Kolbertus 255 Napisano 3 Lipca 2023 Siemanko. Po odsuszeniu wyszło z dwóch panien 98g. Wydaje mi się, że spoko wynik. Wiadomo, teraz curing w słoikach i pewnie jeszcze stracą na wadze troszki, ale już w zasadzie można normalnie palić kwiatuszki i smakują wybornie. Smak mocno sosnowy i ziemisty. Do tego nutki cukierkowe i owocowe. Niebo w gębie. Efekt? Mocno rozwala mózg jeśli chodzi o rozkminy o kosmosie, prędkości światła i natury egzystencjalnej. Warto było czekać te 2,5 miecha. A tu jeszcze trzy panienki dojdą w zaniedługim czasie. Pozdro ziomeczki. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Lipca 2023 @Kolbertus rozmowy o astronomii i mechanice kwantowej ze znajomym, to był dla mnie chyba najlepszy element palenia zawsze. Teraz muszę się zadowalać astrofazą i Draganem na yt, ale mega polecam jeżeli lubisz takie klimaty, włączyć sobie w tle i samemu rozmyślać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 4 Lipca 2023 6 godzin temu, Bob drzewny napisał: @Kolbertus rozmowy o astronomii i mechanice kwantowej ze znajomym, to był dla mnie chyba najlepszy element palenia zawsze. Teraz muszę się zadowalać astrofazą i Draganem na yt, ale mega polecam jeżeli lubisz takie klimaty, włączyć sobie w tle i samemu rozmyślać Dragan to ten doktorek od kwantowej? Po buchu nigdy nie dałem rady go obejrzeć bo za długie filmy ma a ja zaraz zasypiam 🙂 Ja lubię "rakietomanie" na yt oglądnąć... bo synek ma niesamowitą wiedzę o rakietach i wszystkim co z tym związane. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 4 Lipca 2023 16 godzin temu, Bob drzewny napisał: @Kolbertus rozmowy o astronomii i mechanice kwantowej ze znajomym, to był dla mnie chyba najlepszy element palenia zawsze. Teraz muszę się zadowalać astrofazą i Draganem na yt, ale mega polecam jeżeli lubisz takie klimaty, włączyć sobie w tle i samemu rozmyślać No to mamy podobne rozkminy. Uwielbiam Dragana po jaraniu. 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 5 Lipca 2023 W dniu 04/07/2023 o 07:56, WBB napisał: Dragan to ten doktorek od kwantowej? Po buchu nigdy nie dałem rady go obejrzeć bo za długie filmy ma a ja zaraz zasypiam 🙂 Ja lubię "rakietomanie" na yt oglądnąć... bo synek ma niesamowitą wiedzę o rakietach i wszystkim co z tym związane. No ja powiem Ci mogę słuchać do rana jego wykładów po tej sativce, co teraz zebrałem. Głowa wybucha. 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 11 Lipca 2023 Update: dzień 83. Jutro do ścięcia idzie kolejna dziewczyna, a w sobote czwarta. Wg producenta jest już po terminie, ale tak jak wspominałem wcześniej - przedłuży się, ponieważ lałem za małe dawki nawozów i rośliny zatrzymały się w rozwoju. Jak widzicie na fotkach elegancko doszły do siebie. Pozdro. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Kolbertus siema mordo jak u ciebie wyglada suszenie ? i potem kiszenie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 11 Lipca 2023 4 godziny temu, dziurawy napisał: @Kolbertus siema mordo jak u ciebie wyglada suszenie ? i potem kiszenie ? 5-6 dni na powietrzu w cieniu, a później curing w słoikach przez około dwa tygodnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2023 @Kolbertus w boxie ? czy gdzies tam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) 9 godzin temu, dziurawy napisał: @Kolbertus w boxie ? czy gdzies tam ? No napisałem, że na powietrzu. 😄Na zewnątrz. Byleby słonko nie padało. Curing natomiast w słoikach, które znajdują się w szafce. Tak to wygląda aktualnie. Gotowe do palenia. Topy nie są suche, ale i nie jakoś mokre. Twarde i wydają z siebie mocny, kwiatowy zapach. Edytowane 12 Lipca 2023 przez Kolbertus 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 12 Lipca 2023 Update: dzień 84. Dzisiaj poszła ścinka kolejnej. Z tej jedynej wyszło 154g mokrego i 0,3g haszyku. Wynik świetny, bo z porzednich dwóch miałem razem 210g. W sobotę kolejna ścinka. 😉 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 12 Lipca 2023 @Kolbertus a czemu Ty suszysz na powietrzu skoro każdy mówi żeby w Ciemnym miejscu i w temp 18/20 C wilgotność ok 55/60% ? To w ogóle tupie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Lipca 2023 @Kolbertus masz jakas specjalna suszarke pudelko ? w czym to trzymasz ? jak to wyglada u ciebie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 12 Lipca 2023 Może na strychu suszy... sam mam taki zamiar teraz suszyć na strychu ale chyba za gorąco bedzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) @WBB ale on pisał ze na powietrzu wiec na zewnątrz z tego co zrozumiałem ja to będę klime odpalał i robił idealne warunki czyli 18/20C 60% wilgotności to ma tak tupać ze jak bucha ściągnę to jutro się obudzę 😂😂😂 chyba teoria jest taka ze z 150 gr mokrego będzie 40/50 gr suchego Edytowane 12 Lipca 2023 przez Monako 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 12 Lipca 2023 @Kolbertus oby te z soboty też nie zawiodły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 12 Lipca 2023 2 godziny temu, Monako napisał: @WBB ale on pisał ze na powietrzu wiec na zewnątrz z tego co zrozumiałem ja to będę klime odpalał i robił idealne warunki czyli 18/20C 60% wilgotności to ma tak tupać ze jak bucha ściągnę to jutro się obudzę 😂😂😂 chyba teoria jest taka ze z 150 gr mokrego będzie 40/50 gr suchego Mój drogi przyjacielu. Ja po dwóch buchach odpływam, więc zakładam, że chyba jest dobrze. A tak na poważnie jeśli chodzi o system suszenia to stosuje taki od wielu lat i nigdy mnie nie zawódł. Na pewno są lepsze, ale z doświadczenia wiem, że jak cos się sprawdza to lepiej tego nie udoskonalać. W moim przypadku takie suszenie w lecie jest idealne. Na jesień i zimę z kolejnym plonem będzie to wyglądąć zgoła inaczej. 😉 @Monako z poprzednich panienek z 210 wyszło koło 70g już po curingu, więc zakładając 1/3 suchego z całości mokrego to dobra decyzja. 3 godziny temu, dziurawy napisał: @Kolbertus masz jakas specjalna suszarke pudelko ? w czym to trzymasz ? jak to wyglada u ciebie ? Suszę w koszyczku który jest na zdjęciu. W zimnych porach roku suszę w zaciemnionym, wentylowanym boksie na specjalnej siatce. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 12 Lipca 2023 @Kolbertus to tak naprawdę ludzie brednie wypisują a zapach i smak jest ładny ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 12 Lipca 2023 @Monako zapach odczuwany tylko nosem jest inny, niż jak zapalisz. Jakkolwiek to brzmi. Sam zapach przypomina miód, kwiaty i ja wiem..? Wieś babci, kiedy byłeś mały. 😄 Jak zaciągniesz dym z terpenami to zapach nieco się zmienia w nuty sosnowe, ziemiste, owocowe.. - nie da się tego opisać. 😄 Niczym muzyka dla nosa. Kocham te rośliny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) @Kolbertus aż ślinka pociekła heh i pisze teraz serio bo ja jestem smakoszem dobrego palenia i nienawidzę jak ktoś cukier sól czy innymi gownami zalewa a mam jeszcze pytanie czy trening Topping Czy LST jest lepszy ? Edytowane 12 Lipca 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach