AmberYbarra 38 Napisano 8 Września 2022 @ZielonyTabaluga I tak 35 cm powinno pozostać, jak rosną podnoś lampy żeby trzymać dystans na stałe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Września 2022 @AmberYbarra jak myslisz co jest lepsze Lampa 100% od razu i na wysokosci odpowiedniej tzn. Wysoko.. np od 100cm w gore do 130-150 max. Zalezy jaki sprzet wiadomo. Czy lampa od 40% np. I odpiwiednia wysokosc i podnoszenie wraz ze wzrostem. Ktora technika lepsza.. ustawic swiatlo raz by sama do niego dorosla i ewentualnie lekka korekta Lub stala regulacja wraz ze wzrostem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 8 Września 2022 25 minut temu, Mr.Green napisał: @AmberYbarra jak myslisz co jest lepsze Lampa 100% od razu i na wysokosci odpowiedniej tzn. Wysoko.. np od 100cm w gore do 130-150 max. Zalezy jaki sprzet wiadomo. Czy lampa od 40% np. I odpiwiednia wysokosc i podnoszenie wraz ze wzrostem. Ktora technika lepsza.. ustawic swiatlo raz by sama do niego dorosla i ewentualnie lekka korekta Lub stala regulacja wraz ze wzrostem Stała regulacja wraz ze wzrostem IMO. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 8 Września 2022 @ZielonyTabaluga @AmberYbarra @Mr.Green Tutaj najlepiej pasuje stwierdzenie "każdy Żyd swój towar chwali" Ile growerów tyle opinii, najważniejsze aby rosły zdrowo 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 8 Września 2022 Powiedzcie mi jeszcze, jak sprawdzić czy mają odpowiednią ilość dostarczonego powietrza? Wydaje mi się, że chyba za mały wentylator im dałem. Ma ok 9cm. Dodać im drugi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Września 2022 Jak Ty tam non stop zagladasz to nawet wiatraka nie trzeba 😄 sam klatą wtlaczasz tyle luftu ze one tam maja bryze 😆 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 8 Września 2022 @Mr.Green Nie, nie. To wiatrak z tego pc który tam dmuchał. Trochę jestem upizgany, wczoraj w nocy dałem im zabawkę na noc, żeby im nie było smutno XD a tak serio, dmuchnąć im jeszcze przez środek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 8 Września 2022 @ZielonyTabaluga ja na pierwszy grow to wrzuciłem wiatarczek za parę centów aby mieszał powietrze. Ba nawet na urlop pojechałem... Teraz mam taki spory mieszak... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 8 Września 2022 @Przedzior Dobra, jak trochę mi faza zejdzie, to wrzucę im bo tam duchota. Narazie to nie jest dobry pomysł żebym używał wiertarki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Września 2022 @ZielonyTabaluga poki co jest ok. W dalszej fazie mozesz dolozyc mieszaka do srodka Nie zamykaj szczelnie. Zostaw uchylone okno jakbys mial sie wkrasc na nocne jebanko 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 8 Września 2022 26 minut temu, Mr.Green napisał: Jak Ty tam non stop zagladasz to nawet wiatraka nie trzeba 😄 sam klatą wtlaczasz tyle luftu ze one tam maja bryze 😆 Świetne ! @ZielonyTabaluga Jak na taką uprawę wiatraki są w sam raz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 8 Września 2022 (edytowane) @ZielonyTabaluga Tutaj masz fazy wzrostu oraz kiedy ścinać. Edytowane 8 Września 2022 przez AmberYbarra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 9 Września 2022 (edytowane) # Dzień 11 Dwie AK największe przesadziłem do większych donic i w nich już zostaną. Amnesia dzień bodajże 36, odżyła puszcza liście z wszystkich stron, pierwszy raz ją dzisiaj podlałem jakimkolwiek nawozem. A mianowicie biohummusem. Małe AK które były w 1.1l były całe w korzeniach, trochę miałem stresu aby niczego im nie uszkodzić. Niestety ze względu na wiadro w którym jest amnesia, nie zmieszczę więcej większych donic, za parę dni przesadzę je również w wiadra i pójdą w ślady amnesii - światło dzienne. Zobaczymy co z tego będzie. Edytowane 9 Września 2022 przez ZielonyTabaluga 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 10 Września 2022 #Dzień 12. 38cm od led, 25-28°C Wilgoć na dniu - 50-60% noc - 70-75% Kolor ciemna zieleń. Lampy świecą 14/18h Podlewane deszczówką 7.5ph - ale ziema 5.6-6.5ph Coś do zmiany? Jak z jej wielkością względem ilości dni które ma? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 10 Września 2022 (edytowane) @ZielonyTabaluga Wielkość względem dni jest dobra. Ale na to nie patrz tak bardzo. Automaty potrafią się "rozkręcić" po 30 dniach. I wtedy jadą w górę jak obłąkane (wtedy konieczne dobre nawozy). Szybkość wzrostu zależy od genetyki. Czasami ten sam typ, i rodzaj potrafi rosnąć zupełnie inaczej. To tak samo jak dzieci ze związku tych samych rodziców są inne. Jedno jest zdrowie drugie ma zespół Downa. Jeden ma 170 wzrostu a drugi z braci ma 190 w tym samym wieku. To jest loteria niestety i na to wpływu nie masz żadnego. A'propo korzeni, uszkodzenie korzeni w automacie wbrew temu co piszą to nic strasznego. Nawet jak uszkodzisz 75% bryły korzeniowej, Automat z dobrymi genami Ruderalis odbuduje je błyskawicznie. Może się to wydać niesamowite ale Automaty to twarde sztuki. Światło na Twój obecny stan powinno być CO NAJMNIEJ 18 godzin dziennie. Uwaga dotycząca nawozów. Nawozy organiczne (naturalne) są dobre ale działają bardzo , bardzo wolno i po długim czasie. Są lepsze dla fotoperiodów gdzie okres hodowli i wegetacji jest długi. Dla Automatów stosuj mineralne (działają po kilku minutach od podlania). Organicznych raczej nie przedawkujesz bo to natura :). Z mineralnymi trzeba uważać bo spalisz korzenie i roślinę. Edytowane 10 Września 2022 przez AmberYbarra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Września 2022 26 minut temu, AmberYbarra napisał: @ZielonyTabaluga Organicznych raczej nie przedawkujesz bo to natura 🙂 A widziałeś kiedyś jak potrafi popiół z palm popalić rośliny, bat guano lub biotabs ? A to organika. Da się automaty na bio nawozach dobrze utrzymać, tylko z wyprzedzeniem i w mocnych dawkach trzeba podawać to roślinie. Wybacz musiałem się wypowiedzieć jak widzę nie do końca prawdę 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 10 Września 2022 @Udyr @AmberYbarra w sensie, takiego biohummusa mogę ładować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 10 Września 2022 (edytowane) @Udyr Masz rację. Ale ta sama sytuacja zachodzi jak posłodzisz szklankę herbaty i dasz 30 łyżeczek cukru. Mi chodziło o działanie nawozów jak trzymasz się normalnego dawkowania. Wszystko można popalić wszystkim. Ale mineralnymi to zrobić bardzo prosto w stosunku do organicznych. 9 minut temu, ZielonyTabaluga napisał: @Udyr @AmberYbarra w sensie, takiego biohummusa mogę ładować? Możesz go ładować. Ale w Twojej sytuacji dziesięć razy leszy będzie mineralny. Da takiego kopa że rośliny "wystrzelą". Edytowane 10 Września 2022 przez AmberYbarra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 10 Września 2022 @AmberYbarra dasz nazwę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 10 Września 2022 56 minut temu, ZielonyTabaluga napisał: @AmberYbarra dasz nazwę? To co masz dostępne w sklepach to jest "zapchaj dziura". Dobry nawóz zrobi Ci fachowiec na zamówienie. Sam rozumiesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach