ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 Namiot royal room 60x60x180 Oświetlenie Zarówka Led 8x 17 W 2x wiatraczki klipsowe 20w oraz 1 wyciąg łazienkowy Nawilzacz 2l do 25m2 Doniczki przezroczyste 12l Ziemia Canna Terra profesional Programator czasowy Co2 w tabletkach Nawozy root booster cal mag oraz odzywka z wysokim stezeniem azotu Roślinka ma ok 1.5 msc i jest to moja 1 uprawa ale wybaczyła mi wiele błędów . W fazie wegetacji za mało światła , złe podlewanie przesuszanie roślinki i brak wilgoci. Obecnie trzymam wszystkie parametry w normie podlewam solidnie roślinkę co 2-3 dni i wystrzeliła mi w końcu w górę. Teoretycznie po 60 dniach powinna być ścinka ale zastanawiam się ile jestem do tyłu 2-3 tyg byc może miesiąc? Liczę że coś podpowiecie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 17 Grudnia 2022 To tak, w 60 dni to ma być dojrzały, ale to chodzi o sam etap kwitnienia. W idealnych warunkach. Do tyłu, tak ogólnie w zamyśle Twojej uprawy, to jesteś o około 2mc. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 @grolsch3 jak dwa miesiące do tyłu? 🙂 @ciechen wygląda na 5-6 tygodni roślina. Gdyby miała optymalnie to by była większa ale nie koniecznie dużo starsza. Automat rośnie 3 tygodnie średnio I wchodzi w indukcje. Tydzień indukcji to już jest 4 tygodnie i coś zaczyna kwitnąć.. coś jakby pierwszy tydzień.. Także z samego procesu starzenia się nie ma tragedi. Jakość ilość plonu to juzninna sprawa 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 17 Grudnia 2022 @grolsch3 w automatach czas nie jest rozdzielany na etap wegetacji i kwitnienia producent uwzględnia całość. W idealnych może i tak będzie 60dni ale ja podejrzewam że producent uwzględnia jedynie do mleka a pełna moc się uzyskuje jak już jest trochę bursztynu. W idealnych może trichomy równomiernie puchną i mają wszystkie mleko naraz a w normalnych czy amatorskich możesz mieć zaledwie 50/50 przezroczyste/mleko co daję słaby energicznych haj co jeszcze daleko do mocnego czy kanapowca @ciechen czyli po tych 60 dniach orientacyjnych to otrzymasz jakaś już tam moc a dolnym pułapie, dopiero oszroni się i objętościowo tego szronu będzie sporo ale jakościowo jeszcze musi dojrzeć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 @Mr.Green 29 minut temu, Mr.Green napisał: @grolsch3 jak dwa miesiące do tyłu? 🙂 @ciechen wygląda na 5-6 tygodni roślina. Gdyby miała optymalnie to by była większa ale nie koniecznie dużo starsza. Automat rośnie 3 tygodnie średnio I wchodzi w indukcje. Tydzień indukcji to już jest 4 tygodnie i coś zaczyna kwitnąć.. coś jakby pierwszy tydzień.. Także z samego procesu starzenia się nie ma tragedi. Jakość ilość plonu to juzninna sprawa 🙂 Pewnie chodziło mu ze 2 tyg do tyłu, Własnie o to mi chodziło bo ta roślinka faktycznie ma 6 tygodni i producent pisze ze do 80 cm może urosnąć. A co do ilości plonu to raczej nie spodziewać się cudów nie ? Jakbyście mnei mogli poprowadzić na czym sie teraz skupić czy dalej nawozić , kiedy ew zrobić flusha i czy swiatło dalej12/12. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Grudnia 2022 @ciechen automat i 12/12 to nie jest dobre rozwiązanie. Od kiełka do zbioru 18/6 albo 20/4. Nie wierz w to co piszą na stronie producenta, rzadko się to pokrywa z rzeczywistością. Kiełkuj nowe na dodatek tej co rośnie, bo się miejsce wolne marnuje wokół. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 @Udyr Własnie na poczatku mialem swiatło 24h bo przeciez automac co to za róznica i problem był bo roslinka miała za wysoką temp w boxie wentylatory musialem kupic 2 a przez wentylatory spadała wilgosc w namiocie . Potem mialem 18/6 przez wiekszosc czasu , i po 3 tyg dałem 12/12 i akurat roślinka mi wystrzaliła w góre . Z miłą chęcia dołozyłbym wiecej roslinek ale mam same feminizowane i musze poprowadzic tą do konca. Juz 2 nasionka załatwiłem wrzucajac do tego boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 17 Grudnia 2022 @Growerseed czekam na taką fotorelacje od kiełka do zbioru w 60 dni. Wtedy uwierzę. W bajki to wierzyłem jak byłem dzieckiem. No offence @Mr.Green patrzę na roślinę i to widzę, ile jej dajesz do ścinki?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 @grolsch3 2 miechy. Jeżeli w tą stronę myślałeś to nie zrozumiałem 😛 Z tymi 60 dniami to brzmi jak dobre wyzwanie 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 4 minuty temu, Mr.Green napisał: @grolsch3 2 miechy. Jeżeli w tą stronę myślałeś to nie zrozumiałem 😛 Z tymi 60 dniami to brzmi jak dobre wyzwanie 😛 moze zrobie powtorke kiedys z tym nasionkiem ale wydaje mi sie ze 65 dni jest mozliwe przy idealnych warunkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 17 Grudnia 2022 Ważne, że już kwitnie i wygląda zajebiście, jak na pierwszy raz nie narzakałbym 😄 A te doniczki przeźroczyste masz , nie wiem, czy na pewno tak może być git, ponoć korzenie nie lubią światła, ale niech ktoś się wypowie jeszcze, bo ja też 1szy raz uprawiam nie chce farmazonów siać. 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Grudnia 2022 Jedynym problemem przeźroczystych doniczek są algi które mogą się pojawić od światła docierającego do mokrej ziemi. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 17 Grudnia 2022 @Mr.Green no właśnie o to😉 nie ma na świecie takiej marihuany, ja nie słyszałem żeby z pestki zrobić w 60 dni. Abstrakcja. To jest roślina. Że ma gen samozakwitania nie znaczy że zacznie indukować w ten sam dzień, co do dnia. Jest to niemożliwe. To nie program komputerowy na który wpływa masa czynników o których my nawet nie mamy bladego pojęcia. Dlatego jak ktoś chce spróbować to proszę bardzo. Ale sam standardowy weg, w idealnych warunkach to mniej więcej miesiąc. Drugi na indukcję i flo ze zbiorem 😂 Vampiego można byłoby otagować. Robi auto z zajebista genetyka pestki w 60 dni, ale wyraznie jest napisane flo. Ale po co jak juz każdy chyba zrozumiał o co chodzi w nazwie MARKETINGOWEJ 60days grapefruit czy chuj wie co by tam dali. Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 @Prograss i to szanuje jest celna uwaga bez farmazonu poczytam bo mozesz miec racje @grolsch3 @Mr.Green Wypunktujcie jakies błedy zamiast kłócic sie na temat genetyki roślinek bo mi to w niczym nie pomoże ;D. Już wiemy że w 60 dni się nie wyrobie ale chciałbym ją do końca doprowadzić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 @ciechen swoje bledy juz sam wymieniles 😉 roslina zyje i dobrze wyglada. Karm ja teraz bo zaczyna kwit i bedzie chciala zrec wszystko na flo zeby budowac topy. Tutaj sie nikt nie kloci ziomek 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 @Mr.Green a podlewać ja na zmianę woda/ woda +odzywki czy teraz lecieć już cały czas full odzywki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 17 Grudnia 2022 @ciechen @Mr.Green dokładnie, kłócić to sie mogę z żoną 😂 z Greenem mogę wymieniać poglądy, albo topy kiedyś by szło wymienić (sorry nie tym razem słoik się kończy) 😂 pozdro panowie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 A co masz na flo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciechen 38 Napisano 17 Grudnia 2022 1 minutę temu, Mr.Green napisał: A co masz na flo ? Plagron , Cal Mag Agent i Root booster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Grudnia 2022 czyli nic 🙂 tooy boster to na korzenie.. ? a od Cal Magu to nie spuchna jak swinie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach