Kartek 109 Napisano 31 Sierpnia 2022 Dzień dobry forum obserwuje od bardzo dawno ale pierwszy raz się skusiłem na Fotorelke proszę o komentarze rady i uwagi, Z góry dzięki pozdro . Panny 3 x Royal AK Feminized FP od RQS Ziemia Canna Terra Profesional Box Royal Room 0.8 x 0.4 x 1.2 ( planuje wymiane na 1.0 x 0.5 x 1.6 ) Donice 2 litrowe plastikowe produkcyjne / 10 litrowe materiałowe Lampa Mars Hydro TS1000 Wyciąg Vents Quietline k125 197m3/h Filtr Prima Klima 150-200m3/h 3x komputerowe Zephyr 0.2A z zasilaczem z regulacją 20W wiatrak z oscylacją włącza się tylko jak pracuje lampa . Gniazdo sterowane przez WIFI z watomierzem zdalnym sterowaniem i możliwością zaplanowania czasu działania . Nawilżacz ze zbiornikiem 4l z higrometrem i higrostatem Nawozy Advanced Nutrients - Grow - Micro - Bloom - B-52 - Voodoo Juice - Tarantula - Piranha - Sensizym - Big Bud - Overdrive - Rhino Skin - Ph minus od Biobiza kwasek. - Kropelkowy Test PH. Po dziesięciu dniach w wylęgarni dostały pełną dawkę Tarantuli Piranhi i Voodo Juice Ph wody 6.00 a w 15 dniu pierwszy toping Drugi toping wjechał w 23 dniu Następnie delikatny fryzjer i LST dnia 30 1 1 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Kartek Powodzenia mordeczko, bardzo ładny trening, będę zaglądał 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Kartek elegancki start 🙂 wszystko jest 🙂 ladne ciecia i dobry trening 🙂 bedzie dogladane. Z buchem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 31 Sierpnia 2022 zastanawiam się czy wystarczy im tydzień odpoczynku po tym stresie , myślę nad przełączeniem na 12/12 jakoś 36 dnia, bo box niski, zamordował bym za extra stope wysokości dlatego planuje wymienic box na metr na pół metra na 160. po którejś tam wypłacie xd niedługo wjedzie też siatka elastyczna , a dzisiaj dostaną 25% dawki Micro Grow i Bloom przy ( 1/4 dawki zalecanej PH perfect ta ich technologia sobie nie radzi , musze dawać ekstra kwasku celuje zawsze miedzy 6.0 a 6.5 stosuje 50% kranówy na 50% wody RO. ) oraz 50% dawki B-52. Przykręcam też nawilżacz ( ustawiony na 50% utrzymywał miedzy 60% a 70%, ustawiam teraz na 45% ( utrzymuje jakieś 50-60 ) ) Lampa 60 cm od szczytów 50% mocy ( watomierz pokazuje 52W ) temperatura bez lampy 22-24 C 60-64RH temperatura z lampą 25-27 52-56RH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) @Kartek fajny ten Royal Room. Ustawny bardzo, żałuję że na wyspy nie wysyłają bo szukam tego mniejszego c60s dla siebie. Popatrzę co tam porośnie ✌️ Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Udyr jak co to Ci wysle paczke jak chcesz 🙂 na jakis adres z kosmosu albo jakis paczkomat czy co tam macie na wyspach 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Kartek ekstra wszystko przygotowane, na dodatek moje ulubione nawozy. Trening zrobiony pierwsza klasa, będę podglądać uważnie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green nie no będę w Pl to ze stacjonarnego sklepu kupię i sobie wyśle pocztą 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 31 Sierpnia 2022 mam używkę 60x40x120 użyta 1 grow. leży w piwnicy się kurzy 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 1 Września 2022 Mam c60s, miałem c100s, ale co metr kwadratowy to metr kwadratowy ;) jak masz mozliwość to celuj wyżej. @Kartek W dniu 31/08/2022 o 15:35, Udyr napisał: @Kartek fajny ten Royal Room. Ustawny bardzo, żałuję że na wyspy nie wysyłają bo szukam tego mniejszego c60s dla siebie. Popatrzę co tam porośnie ✌️ Wysyłają i to za darmo... Teraz spojrzałem na ich stronę. Z Twoją ręką 60 na 40 to jak Kubicy gokarta dać... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Września 2022 @Lasir wysyłają za darmo do EU, a wyspy to już nie Europa. Do mnie obliczyli wysyłkę za 50£+30£ cło, czyli przesyłka kosztami przekracza wartość samego towaru 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Września 2022 @Udyr a jak tam ma wyspach.. sa strajki? Jakie nastroje ze zwiazkiem podwyzek cen energi..? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 2 Września 2022 Ładnie się to zapowiada, coś z tego będzie 😎 @Mr.Green jeszcze chwila, dopiero od połowy października. Powstaje właśnie antyrządową formacja do walki z obecnymi cenami ale rząd tez się nie kryje z tym ze osoby protestujące będą represjonowane przez system. #GreyState☠️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Września 2022 @Cali_Bastard czyli cos sie bedzie dzialo na jesien 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 2 Września 2022 2 godziny temu, Udyr napisał: @Lasir wysyłają za darmo do EU, a wyspy to już nie Europa. Do mnie obliczyli wysyłkę za 50£+30£ cło, czyli przesyłka kosztami przekracza wartość samego towaru 😄 Czyli udało mi sie skutecznie od mediów odciąć 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 5 Września 2022 Siemanko wszystkim, mały upek, Poprawiałem fryzjera i lst chyba nawet trochę przesadziłem, ale za specjalnie się tym nie przejęły i szybko odbiły, Także dzień 36 . Dostały wczoraj po litrze wody na głowę standardowe 50%Kranówka/50%woda RO tym razem Ph około 6.5-7.0 1/2 Dawki Micro Grow Bloom Bud Candy oraz 2/3 dawki B-52 Lampa 70cm nad plantami ustawiona na 80W Myślę że za 4 dni przełączę na 12/12 w 40 dniu wega . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Września 2022 @Kartek dobrze wyglądają 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 5 Września 2022 Dzieki @Tester, wiesz bo lecę na czuja z tym grow, i staram się ostrożnie z wszystkim 2 grow pod tą lampą nie mam jej obcykanej jeszcze, pierwszy raz pod Ledem jadę, ogolnie jestem po 12 letniej przerwie . Pierwszy grow pod tym Marsem spierdoliłem bo nasiona się okazały automaty, a ja je oskubałem mega i pociąłem, dodatkowo przełączyłem światło na 12/12 jak zobaczyłem pistle, spanikowałem 😱 nigdy automatów nie robiłem😤 całe efekty poszły na masło 🤣ja się podstaw grow uczyłem jak nie było youtube na Internecie jeszcze 🤣 już trochę nadrobiłem wiedzę ale lecę po staremu teraz FPeki . wygrzebałem nawet fotkę karła xd 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kartek 109 Napisano 6 Września 2022 (edytowane) upek ostateczne wegowe defo następne na kwicie , wiem że trochę je męczę ale tak wdzięcznie odbijają za każdym razem, aż grzech nie wykorzystać i zrobić równy ogródek, a z czasem mi się nie spieszy 😁 lampa na 65cm 2/3 mocy dokładnie 92 waty. Edytowane 6 Września 2022 przez Kartek 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Września 2022 @Kartek dobrze pocięte, w tydzień i tak zarośnie jak głupie 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach