Mr.Green 4,309 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgiac galazke cala 😛 tak zwany Cropping Tylko nie urwij 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Mr.Green Hmm... Ale w sumie mam 3 gałązki do zgięcia. Teraz pytanie muszę je pewnie zgiąć do środka donicy bo środek na chwilę obecną jest pusty. Czytałem przed chwilą o tej metodzie, później to się wyprostuje czy jak? Kiedy mogę dać siatkę? Za tydzień te 3 panny idą do innego namiotu... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Sierpnia 2022 Do innego to znaczy..? Bo nie zrozumialem.. W sensie ze nowy namiot? Nie wiem.. szczerze nigdy nie stosowalem tej techniki.. zapytaj @Cali_Bastard on ma wprawe w takich sprawach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Mr.Green heh tak, na początku posta wspominałem ze na chwilę obecną są w namiocie 80x80 a idą do 60x60 z tą lampa. Do 80 idzie mocniejsza lampa również od MH. Do pytam się, dzięki za namiar. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 24 Sierpnia 2022 5 godzin temu, Mr.Green napisał: Do innego to znaczy..? Bo nie zrozumialem.. W sensie ze nowy namiot? Nie wiem.. szczerze nigdy nie stosowalem tej techniki.. zapytaj @Cali_Bastard on ma wprawe w takich sprawach Najpierw ściśnij łodygę na odcinku 3cm w miejscu gdzie chcesz zginac. Wtedy nie chrupnie i rób to przed podlanie jak końcówki liści będą się zaginac w dol. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 24 Sierpnia 2022 @Cali_Bastard a czy jak sie ja zegnie w kat 90° to ona sama sie podniesie do gory? Czy zostanie juz tak w tych 90°? Czy jak to wyglada..? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 25 Sierpnia 2022 Po nocy już odwróciły się listkami do góry, także jest spoko. Dzięki za pomoc, zobaczymy co dalej. A ktoś z was miał mimoze? Spoko jest? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 27 Sierpnia 2022 Mam jeszcze pytanie dotyczące podawania nawozów... Znalazłem na grupie anglojęzycznej takie dawkowanie i jest ono zbliżona bardzo do tego co podaje producent. Ale nie o to chodzi... Czy podajecie nawozy raz w tygodniu? Czy codziennie podlewacie mieszanką? Ja stosowałem 2x w tygodniu. Jestem ciekawy jak to u was wygląda... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 29 Sierpnia 2022 Dzień 44 Pozbyłem się liści wiatrakowych że środka aby wnętrze kopuły miało więcej światła. Troszkę poprawiłem lst, ogólnie zaczęły strasznie pijaki pić, ale to taka kolej rzeczy. Papu dostają na chwilę obecną co 2 podlewanie. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Sierpnia 2022 Beda pic coraz wiecej 🙂 magiczna zdolnosc zamiany wode w topy ruszyla 😄 teraz aby puchlo 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Mr.Green ile powinienem zostawić głównych badyli aby zminimalizować popcorn? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TROUBLEMAKER 66 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Przedzior ja kiedyś Czytałem że na 1/3 wysokosci zrobić można lolipoping . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Przedzior Tobias to intuicyjnie. Wycinasz to co widzisz ze jest pizdowate i małe. daj foto z boku od strony łodyg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooner 97 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Przedzior siema! super fotorelacja. Widać przyłożenie do tematu. Odnośnie nawożenia to najlepiej patrzyć po liściach i wtedy doszukiwać się potrzeby podlewania. pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 29 Sierpnia 2022 @Brazil Munster @Gooner dzięki za pozytywna opinie 🙂 staram się jak mogę opierając się na doświadczeniach na innych roślinach 😄 kolejnych 6 pestek już w wodzie się moczy 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Sierpnia 2022 @Przedzior wskocz w temat caliego on ma ładnie pokazane na swojej uprawie jak ma wycięte. I tak tez bym czynił. Nie szczędz tylko cienkich witek które są na dole bo i tak z nich nie będzie dobrego tematu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 4 Września 2022 Dzień 50 Kolejne papu polane, zaczęły sobie kwitnąć... Kiedy najlepszy czas na kolejne defo? Czy lepiej patrzeć czy liście wiatrakowe nie przysłaniają za bardzo reszty rośliny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Września 2022 @Przedzior dopóki światło dobrze dociera do niższych partii to nie musisz nic ruszać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 4 Września 2022 @Udyr po czym mam to stwierdzić? Jakiś miernik? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Września 2022 @Przedzior oczami 🙂 Liści nie masz gęsto to pewnie i doły mają światła wystarczająco. Za jakieś 2-3 tyg. pewnie zarośnie wszystko i będzie można usuwać cokolwiek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach