Mr.Green 4,309 Napisano 3 Grudnia 2022 @Zumiacz żeby nie odleciała do ciepłych krain 😄 bo zima idzie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Grudnia 2022 Roślinka ma się dobrze. Plan na najbliższy czas to dać jej jecsze urosnąć, tak aby łodygi miały po około 20/23cm. Następnie zgodnie z planem zakładam kratkę do SCROGa, tnę ją i robię z niej 8 szczytów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Grudnia 2022 Można już ciąć na 4 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Grudnia 2022 @Mr.Green Wiem, ale plan jest taki żeby od razu na 8 ściąć. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Grudnia 2022 Po 4 na każde ramię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Grudnia 2022 Na 4-5 dni się zatrzyma ze wzrostem, ale później ruszy. Doginaj odrosty w dół to będzie szerzej rosła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Grudnia 2022 @Udyr @Mr.Green Dokładnie po 4 na łodygę. Tylko weźmy pod uwagę fakt, iż na jedno rozgałęzienie przypadają dwa szczyty, także będę musiał ją dosyć mocno pociąć, ale obliczyłem, że to jest najbardziej optymalny sposób, żeby rozprowadzić równomiernie topy. Awykonalny plan z liczbą topów dalej aktualny 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Potrzebna pilna pomoc. Zostawiłem roślin nie na weekend od piątku stała do teraz, jak w piątek palcem sprawdzałem czy chce jej się pić do bylo mokro dlatego nie podlalem ja na weekend. Teraz przychodzę patrzę a roślinka wygląda następująco: Myślałem w pierwszej chwili że poprostu chce jej się pić, bo jednak nie miała wystarczająco wody, bo gdy włożyłem palec do ziemi to na około 5cm było suchutko, a więc ją czym prędzej podlalem, ale praktycznie cała woda zleciała do podstawki. Nie wiem o co chodzi. Teraz czytam i wydaje mi się że powody mogą być dwa 1) brak wody i być może zbyt szybko wlałem wodę i dlatego praktycznie w całości przeleciała przez doniczkę 2) zbyt mała doniczką, naszczescie mam większą, powinienem przesadzać? Ps. Dochodzę teraz do wniosku że roślina się tak zachowała z powodu za małej ilości wody, a woda opadła do podstawki z powodu tak bardzo wysuszonej gleby. Mam nadzieję że od jutrzejszego rana odżyje. Sprawę zamykam chyba że jutro jej się nie poprawi, to będę pisać. Miłego wieczoru Panowie! Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Wojmax 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Grudnia 2022 @Wojmax to 1, sucha ziemia "odpycha" wodę. Musisz powoli podlewać i z przerwami, żeby wsiąkło. Przesadzić też już by ją można było właściwie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Grudnia 2022 podnos doniczke i musisz wyczuc czy lekka czy bardziej ciezka.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 13 Grudnia 2022 Roślinka prezentuje się następująco: Myślę że za około 7/10dni założę kratkę i zgodnie z planem utnę główne dwa szczyty, a resztę odrostów odetnę tak aby zostało ich w sumie 8. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Grudnia 2022 Roślina konopi jest magiczna 😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 15 Grudnia 2022 @Wojmax to będzie piękna fotorelacja, nie mogę się doczekać efektów 😁 Super równo Ci to rośnie, miód dla oczu taka symetria 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leader 1 Napisano 15 Grudnia 2022 @Wojmax też czekam na postęp fotorelacji, powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 20 Grudnia 2022 Trochę się odjaniepawliło... Roślinka mam wrażenie że przestała rosnąć z niewiadomych dla mnie przyczyn. Pozatym cztery liście i tylko cztery zrobiły się z dnia na dzień praktycznie całe żółte. Zostawiam ja na święta więc w czwartek podleję ją 0.5l wody z ukorzeniaczem i Terra Grow od plagronu w proporcjach 2ml/1l wody. Mam nadzieję że to jej trochę pomoże. Strasznie mi oklapła również z niewiadomych przyczyn. Podlewam ją średnio raz na 4/5 dni po pół litra wody, ponieważ jest wystarczająco mokra ziemia. Z planem robienia roślinki na 64 topy niestety ale muszę spasować, ponieważ czas, który miałem mieć nieograniczony uległ zmianie. Jestem zmuszony przełączyć ją na flo w okolicach drugiego tygodnia stycznia. Prawdopodobnie zostawię te 10 szczytów które są, chyba że że mnie mile zaskoczyć i zacznie się rozwijać i piąć w górę. Walne Loliloping i myślę że efekt będzie zadawalający. Macie jakieś sugestie co mógłbym zrobić? Ps. Wymyśliłem teraz jedna fajna rzecz którą jestem w stanie zrobić ale musiałbym ja robić jutro, najpóźniej pojutrze, mianowicie mógłbym przeprowadzić Topping na dwóch głównych łodygach przez co zwiększyłbym ilość topów o dwa plus zredukowałbym dysproporcję topów (reszta topów jest z Mainliningu). Myślicie że to dobry pomysł? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Grudnia 2022 @Wojmax Rób jak chcesz, walnąć możesz topping lub fim wszystkim szczytną na raz, jak taki masz pomysł to go realizuj, ale karm trochę mocniej, bo się wyjada , czyli w ziemi nie ma dość jedzenia, a to jest weg, na wegu nie ma się wyjadać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Grudnia 2022 @Wojmax przesadź ją. Może już być mało miejsca na korzenie. Ile tam litrów teraz jest ? Dłuższy weg potrzebuje dużo ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Grudnia 2022 @Udyr Jak tam jest donica 16 l , tak wynika z jego wcześniejszych deklaracji, ja w 14 l zrobiłem wega 55 dni, a moja roślina od jego planta jest parę razy większa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 20 Grudnia 2022 @Udyr Przesadzę ją jutro i porządnie podleję z nawozem i myślę że powinno być w porządku. Wogole @Zielone krainy dał dobry pomysł, bo mógłbym wszystkim szczytom przeprowadzić Topping, ale nie wiem w sumie czy nie są jeszcze za małe co uważacie? @Zielone krainy 16l to nie jest, to jest przejściowa doniczką pomiędzy kubkiem a docelową, ale wątpię żeby nie miała miejsca, ale tak czy inaczej ją przesadzę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Grudnia 2022 @Wojmax Są w porządku, możesz robić trening na wszystkich szczytach, ale wyjaśnij po co chcesz przesadzać, jak to donica 16 l, chyba że to jednak nie 16 l ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach