michu 66 Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Siema . Zacząłem swój pierwszy groww I zapewne będę potrzebował pomocy heh . Sprzęt. Ts1000 150w aktualnie 53cm od szczytów 50%mocy Mieszak 15w Wyciąg quality 125mm z zamontowanym potencjometrem. Nadmuch 100h3m Nawilzacz z higrometrem. Ziemia canna terra profesjonal Doniczki ~10l Bimbrownia juz sobie pyka . Nawozy . Ph- canna Big bud Bloom Groww Micro Bud candy Overdrive Sensie calmag xtra Pk13/14 canna Miernik ph : Kropelkowy , i ph-2pro A co do panienek. 1- gorilla cokies 2- mandarine xl 3- jack herer Zrobiłem lst ale czy wyszło? Dziś jest ich 24 dzień . Warunki dzień- :25-23 st rh 70% Warunki noc : 21 st rh 50% Podlewane woda z kranu , ph zbijane do 6.1-6.3 bez żadnych nawozów na razie. Wydaje mi sie ze są troszkę małe jak na swój wiek . A może się mylę? A w szczególności mandarine "2" może taki voulowy gen. Chętnie przyjmę cenne uwagi i sugestie Piona ! Edytowane 24 Lipca 2023 przez michu 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Lipca 2023 @michu zdrowy kolor, jaką odległość trzymasz lampę od szczytów? 23 minuty temu, michu napisał: Zrobiłem lst ale czy wyszło? może być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 24 Lipca 2023 @Andi jest napisane wyżej. moze nie zbyt widoczne heh . 53cm od szczytów. 50%mocy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 24 Lipca 2023 Jaki rozmiar boksa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 24 Lipca 2023 @IridiumXan 60x60x140 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Lipca 2023 @michu witamy w internetach 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 24 Lipca 2023 @Mr.Green dokładnie , czesc 🖐😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 25 Lipca 2023 @michu ja bym się doczepił do LST, robiłem tak samo jak Ty i przez to mi się kapuściła. Dopiero potem przeczytałem, że to łodyga ma być wystawiona na działanie światła, żeby się wydłużała intensywnie. Bez tego będziesz miał ciągle przysłaniające się nawzajem szczyty i liście. A więc masz misje, odsłon te łodygi każdego nowego szczytu i każ im się wyciągać, jak to zrobisz to już nie wiem Uwaga na uszkadzanie węzłów tych delikatnych szczytów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 25 Lipca 2023 @Bob drzewny podzialam w tym kierunku. Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 25 Lipca 2023 @michu może być? U gorilli zauważyłem że młode liście są wykręcone same końcówki. Czym to może być spowodowane? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 25 Lipca 2023 Może czystą wodą je ze dwa razy podlej bo chyba mają dużo azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 25 Lipca 2023 @Glut78 nie dostaly jeszcze ani grama nawozów . leję czystą wode z ph 6.1-6.3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 25 Lipca 2023 @michu może zacznij. Może to fosforu zaczyna jej brakować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 25 Lipca 2023 Tego nie wiem . Dlatego pytam heh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 26 Lipca 2023 @michu no i takie LST to jest eleganckie A co do koloru liści to bym olał, podlewaj np 2 razy pH 6.2, a da 6.5 i będzie dobrze jak na ten moment 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 26 Lipca 2023 @Bob drzewny mają już ponad 3 tydzień. Podejrzewam że będzie im powoli już brakować papu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Lipca 2023 @michu pamiętaj że automat to połowa dawki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 26 Lipca 2023 @Mr.Green dzięki na pewno skorzystam. Na ten moment rano dostaly sama wode. Próbować dawkować np calmag jak nie ma "chyba" żadnych oznakow niedobów? Dlaczego ? Zapobiegawczo 🤣 chyba że mam złe myślenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 26 Lipca 2023 @michu moim zdaniem lepiej dać nawóz z pełnym spektrum NPK, bo tak jak calmag agent od canna ma 6-0-0 I jest bez mikroelementów, które też są ważne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 66 Napisano 27 Lipca 2023 @Glut78 jeśli dobrze rozumiem to np trzypack od An posiada ta formułę? tylko czybja ich nie zablokuję azotem bo kazdy z nich posiada go na pierwszym miejscu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach