ZielonyTabaluga 92 Napisano 12 Września 2022 Można jakiś trening na niej przeprowadzić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Września 2022 @ZielonyTabaluga nagnij w bok. Mało masz miejsca do góry więc trzeba kombinować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 12 Września 2022 17 minut temu, Udyr napisał: @ZielonyTabaluga nagnij w bok. Mało masz miejsca do góry więc trzeba kombinować. No właśnie coś jej odbiło ostatnimi dniami i rośnie dziennie po ok 4cm w górę i puszcza już 6 piętro liści. W tamtych nowych zauważyłem, że ma jeszcze jedną plecionkę, więc znowu będzie rosło... Niby mogę jeszcze podnieść te 20cm w górę, ale liście na samym dole rozwijają się bardzo wolno względem góry. Coś takiego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Września 2022 @ZielonyTabaluga jeśli nie czujesz że ma chęć pęknąć główna łodyga to jeszcze niżej łeb jej nagnij. Niby przed podlewaniem po podsuszeniu struktura rośliny jest mocniejsza. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 12 Września 2022 (edytowane) @ZielonyTabaluga Nic jej nie odbiło. To jest normalne zachowanie Automatów. Są takie co rosną dużo szybciej niż Twoje nawet. Te małe liście na dole raczej takie pozostaną. Czym wyższe piętro tym większe liście zazwyczaj. Edytowane 12 Września 2022 przez AmberYbarra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 12 Września 2022 @Udyr główna lodyga się nie wygięła, w ziemi się wygięła dopiero... 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 12 Września 2022 1 minutę temu, ZielonyTabaluga napisał: @Udyr główna lodyga się nie wygięła, w ziemi się wygięła dopiero... 😂 Ciągnij drutem w dół bliżej szczytu raczej. Za łodygę mniej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 12 Września 2022 @AmberYbarra Tyle, że tam wychodzą wszędzie małe młode odnogi, chciałem tak zrobić ale nie mam jak złapać, aby żadnego nie uszkodzić... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 12 Września 2022 @ZielonyTabaluga To złap za łodygę ale omijając te małe po prostu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Września 2022 Obetnij go w polowie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 12 Września 2022 20 minut temu, Mr.Green napisał: Obetnij go w polowie 🙂 Myślisz że to dobry pomysł ?. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 12 Września 2022 @Mr.Green a nie jest za późno na taki zabieg? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Września 2022 Hehe nie no zartuje.. to automat 😛 musisz go doginac bo on Ci wyjebie sufit 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 12 Września 2022 (edytowane) 50 minut temu, ZielonyTabaluga napisał: @Mr.Green a nie jest za późno na taki zabieg? Automatów nie przycinamy i nie klonujemy. Nawozimy miej niż fotoperiody. Uważamy podczas przesadzania (chociaż nawet uszkodzenie 75% korzeni nic roślinie nie zrobi i ona je odbuduje błyskawicznie). Edytowane 12 Września 2022 przez AmberYbarra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 13 Września 2022 (edytowane) Zrezygnowałem z duszonka na rzecz AK po prostu zaraz by mi weszła na nie. Pytania dwa : -Jak z jej kondycją? Brakuje jej jakiś witamin? -Kiedy zacznie się pędzić? Edytowane 13 Września 2022 przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Września 2022 @ZielonyTabaluga oj coś czuję że ona w sufit będzie stukać głową. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 14 Września 2022 Co to za plamki? A dobra już wiem. Od nawilżacza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 14 Września 2022 Czy ona zaczyna kwitnąć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Września 2022 Powoli się zbiera już napewno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 Jednak to nie wina nawilżacza... Co jej się dzieje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach