Gooner 97 Napisano 22 Lipca 2022 Witam, liczę, że przedwczoraj wyszły z ziemi. Po lewej LSD po prawej CandyChoco. LSD o wiele szybciej idzie, ale może druga nadgoni. Dzisiaj przesadziłem do docelowych donic z kubeczków i obserwujemy. Pozdrowienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Lipca 2022 Jakis opis by sie przydal 🙂 pozdrawiam i powodzonka zycze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Lipca 2022 @Gooner napisz jakie oświetlenie, wymiary boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 22 Lipca 2022 (edytowane) Leżą pod panelem Panel CREE CXA2520 GROW LED 30/35w na powierzchni 0,35x0,35x0,9 w boxie. Wyciąg jest, mieszak jest. Ziemia Canna Professional. W dzień temperatura około 24-28 stopni. W nocy około 18. Planuję weg 3-4 tygodnie na samej wodzie. Potem jadę z odzywkami Alga Bloom, Calmag, Royal Sugar, PK 13/14. Edytowane 22 Lipca 2022 przez Gooner 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 24 Lipca 2022 (edytowane) Witam, 4 dzień obu. Tak jak wspomniałem wcześniej LSD idzie trochę szybciej, ale to może kwestia genów, ChocoCandy trochę wolniej, myślałem na początku, że umiera lub coś w tym stylu, ale widać mały progres. Oby nadgoniła choć trochę, ponieważ planuję naprawdę krótki weg, około 3 tygodnie. Pozdrowienia Edytowane 24 Lipca 2022 przez Gooner @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 27 Lipca 2022 Aktualizacja 7 dni po wyjściu z ziemi. LSD po lewej ChocoCandy po prawej. Myślicie, że to dobrze idzie czy różnica we wzroście ChocoCandy jest spowodowana genami ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Lipca 2022 Jeszcze ją przegoni, to dopiero małe siewki. Więcej cierpliwości 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Lipca 2022 @Udyr zycie nie raz pokazalo ze ten mniejszy slabiej rokujacy rozpierdala pozniej system 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 31 Lipca 2022 Siema, 11 dzień po wyjściu z ziemi. Faktycznie tak jak koledzy z góry stwierdzili, roślinka z prawej ruszyła ładnie. Po lewej LSD po osiągnięciu 3-4 pięter i wchodzę z LST potem to samo czeka pannę po prawej ChocoCandy. Potem planuję jeszcze FIM lub Topping w zależności jak mi się zetnie 😇 Pozdrawiam! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Lipca 2022 @Gooner Jeszcze będzie potężna i silna jak na 11 dzień dobrze to wygląda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 3 Sierpnia 2022 Witam, 14 dzień mija. LST zastosowane do LSD, jeszcze pięterko wyrośnie i ChocoCandy również będzie nagięta. Faktycznie, dotrzymuje kroku 😇 Pozdrawiam 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 5 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam! Dzień 16 od wyjścia z ziemi, na razie obie idą bezproblemowo. Od początku delikatnie podlewam samą wodą z racji zastosowania Canna Terra Professional Pro myślę, że cały weg przejadę bez nawozów, tym bardziej, że planowałem max 3-4 tygodnie i przełączam na kwitnienie. Jutro wchodzi LST do tej drugiej po prawej. Następnie FIM lub topping jak główne szczyty zaczną się lekko piąć w górę. Na ten moment lekko się krzyczą z racji niskiej odległości leda, na ten moment około 20 cm także muszę go podwyższyć żeby obie poszły lekko w górę. Będę wdzięczny za jakiekolwiek spostrzeżenia. edit: LST drugiej przed chwilą. Pozdrowienia! Edytowane 5 Sierpnia 2022 przez Gooner 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 Dobrze się rozwijają. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 7 Sierpnia 2022 Siema! 18 dzień, jak na razie ciągle sama woda plus zastosowany trening LST. To będzie dobry czas na fim lub topping czy jeszcze poczekać? Myślę po tym cięciu dać jeszcze 7 dni na odbudowanie i przełączam na 12/12. Pozdrowienia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Sierpnia 2022 @Gooner Jeszcze bym z Fim lub topping poczekał jedno , a lepiej dwa piętra. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 9 Sierpnia 2022 A myślisz, że powinny iść bardziej w górę? Bo na razie trzymają się mocno przy ziemi i się zastanawiam czy nie podwyższyć leda. pozdro ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 9 Sierpnia 2022 @Gooner jak się zbijają to podwyższyć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 10 Sierpnia 2022 Siema! 21 dzień po wyjściu z ziemi. Tak to wygląda. Na razie idą bez przeszkód. Kilka dni temu podwyższyłem leda. Jedyne pytanie, czy dalej kombinować z podwyższeniem leda, czy mogę tak zostawić? Jeszcze z pięterko i robię fim lub topping. pozdrawiam! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Sierpnia 2022 @Gooner zostaw na razie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 11 Sierpnia 2022 Siema! Dzień 22. Nadal jadę na samej wodzie. Dzisiaj poprawiłem lst aby poodsłaniać więcej szczytów, planuję na dniach robić fim i daję im góra tydzień i przełączam na 12/12. Jedyna wątpliwość czy to już czas na cięcie? Kolejna sprawa to taka, że obie mocno nagięte do ziemi, nie wyciągają się do góry. Ale myślę, że chyba wszystko idzie w dobrym kierunku. pozdro ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach