ktorych z nich sie pozbyc lub jak je rozmiescic na dostępnej powierzchni, jakich donic uzyc itp. Nie wiem tez ile z nich okaze się potem roślinami męskimi. Co radzicie? Skoro wagowo wynik koncowy ma byc podobny to wole z 3-4 roslinami pracowac niz np. z 10, ale moze ewentualna roznica w smaku/działaniu itp jest warta trzymania ich wszystkich? Pierwsze zdjecie z wtorku tydzien temu, drugie z tego poniedziałku, trzecie sprzed chwili. Edytowane 13 Września 2023 przez Lady Green 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 13 Września 2023 (edytowane) @Lady Green Witamy! Jaki metraż namiotu? To najważniejsze pytanie ^^ I czym tam świecisz w ogóle? Lampę daj niżej, bo się strasznie wyciągają do góry, więc brakuje im światła. Ja bym się decydował na te mniej wyciągnięte do góry, jak miałbym wybierać. Ale zawsze można głębiej posadzić w sumie ^^ Edit: Wybacz, w tytule mam te informacje. Poranny joincik wjechał xD Ja bym tam wcisnął od 6 do 8 krzaków żeby nie zrobić jungli i żeby wygodnie się operowało przy boxie. Doniczki dałbym 14L. Możesz też dorzucić ze 2 w razie wu, jakby któraś wykazywała słabszy rozwój na podmiankę. Wybrałbym te: Edytowane 13 Września 2023 przez MiraiiNikki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,150 Napisano 13 Września 2023 @MiraiiNikki podałam w tytule, moze powinnam tez wspomnieć w poście 😉 namiot 1mx1m, lampa lumatek attis pro. Troche sie wyciągnęły, to przez to ze zostawilam je po wsadzeniu w ziemie na parapecie 🙈 przy przesadzaniu to skoryguje... choc w sumie to nie wiem na jakiej wysokosci powinna im teraz ta lampa świecić... i czy 25% mocy jest ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 13 Września 2023 (edytowane) @Lady Green No i parapet wiele wyjaśnia, lubi wyciągać roślinki do góry ^^ W takim wypadku przesadź dziewczyny do docelowych doniczek i zostaw tak jak jest. Te wyższe wsadź trochę głębiej, żeby się nie przewaliły. Od kiedy mieszkają w tej magicznej Tipi? 😄 Edytowane 13 Września 2023 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Września 2023 @Lady Green no siemanko! 😃Juz zapisuje powiadomienia i obserwuje. Ostatnie fajnie Ci to wyszlo. To ile zostawisz yo Twoja decyzja, zalezy jakie treningi, doniczki docelowe itd. Ja wychodzę z założenia że wolę mieć np. 4odmiany walory smakowe i moc, bo jak miałem tylko jedna to po czasie już to nie smakowało i nie robiło. A tak, otwieram sejf patrzę na 4sloiki i się zastanawiam, jaką tu odmiana się dziś zrobić 😃powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 13 Września 2023 @Lady Green pytanie czy upilnujesz dużą ilość krzaków pod względem zapylenia? Te kule potrafią się nieźle ukryć, a jak będziesz miała doglądać 10 roślin, to się zamęczysz albo co gorsza przeoczysz jakiegoś zapylacza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,329 Napisano 13 Września 2023 @Lady Green lumatek attis pro 200 czy 300w bo to tez sporo zmienia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Września 2023 @Bob drzewny eeee tam bobek.. 18 miałem na 0.7m2 i pedała zaraz wyczaisz 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 14 Września 2023 @Mr.Green w sumie typowego męskiego tak, jedynie te hermy są czasami niewidzialne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,150 Napisano 21 Września 2023 @MiraiiNikki tipi 😁1x1x2 i mieszkają tam od czwartku lub piątku (7-8 wrzesień) @Boczelli 300w No to powiem Wam teraz ze troszeczkę nawaliłam... od czasu mojego ostatniego postu nie zrobiłam nic 🙈 w sensie - do dzisiaj wszystkie rośliny siedziały w tych malych kubeczkach w zwykłej ziemi, podlewane co 2 dni kilkoma łyzkami wody... 🙈 ...niestety praca, wyjazdy i inne obowiązki mnie pokonały. Dopiero dzis kilka z nich trafilo do duzych donic, ziemia lightmix, dostały po biotansie, moze sie ogarną... nie wiem co zrobic z resztą ale chyba zatrzymam 🤔 jutro sie przejadę do ogrodniczego i moze uda mi się cos im ogarnąć odpowiedniego... zobaczymy zresztą jeszcze... Na jakiej wysokosci i na ile % powinnam ustawic im lampę? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Września 2023 @Lady Green nic im nie będzie, zniszczone liście odpadną a góra odbije. Pół metra i 50-60% możesz dać, będzie cały namiot równo oświetlony. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,150 Napisano 27 Września 2023 Kolejny tydzien leci więc pora na mały update. Roślinki ktore mi zostały trafiły do małych donic, dostały po pół biotabsa i w momencie zaczęły przeganiać wzrostowo te z dużych donic (być może odleglosc biotabsa od korzeni zrobiła swoje). Postanowałam więc je troche wyrównać, 8 z małych donic straciło głowy, a do duzych donic wjechało wstępne lst. 3 sztuki z małych donic zostawiłam w spokoju, niech rosną sobie tak jak natura je stworzyła, jak nie wywalą jajec to bedą mini choinki na swięta. 🌲🙂 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Września 2023 @Lady Green tylko czemubte liście już takie zdechniete?Coś dostają prócz tego biotabsa?jakby azotu im brakowało?🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,150 Napisano 27 Września 2023 @vego1989 2 posty wyżej opisałam co się działo i taki jest tego efekt, ale i tak juz fajnie odbijają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Września 2023 @Lady Green kiedy masz w planie przełączyć światło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,150 Napisano 27 Września 2023 @Mr.Green no właśnie nie wiem jeszcze... zależy od tego jak bedzie postępował wzrost, mysle ze może we wtorek... max w następny piątek bo wtedy beda mialy mniej wiecej po 4 tygodnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Września 2023 @Lady Green dłużej te bym nie zwlekał. Ja swoje przełączyłem po 3 tygodniach i dobrze porosły. Też miałem 15 sztuk i miejsca szybko zabrakło 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,150 Napisano 27 Września 2023 @Mr.Green u mnie pewnie +/- połowa wyleci ze względu na płec także zrobi się luźniej 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Września 2023 @Lady Green tego nie wiesz 😛 ja na 18 mialem 1 babola a raz na 6 mialem 2 babole 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Września 2023 @Lady Green obyś się myliła 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach