WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 (edytowane) Ale ponoć integre żeby wrzucić to temat najpierw musi być wysuszony do tej wilgotności. Integra później tylko jej pilnuje Integra to te saszetki z czymś tam do utrzymywania wilgotności... 50%, 62%.. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB a ok dzięki ale na przykład jak wysusze po 4 dniach i do słoika to niewystarczy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 Wystarczy wg mnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB ok, dzieki będę otwieral 2 razy dziennie słoik żeby powietrze wymienić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca 2023 Są saszetki regulujące wilgotności jest i jedna z firm to Integra robią na 62 i 68% . Druga firma robi na bazie soli co może coś tam robić z terpenami i one nie mogą dotykać materiału . A Integra jest żelowa i nie ma takiego problemu @czanczanekwystarczy na miękko . Wysusz tak żeby kruszyło . Wsadzasz do słoika z uszczelką i za jakieś 24 h jest znowu wilgotne . Metoda osmozy wyrownujesz wilgoc . Wewnątrz słoika narasta wilgotność która uwalniasz poprzez otwarcie /wierzenie jakąś chwilę żeby wyrównać z poziomem na zewnątrz . Następnie zamykasz a wilgotny materiał znów osmotycznie dąży do równowagi miedzi wilgotnością otoczenia a wewnątrz komórkowa Ma to sens ? Bo najebany jestem xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 @CryStaffno ma raczej sens. I to by było to co pisałem wcześniej, że moje kilka kropel wody jest przez dobę wchłonięte w susz 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca 2023 Jak najbardziej . Otoczenie zawsze dąży do równości a tylko napiecie komórkowe pozwala zachować coś wewnątrz . Dla tego jak pakujesz w zamkniętym środowisku coś mokrego do czegoś suchego to całość chce być na równo i prędzej czy później będzie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @CryStaff zabrzmiało jak prawdziwy alchemik hehe, ale czytam właśnie o tym teraz i masz rację tak się powinno robić , to nie pozostaje mi nic jak skopiować to co pisałeś:) dzięki Podsumowując, susze do kruszonki wkładam do słoja co 24 h wymieniam powietrze i w zasadzie to tyle tak ? Bo nie będę bawił sienm chyba w jakieś te saszetki czy coś xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 I tak zanim te 14 dni minie to połowa będzie wyjarane:) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB jakie 14 dni 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca 2023 @czanczanek wymieniasz powietrze na początku czeskiej potem rzadziej @WBB xd ale im dalej tym lepsze pod koniec miesiąca miażdży @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @CryStaff dobra czaje już xd dzieki @czanczanek a czemu to się tak lepi ? Całe ręce mam poklejone mokre jak bym wsypał kilo cukru do 100ml wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 Nie macaj tego tak mocno... bo trichomy zbierasz na paluchy 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB a ok, bo lepi się dramatcznie dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 Ale czasami trzeba pomagać że y to wytrymowac. Bo na sucho gorzej to idzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB no właśnie to robię ale lodyge trzymam i nie dotykam trichomow ale gnie się pod ciężarem i ciężko trochę:) Listki obcinam rowno z budową topów nie zagłębiam się do lodygi topka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 Zaraz się nożyczki zakleją 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB już 3 razy czyściłem bo kurwa masakra jest, zacinają się przez to a są nowe specjalnie do tego ale ledwo dają radę tak się klei @WBB tak to wygląda po 4 dniach suszenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 23 Czerwca 2023 A czym je czyścisz? Bo mnie do szału doprowadzają zaklejajace się nożyczki 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB takimi chusteczkami nawilżonymi do matryc, czyszczę nimi telewizor laptopa itd, nie śmierdzą a usuwają elegancko osad itp 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach