hubert2020 119 Napisano 16 Kwietnia 2023 @cejerowski21 masz duże niedobory fosforu czerwone łodygi o tym świadczą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 16 Kwietnia 2023 Nowy żyrandol, 😛 6x17W vtac 2700K 1800lm (65cm od szczytow) 1x18W 4000K 1800lm (60cm od szczytów) Ten jest o wieeele sztywniejszy od poprzednika, starałem się umieścić ten ta tej samej wysokości co poprzedni +-60cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Kwietnia 2023 @cejerowski21 nie za wysoko to oświetlenie ?chyba Ci kwitna juz kwiatki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Kwietnia 2023 @hubert2020 3 godziny temu, hubert2020 napisał: @cejerowski21 masz duże niedobory fosforu czerwone łodygi o tym świadczą Właśnie ciekawią mnie te łodygi, bo z jednej strony rzeczywiście są purpurowe, ale z drugiej nie ma reszty objawów (czyli w cholerę ciemne dolne liście i żółte szczytowe), też brak plam. Jedyne co widać to że roślina jest w cholerę ciemna (według mnie za dużo azotu), bo liście też opadnięte, powinny sterczeć jak nie powiem co. Ale ja na niedoborach to jedynie mogę swoje przemyślenia podrzucać, bo dalej się czuje w tym słaby 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Lampa obniżona o 20cm, aktualnie ok 45cm od szczytow. Białe coś leżące na liściu spadło z lampy;) to nie dziura ani zadne inne cholerstwo Ppfd mierzona telefonem, raz ok800 raz ok700 srednia wartosc ok 750ppfd Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 16 Kwietnia 2023 @Bob drzewny ale czerwone łodygi pierwsze się pojawiają pozniej będą plamki jakby była przypalona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 16 Kwietnia 2023 @hubert2020 @hubert2020 często właśnie piszą że to "genetyka" albo zwiększona przepustowość minerałów przez łodygi, przez co łodyga nabiera purpurowego koloru. Ja w sumie też miałem purpurowe ogonki liści, a okazało się że najprawdopodobniej mam nadmiar PK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 16 Kwietnia 2023 @Bob drzewny ciężko coś powiedzieć czy to genetyka czy niedobór ale gdzie nie byłem na innych forach to pisali ze to jest początek braku fosforu pozniej zaczynaj liście być jakby popalone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) @Bob drzewny @hubert2020 wydaje mi się ze to kwestia genów. Zobaczymy co pokaze jutro ————————- Dzisiaj juz 7 dzien kwitnienia Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 17 Kwietnia 2023 35dzien od wyjscia z ziemi/7 dzien flo Lampa obniżona do ok 30-35cm od najwyższych szczytów tak wygaldaja roslinki 🙂 pewnie jutro dostana znowu jedzonko, teraz dorzucam juz bio bloom Tak to wyglada, zarowki troche powykrzywiane natomiast ciężko to ustawic, a czasu brak. Niedługo wyrzucę ten czarny 5W wentylatorek i zostawię sam biały 20W Liście Runtza przyswajają pierwiastki z wczorajszego podlania, widac ze roślina ciemnieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Kwietnia 2023 @cejerowski21 tej po lewej już tak biogrow nie ładuj, jest na granicy zatrucia. Daj jej odetchnąć 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 17 Kwietnia 2023 @Udyr ona na samej wodzie ciagle, może ze trzy razy dostała nawozy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) 36dzien/8dzien flo Rośliny miały ciemno ok15 godzin. Dlatego liście na pierwszych zdjeciach sa spuszczone w dół. Dwa ostatnie zdjecia to zdjecia ok 20minut po włączeniu świateł, widac ze troche się podnoszą w gore. Diesel 1L wody+ 2ml biogrow+2ml biobloom +0,6mlcalmagu Runtz 1Lwody +4ml biogrow+2ml biobloom+0,8calmagu. Dzisiaj pierwsze strzyżenie, oczywiście pierwsze cięcie jakie zrobiłem było nie udane, pomyliłem łodygi u uciąłem taka ze szczytem. Podparłem ja i zakleilem tak żeby się trzymało, czy operacja się uda zobaczymy. Usunalem troche lisci wiatrakowych, głównie te ususzone, dziurawe, po prostu wadliwe. Lampe obniżyłem na ok 27cm. Podlewam po trochu raz z jednej strony, raz z drugiej, po ok 150-200ml, lecz mimo tego z Runtza nadal troche się ulało, z diesela to samo tyle ze mniej. Tutaj ta odcięta i zaklejona łodyga. Ten listek który jest tylem na zdjeciu tez usunalem A tak wygladaja łodygi po cięciu. 1 to Runtz 2 to Diesel Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 18 Kwietnia 2023 3 godziny pozniej Listek się raczej nie przyjął, chyba złe go wogole podkleiłem. Jest baardzo wiotki, położył się wrecz sam na zjemie, żaden listek nawet nie drgnął żeby isc ku swietle a tutaj zdjecie jak odgielem liścia, na którym widac tez jak cienkie są te gałązki z preflowerami, same sie wyginaja, cos tam je podparłem zobaczymy co będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Kwietnia 2023 @cejerowski21 tego ciemnego delikwenta według mnie przenawozisz za niedługo, pamiętaj że biogrow ma też solidne dawki PK (3% i 6%), a tu jeszcze bloom doleciał + ma zbyt ciemny kolor już teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 18 Kwietnia 2023 Ustawiłem wentylator wieje teraz dosłownie po główkach roslinek, ustawiłem go tak żeby obie były wprawiane w lekki ruch @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 20 Kwietnia 2023 38dzien/10dzien flo Zdjecia z flashem, podczas snu roslin warunki w nocy to 20/21* i 60% wilgotnosci tuż przy ziemi myślę nad wycięciem takich malutkich schowanych szczytów żeby było jak najmiej popcornu(3 foto) co myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Update Ziemia jest już sucha żrą na potęgę, podlane: Diesel sama woda(zauwazylem pojedyncze jasno zielone liski, a nawet lekko żółte na następne podlanie dostanie biogrow i bloom), Runtz 3ml biogrow,2ml biobloom, ok0,8ml calmagu.//1L U Runtza usunalem jeden szczyt, miał najkrótsze włoski, był strasznie przysłonięty tak ze nie dało się nic zrobic. Reszte starałem się jakos przywiązać, powyginac. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 20 Kwietnia 2023 @cejerowski21 staraj się nie robić im zdjęć w trakcie ciemni, przerywanie jej zawsze podbija szansę na hermę. Wiadomo jak raz tak zrobisz to mało co zmieni, ale jak zawsze będziesz tak robił to jednak szansa na herme duża Popcorn możesz bez problemu wycinać, ale staraj się to robić w takich miejscach, do których masz pewność że nic z tego nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) 39Dzien /11 dzien flo warunki w dzien to ok 26* i 56% obcinam dosłownie 5 szczytów z diesela i wyginam główna łodygę runtza W boxie jest taki busz ze ciężko cos zrobic A to szczyty 1 Runtz 2 diesel Nie mogłem zlapac ostrości, sa jakies dziurki znowu na liściach, psikam tym roztworem z olejem neem co wczesniej dosłownie kilka psikow Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez cejerowski21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach