ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Nigdy nie grzeszyłem kreatywnością, wczoraj postanowiłem, że zrobię mini boxa. W środku siedzi póki co 5x ak47 auto. Wentylatory w środku 6cm 5v + 14cm 12v, żarówki v-tac 15w/85w x3 3k lm. Folia - samochodowa odbijająca słońce, na szybę. Świecić będzie się to ok 12-18h dziennie. Jakieś wskazówki? Hejty również miło widziane. Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miejski Guru 17 Napisano 31 Sierpnia 2022 Beda ci tu hejtowac te kubeczki chyba jak u mnie ale jak cos to powodzenia, troche maly ten boksik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Miejski Guru dobre rady to nie hejt 😉 @ZielonyTabaluga i co dalej panie Tabaluga 🙂 Jaki zamiar tego projektu i boxa? Bo chyba nie myslisz ze urosnie Ci tam 5 akaczy 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bosskiroman420 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Miejski Guru jak to przeczytałem odrazu wszedłem w twoją fr i przeczytałem całą i raczej nikt cie tam nie hejtowal xd każdy podpowiadał co robisz zle a ty jakby nie słuchałeś i popełniałeś ten sam błąd kilka razy. @ZielonyTabaluga nikt nie będzie cie tu hejtował tylko starał się pomoc. na początku pierwsza rada od Romana to owiń pomaluj cokolwiek chcesz te przezroczyste pudełeczka żeby swiatlo nie dochodziło źle to wpływa na korzenie😉😅powodzenia🫡 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green Jutro zaczynać budowanie szafy 😛 @bosskiroman420 Idę coś z tym zrobić, dzięki wielkie :3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @ZielonyTabaluga dobrze. Buduj. Najlepiej jak najwyzej. Nie ograniczaj sie z wysokoscia bo sie przyda 😉 chcesz wszystkie 5 autosow do szafy zapodac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) @Mr.Green Myślę mordo, że 5 napewno nie, bo już na tą chwilę jeden mi coś szwankuje, jest mały więc pewnie pójdzie na straty albo gdzieś w drugim domu na strychu będzie walczył sobie o przetrwanie. Fajnie by było, gdyby 3 przeżyły i je można było wyhodować. Ps. Ten co jest mały, zaliczył lądowanie z 1.5m na panele przy transporcie do "doniczki" XD Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @ZielonyTabaluga najlepiej by bylo jednego tam zostawic 🙂 W tym PC boxie 😛 A szafe jakie masz wymiary w planie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Sierpnia 2022 Te rozpraszacze mleczne zdejmij ciosem karate, światło się marnuje na boki 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Mr.Green Myślę, że coś 70x70x100. @Udyr kurde, nie umiem chyba, a z drugiej strony mam tylko te trzy żarówki, i obawiam się, że po zabiegu ich ilość może wynosić zero. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bosskiroman420 45 Napisano 31 Sierpnia 2022 9 minut temu, ZielonyTabaluga napisał: @Mr.Green Myślę, że coś 70x70x100. @Udyr kurde, nie umiem chyba, a z drugiej strony mam tylko te trzy żarówki, i obawiam się, że po zabiegu ich ilość może wynosić zero. spróbuj lekko nożykiem wokół podłubać bo tam klej chyba jest, i powinieneś te kule wykręcić jakby. Mi tak poszły😅 tylko uwaga na płytkę bo lipa będzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @ZielonyTabaluga hehe 😄 Nie znam sie na tych zarowkach ale te 3 to raczej malo na 3 planty. Bedziess musial i tak cos domontowac 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 @bosskiroman420 chuy, idę do sklepu kupię najtańszą, aby na niej potrenować 😂 @Mr.Green No do większej szafy napewno, spróbuję może jakiejś mieszanki z cfl. Ale pierwsze i tak zobaczę czy to coś co siedzi w pc, w ogóle będzie chciało rosnąć. Bo moja amnesia co ma miesiąc, wygląda jakby coś chciała, ale nie mogła. 😂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2022 @ZielonyTabaluga urosnac urosnie tylko swiatla trzeba 🙂 to podstawa dobrego plonu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 O to chodziło? 🤣 30 minut jebania. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 31 Sierpnia 2022 5 minut temu, ZielonyTabaluga napisał: O to chodziło? 🤣 30 minut jebania. Zuch chłopak !. Te klosze wychwytują cześć światła osłabiając go. Poza tym "zabierają" pewne długości fali świetlnej i światło jest "mniej bogate". Tylko odkryte LEDY dają 100% wydajności. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Sierpnia 2022 @ZielonyTabaluga jeśli palce są całe to znaczy że operacja zakończona sukcesem 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 @AmberYbarra Nie wiedziałem, że przy tak "prostej" operacji można się tak zmęczyć. 😂 @Udyr Palce niby całe, ale mina ojca jak widział, jak kroje żarówkę bezcenna. Dowiedziałem się też, że za dużo widocznie palę, jak mylę żarówkę z serem. 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 31 Sierpnia 2022 1 minutę temu, ZielonyTabaluga napisał: @AmberYbarra Nie wiedziałem, że przy tak "prostej" operacji można się tak zmęczyć. 😂 @Udyr Palce niby całe, ale mina ojca jak widział, jak kroje żarówkę bezcenna. Dowiedziałem się też, że za dużo widocznie palę, jak mylę żarówkę z serem. 😂 Jedna rada, kupuj żarówki LED które są wydajne. Czyli mają jak najwięcej lumenów z Wata. Są takie co przy 19 W poboru prądu dają 1900 lumenów. Ale są i takie firmy OSRAM co dają 2500 Lumenów przy 19 W poboru prądu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 31 Sierpnia 2022 @AmberYbarra kwestia tego, że jak pytałem faktycznie o model ledow, każdy mówił, że lumeny w ledach nie są aż tak ważne... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach