Skocz do zawartości
Growerseed

LSD, Purple Haze - marshydro TS600

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@Mr.Green to że się zmieszczą to ja wiem. Pierwszy rzut robię z 2pannami w donicach 12 i 15l. Myślisz że da radę ta lampa?

Mysle zribic lst i topping. Topping ladnie wychodził mi na out, zobaczymy jak to będzie w namiocie,znów lst jeszcze nie robiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100watt starczy. Możesz dac jedna duża albo dwie średnie albo 4 mniejsze...koniec końców plon ten sam.  

Moc lampy x powierzchnia ÷ liczba krzakow = plon😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green

Dzieki za konkret odpowoedz, czyli 2sztuki beda idalne.

@Growerseed ja mam 55, to dam niżej...niby na flo dopiero daje się niżej, ale być może wydajność tych lamp taka jest...Czyli obniżam też inu siebie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LSD [27] Purple [23] . LSD zostało dzisiaj podlane 550ml oraz 0,4ml/L grow , 0,6 ml/L calmag i 0,4ml/L heaven. Niewiem czy dobrze zrobiłem bo nie wygląda na głodną ale  chciałem lekko ja podtuczyć to i tak organiczne więc dawka można powiedzieć niska. LSD planuje przed weekendem obstrzyc a po weekendzie przełączyć. Z purple nie wiem co zrobić narazie samo LST było ale zastanawiam się nad toppingiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Growerseed Zostaw calmag na wegu, na razie nic jej nie brakuje, lej nawozy, jak pokaże , że czegoś potrzebuje, wyjątkiem jest ukorzeniacz i enzymy, jak takowe posiadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20230105_194022.jpg

Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Jutro robię defoliacje LSD a w poniedziałek przełączam. Co do Purple podjełem że nie będzie toppingu słabo się zbiera nie będę na nią czekać zostanie samo lst i tyle.

W tle kwitnie już automat ale nic szczególnego uwagi 

Edytowane przez Growerseed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LSD [34] Purple [30]

IMG_20230108_225445.jpg

20230108231522.jpg

LSD ostatni dzień na wegu. Niech się cieszy ostatnim dniem lata bo nadchodzi jesień niebawem. Purple jeszcze musi do fryzjera pójść i gdzieś po 3 dniach też dołączy. W tyg spróbuję ogarnąć już boxa normalnego dla nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Growerseed

Powiedz mi czy Twój marshydro  też jak programator go wyłączy to się świecą minimalnie diody?nie wiem, czy tak ma być czy się coś zepsuło...😔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dzięki za odpowiedź. Niestety nie pamiętam też czy to tak od początku jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo 4 2 0 pozdro growerom

Roślinki już są w 8 dniu ciąży tfu kwitnienia lub bardziej fachowo od przełączenia na 12/12. 

IMG_20230118_165539.jpg

Widać już pierwsze preflowery więc się odblokowały na zakwit

Zamówiłem nowe nawozy tym razem od plagrona jak dojdą to pokaże. Bo tamte mi nie starczą no i mam co do nich wątpliwości bo stoją już rok były otwierane zamykane wiele razy i na nawozie heaven widziałem biały nalot chyba pleśń. 

@vego1989 księżyca już nie mam zrobiłem jak ktoś pisał chyba Udyr że te bez diody już działają normalnie i LED jest całkowicie wyłączony 

Edytowane przez Growerseed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi