Skocz do zawartości
Monako

2x Acapulco Gold 1x Dos Si Dos 33 Barney's Farm MH FCE3000

Rekomendowane odpowiedzi

@Mr.Green  No właśnie w karmieniu nie jestem jeszcze dobry i tez nie chciałem ja spalić tymi nawozami a dawałem jej po 1,5 EC NPK Call Mag i Enzymy ale widocznie słabo dla niej 

Bo dwa dni temu zalałem ja taka dawka co Zielony mi napisał i wypływ był 3,4 EC PH 6,2 i nie wiem czy to jest duże czy małe stężenie i teraz tez dać jej pokarm 

Edytowane przez Monako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Monako w tym Ci nie pomogę bo nie mam doświadczenia w uprawie z nawozami mineralnymi. Wole organiczną uprawę gdzie nie ma tylu komplikacji 🙂

Logicznie jednak patrząc.. to skoro jej nie szkodzi i jej nie pali przy zwiększaniu dawki to ryzyko że nagle ja sfajczy będzie chyba małe. Nie wiem ile co i jak.. to musisz już sam wyedukować lub ktoś musi dorzucić coś od siebie. 

Widać że to kawał rośliny i jak dla mnie to standardowe dawki z pewnością nie mają szans na sukces. 

Edytowane przez Mr.Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Monako  Tak jak pisze ci @Mr.Green trzeba dalej karmić, bo jeszcze jej brakuje do stanu najedzenia , dalej jest głodna.

Ja bym jednorazowo zwiększył dawki grow 5 ml , bloom 7 ml , calmag 0,8 ml , green sensation daj 1 ml, wszystko to na 1 l wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 28 4 tydzień minął 

Roślina wyglada tak jak na dzień dzisiejszy 

Podniosłem lampe do góry o jakieś 15 cm 75% mocy bo może to jest powód jasności rośliny nie wiem już sam heh  

Lampa teraz pobiera 225 w ok wiec może na taki metraż 80/80 jest za mocna na jedna roślinę co sądzicie ? @Zielone krainy @Udyr @Mr.Green

6AC51943-D9D5-474B-8C85-5AFECFDEA394.jpeg

62AE2B90-3498-4E7F-A140-8D6557B9195F.jpeg

F60EFCF6-0507-4272-BD45-13D4AF52C917.jpeg

F0503F93-2B6F-4425-83BC-90FEF5A420F4.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vego1989 No właśnie się zastanawiam czy robić bo chodzi Ci o te duże wiatrakowe ? A Topy nie ucierpią na tym bo jednak z liści roślina pochłania światło itp jak dobrze myśle 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Monako ja jakbym wpadł z nożyczkami ton50%tych lisci by poszlo 😉Wytnij na poczatek wiatraki duze co moga przyslaniac swiatlo na dolne partie.Zawsze możesz polecieć grubiej i wyciąć jakieś szczyty conwidzisz że będą małe, szkoda na nie energii która może iść w górne kwiatostany. Ale to Twoja uprawa i decyzja 😉🤘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Monako wydaję mi się że fryzjer teraz jak ona taka rozbujana to nie jest najlepszy pomysł 😄 w brew temu co kolega @vego1989  twierdzi xD aczkolwiek nie będę się upierał że też może zaszkodzić.. tak jednak miałbym obawy czy nie zblokuje to rośliny i nie wybiję jej z rytmu. 

Zamiast wycinać barbarzyńsko teraz liście 😄 lepiej byłoby ją rozgarnąc trochę.. bo miejsca nie brakuje. 

Ona chce jeść i tak jak Udyr napisał.. schemat jest prosty. Masz potwora, do tego dużo mocy to roślina pochłania końskie dawki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green nie namawiam jak cos, tylko sugeruje co ja bym zrobil. A kazdy bierze odpowiedzialnosc za swoje rosliny 😉 

@Mr.Green w sumie rozciągnięcie jej po namiocie to wcale nie glupi pomysł, miejsca od h...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Monako   Dalej karm , ale teraz grow 3 ml , a bloom 7 ml , calmag 0,8 ml , green sensation 1 ml na 1 l wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi