Monako 790 Napisano 17 Sierpnia 2023 @Zycienamaxa ja dałem ok 42 zł za ta butelke i tylko muszę ja w ciemności trzymać 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 Dzień 41 Warunki mnie zmuszają na kosę bo wilgotność w nocy dochodzi do 70 % i obawiam się ze zaraz nie będzie czego ścinać jutro kosa na dwóch roślinach zobaczymy czy się wilgotność ogr to dwie zostawię jeszcze na dwa tyg 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako dorzuć mieszający i powinno obyć się bez pleśni nawet przy 70%. A następnym razem pomyśl o jakiejś okrywie ziemi dla zmniejszenia parowania. Albo osuszacz, tylko on potrafi temperaturę podnieść. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Udyr osuszacz miałem i to taki na 40 m2 ale nie dawał rady i go oddałem co masz na myśli okrycie ziemi ? Jakaś folia czy jak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako keramzyt, mata kokosowa, nawet koniczynę można posiać i będzie mniej parowało. Pod folią może się grzyb pojawić, chyba że to agrowłóknina. Ona przepuszcza powietrze. Duży osuszacz i nie dał rady ? Stal pewnie w pomieszczeniu gdzie jest box. Bardziej chodziło mi o taki mały który pod sufitem boxa w środku można podwiesić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) @Udyr a takie kuleczki co niektórzy maja w donicach ? Czy to jest to kreazym ? Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako keramzyt, znajdziesz łatwo w necie. Przed posypaniem radził bym dobrze przepłukać aż będzie czysta woda, dużo syfu w tym jest. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) @Udyr okej zaraz podjade gdzie może kupię a mam pytanie czy roślina ma wypłukana ziemie teraz dam jej pokarm to będzie ciągła z ziemi ? Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako raz można chyba jeszcze podać. Z 2-3 tyg. zostało im życia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Udyr a jakie ec 2.0 1,5 ? I pk13/14 tez ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako a masz wodę RO że sugerujesz się ec ? Dawki z tabeli lekko zmniejszone i wystarczy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Sierpnia 2023 Indica sezonówka z wysokim RH i dużymi wahaniami temp to proszenie się o plechę, ale jak patrzę na chłopa co robi sativy sezony na 20m² na telegramie, to ma 65% RH praktycznie przed ścinką, dopiero na ostatni tydzień schodzi niby do 50%, bo to podobno znak że "idzie zima" Nie odpisał mi czemu tak robi, ale jak widzę to tak robi Zainteresowałem się tematem i rzeczywiście niektórzy mówią, że olewają to RH, a nawet nawilżaczem lecą żeby robić do 65% RH, ale obowiązkowa wtedy dobra wentylacja i brak wahań temp typu +/-5 stopni Piszą że sprzyja to budowaniu masy, a drudzy że wtedy jest mniej "resin" czyli mocy w skrócie Ja lecę na 31⁰C na szczytach i 62% RH, zobaczę czy zawita plecha bez żadnych biobizz leaf coat itd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) @Udyr ogólnie growerzy robią tak ze na kwitnieniu co podlanie sprawdzają EC wypływu i tym się sugerują kiedy zapodać NPK i CallMag jeśli EC z wypływu spada poniżej 1.0 EC to dają pokarm do 2,3 i pozniej podlewają sama woda bądź symulatorami i z nów badają wypływ i wtedy nie patrzą na roślinę ze jest limonkowa itp @Bob drzewny No u mnie w dzień 31C 52/55 Rh w nocy 23C rh do 70% i nie potrafię sobie z tym poradzić wiec jutro kosa Dobrze klepie wiec nie ma co się szczypać żeby napuchniętych bardziej mi na wyniku nie zależy Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako bo to nie chodzi o to żeby się najebać za dużo przy tym wszystkim 🙂 udyr to jest stary wyga, wie co mówi i robi 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 @WBB Nie zrozumiałem pierwszego zdania Udry to nawet udziela się na Haszyszforum bo tam widziałem jego posty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako no, że udyr nie zawraca sobie głowy takimi rzeczami jak mierzenie EC... chyba 🙂 W jego FR nie widać żeby coś takiego robił. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 @WBB jak my będziemy już stażem jak udry bądź zielone krainy to tez pewnie będziemy wiedzieli jak łac i co im dać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 18 Sierpnia 2023 Udyr to sypie jakieś szamańskie proszki.... zamiast lać 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Monako jeśli wypływ to najpierw sprawdzić by pH w Twoim przypadku wypadało. Mogło się rozjechać też patrząc na rośliny. Jak przeplukałeś to nie wiadomo ile zostało w medium. Dlatego lepiej dawkami się sugerować żeby miały co zjeść z gleby zamiast z liści tak wcześnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) @Udyr ale chodziło mi ogólnie ze tak inni robią ze sprawdzają pH i ec i wiedza kiedy karmić u mnie to zawsze było w normie 5.9/6,3 Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach