Mr.Green 4,309 Napisano 24 Września 2022 @Rzeźnik wiem ziombel 🙂 w odroznieniuod niektorych czytam wypowiedzi innych :P Jednak to nie zmienia faktu ze sa ciemne i nadmiar blokuje. Nawet jak dasz calmaga to moze roslina go nie przyswoic poprzez nadmiar azotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 24 Września 2022 @Mr.Green z tym, że to niemożliwe. https://www.google.com/amp/s/www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/antagonizm-i-synergizm-skladnikow-pokarmowych-oraz-ich-przyswajalnosc-z-gleby,70489.amp Azot nie jest antagonistą wapnia, w nawet najmniejszym stopniu, więc jest to po prostu chujowa odżywka wapniowa, bo daje więcej azotu niż wapnia dlatego czarne liście, bo za dużo azotu, a kropki bo za mało wapnia, z czego można wyciągnąć jeden wniosek - AN to przehype'owany producent, co sprzedaje 30 odżywek w średniej cenie, żeby więcej zarobić. Bo jak coś jest do wszystkiego, to tak naprawdę do niczego. Jak kogoś interesuje skąd te wnioski, to pod spodem daje jeszcze link i polecam luknąć co było podawane chwastom https://www.**************/blog-jak-zapobiegac-i-wyrownywac-niedobory-skladnikow-odzywczych-u-roslin-cannabis--n88 @Edit Albo źródło się myli i mój świat legł w gruzach (albo możliwe, że nie) 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 25 Września 2022 @Mr.Green azotu to one nie dostały z 20 dni ani grama a robiły się jeszcze bardziej ciemne.. A na razie nie mam gdzie kupić Cal-Mag bez azotu .. ehh a nic innego takiego nie mam .. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 25 Września 2022 Dobra panowie zakupie cal mag bez wzotu. Z bio bizz może być ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Września 2022 @Ciemny tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 25 Września 2022 (edytowane) Te wszystkie Cal-magi w cenie ponad 40zl za liter to zwykla saletra wapniowa ewentualnie saletra wapniowo-magnezowa czyli jeszcze innymi slowy azotan wapnia albo azotan wapnia + azotan magnezu. Cal-mag jest idealny dla tych dla których najważniejsza jest ładna naklejka sugerująca ze to jakis super hiper duper nawóz z growshopu specjalnie dla konopi bo można kroić takich frajerów na niezłą kaske, bo azotan wapnia jest tani jak barszcz xDDDDD Kupi sie to samo u polskiego producenta za 1/4 tej ceny albo jeszcze taniej. A jeśli ktos chce bez azotu nawóz wapniowy to polecam Insol Wap, ma 14% wapnia w składzie i 0% azotu a kosztuje 17zl za litr. Edytowane 25 Września 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 25 Września 2022 @Niemedyczny_Użytkownik albo dolomit 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 25 Września 2022 @Niemedyczny_Użytkownik nie wziąłeś pod uwagę że nie wszyscy mieszkają w pl . Tutaj gdzie jestem nie znalazłem tego co podałeś może jest po inna nazwa nie mam pojęcia. Zamówić z pl to raz że wysyłka dwa razy tyle co produkty wary. Dwa że czas wysyłki leciutko ponad tydzień . A ja nie mam czasu bo coraz więcej plamek biobizz dzisiaj zamówię we wtorek jest . A czy jest wart 4euro nie wiem ważne żeby działał. @Andi dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Września 2022 @Ciemny calcium nitrate i epsom salt. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 25 Września 2022 Zamówiony już bio bizz .. nie będzie ? 😅 @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Września 2022 @Ciemny nie no będzie ok. Ja tylko Twoje wątpliwości o nazwę środków podanych wyżej rozwiać chciałem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 25 Września 2022 @Udyr aaa heh nie zaczaiłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 27 Września 2022 Siemka . Dzień 52 flo 17 . Dotarł Cal-Mag z bio bizz i od razu panna dostała 1.5ml na litr wody pH zbite do 6.5 oby to coś pomogło bo mam wrażenie że panna stoi w miejscu.. Dwie małe wyszły na powierzchnię wczoraj . Może być worek z CO2 w środku? Nie będzie to miło jakiegoś negatywnego wpływu na maluchy? Foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 27 Września 2022 3 godziny temu, Ciemny napisał: Może być worek z CO2 w środku? Nie będzie to miło jakiegoś negatywnego wpływu na maluchy? może być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 27 Września 2022 1.5ml calmag nie za dużo mordeczko? @Ciemny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 28 Września 2022 @TROUBLEMAKER może troszkę 1.5ml na 1.2l wody ale jak to mówią " co cię nie zabije to cię wzmocni"😅 i mam wrażenie że chyba pomogło zale zobaczmy teraz już sam woda . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 28 Września 2022 Jak jest deficyt to taka dawka jednorazowo Ok ale nie lał bum tego tak bo zaraz ja przyblokujesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 28 Września 2022 @Ciemny nie zauważyłem że miałeś braki . Jednorazowo okej . Kontynuuj co drugie podlanie 0.5 max . Z doświadczenia a jak znów zauważysz to możesz co podlanie dawać te 0.3-0.5 zapobiegawczo .. ten calmag od biobiz jest ok sam stosuje całą paletę odżywek od nich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 28 Września 2022 @Brazil Munster zalalem raz i tyle,teraz woda i pk chyba już wleci? Czy jeszcze nie ? @TROUBLEMAKER zobaczymy czy pomoże taka dawka a chyba powinna tak mi się wydaje . Teraz leci sama woda . Dam znać gdzieś jutro się się dzieje z panną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 28 Września 2022 @Ciemny nie no to naprwno musi troszkę czasu minąć żeby zobaczyć efekt .ale ogólnie słyszałem że przy automatach to liście już nie wracają do normalności ale to tylko słyszałem albo mi się wydaje że tak słyszałem. Ha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach