KuMati 7 Napisano 15 Lipca 2022 Siemanko mam pytanko 😅 Co myślicie o połączeniu topcrop 2g na 10 l wody + calmag ? Mogę to łączyć ? + Mam pytanko jakbyście doradzili łączyć biobloom z topmaxem i z biobloombastic z atami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 15 Lipca 2022 VID_20220715_232203.mp4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lipca 2022 @KuMati Azotu za dużo popalił ci liście, za ciemne są, jak będziesz dalej nawoził nawozami z azotem to popalą się inne liście. Po za tym azot blokuje inne pierwiastki na kwitnieniu, ja swoje naładowałem, a ty swoje przeładowałeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 15 Lipca 2022 @Zielone krainyOd 4 podlania nic z azotem nie dawałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lipca 2022 @KuMati No ale to murzyni, bardzo ciemne są liście tych roślin, jakby zaraz miały się spalić, bardzo mocno nabite azotem, niektóre liście, jak pokazałeś palą się i jednocześnie azot blokując inne pierwiastki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 15 Lipca 2022 @Zielone krainyPodlewać dalej sama wodą czy może przelać je wodą samą? Kurde nie wiem czy to akurat z tego azotu to popalone hmmm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lipca 2022 @KuMati Wodę samą z odpowiednim ph, są za ciemne , za dużo azotu mają, jak na faze kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 16 Lipca 2022 Na pewno nic z N, co do dawkowania bloom i atami to PK to też nie ma sensu narazie bo się zablokowała. Sama woda, ewentualnie topmaxa możesz im podawać z pół normalnej dawki żeby to przerabiały, tam nie ma npk. Jeśli masz bio heaven albo inny środek "wspomagający wchłanianie składników" który nie zawiera nawozów był by teraz wskazany. A co do pytania o dawkowanie w późniejszym czasie to jeśli są tak przeładowane azotem to zaprzestań już podawanie bio bloom bo tam też jest azot i zostań przy samym bio bloombastic tam jest samo PK, przynajmniej do póki nie zacznie pokazywać że wyjada ten azot i zrobi się jasno zielona. Możliwe że nie będzie potrzebny już do samego końca, się okaże. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 16 Lipca 2022 @PrzeMIX Mam mam tego biohaven, activera i alg a mic. A podlać tym Topcrop' em czy nie podlewać lepiej nic teraz nankorzenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 16 Lipca 2022 Podłej wodą z bio heaven i topmax po 2ml/l każdego i następne sama woda a później zobaczymy jak szybko zaczną to przejadać. Tylko nie zapomnij o pH 6.3-6.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Lipca 2022 ja bym samą wodę lał to naprawdę one są nakoksowane konkretnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 16 Lipca 2022 Kurde ja nie wiem jak ja to tak przenawozilem skoro stosowałem się do tej zasranej tabelki biobizz 🤣 ale już następnym razem nie popełnię tego błędu... @PrzeMIX A tego topcropa użyć jak myślisz ? Albo @Tester co sądzisz o tym ? mi chyba już jedna roślinka tak lekko wyjadą się z tego azotu bo jasna jest i liście od dołu żółkną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Lipca 2022 @KuMati można się stosować do tabeli, ale jak się robią ciemne to trzeba trochę żarcia zdejmować z dawek zalecanych 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) @KuMatinie wiem nie znam się rlaz tak bardzo Edytowane 16 Lipca 2022 przez PrzeMIX @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 16 Lipca 2022 @PrzeMIX w tabelach z biobizza są przesadzone wartości szczególnie z tym azotem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Lipca 2022 @KuMati Ale ciemne liście, azotu sporo ale to nic teraz lej wodę, trza trochę przepłukać ją z tego azotu. Ogl topy wyglądają zajebiście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 17 Lipca 2022 Zalej je konkretnie wodą czysciutka to przeplukasz troche ziemie, moze i podlewasz teraz sama wodą, ale ostatni miesiąc lecial chyba z odzywkami co? Nie lej jak mowi producent, bo on chce zebys skonczyl szybko to co masz i zakupil kolejne. Dawaj sobie większą polowe co mowi tabelka, np jak tsbelka mowi 5ml na litr to ty dajezsz 3ml itp itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 17 Lipca 2022 @Git ja się stosowałem do tabelki i dawałem tak jak jest napisane... Ale z tym bio grow na kwitnienie 😅 na chuj tam to dali jak biohaven biobloom i topmax ma azot xd lałem sama woda 4 podlania raz chyba czy tam dwa dałem calmaga, wczoraj podlałem 2 ml na 10 l activera i trochę biobloombastic i next dwa podlewania sama wodą będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lipca 2022 @KuMati cały zestaw jest tak skonstruowany żeby przez całe życie rośliny niczego nie brakowało. Ja do dziś lałem grow w mniejszej niż zalecane i są zielone nie niebieskie 🙂 Co 2 dni każda żreć dostawała jak w tabeli z małymi modyfikacjami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 17 Lipca 2022 Glownie chodiz o to ze moze ci powoli kwitnąć, a jak juz bedziesz mial topy z takiej zielonkowej rosliny, moze cie troche pogryzc gardlo przy buszku i sie zawiedziesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach