Udyr 2,139 Napisano 8 Czerwca 2022 @Dumel89 daj im spokojnie jeszcze z 5-6 dni w kubkach. Ładnie korzeniami się wypełnią. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 8 Czerwca 2022 @Udyr tak zrobie. Jak czesto stosowac Root Juice? Przy kazdym podlaniu czy co drugie? Dawka 1ml Podlewam rosliny co drugi dzien juz teraz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Czerwca 2022 Na opakowaniu powinno być info. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 13 Czerwca 2022 Dzien 13 Modelki przesadzone do docelowych doniczek. Wyszlo ze mam za malo ziemii co jest dziwne bo kupilem 50l ziemii a doniczki maja po 11l. Zostawic jak jak jest czy dokupic ziemii i obsypac dookola? Na drugi raz bede wiedzial. Troche oklaply bo ich nie podlewalem przed przesadzeniem jakos bardzo. Dostaly po 500ml wody, jutro sprawdze ziemie to doleje najwyzej jeszcze. Warunki bez zmian. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) Z czasem się bardziej zbija, ja w jednym krzaku mam teraz prawie pół doniczki na koniec growa, dosyp nawet zwykłej ziemi z ogrodniczego do poziomu końca doniczek, podlej to i tak spadnie. Albo keramzyt grubo syp, ale wtedy uważaj na przelewanie, bo woda słabiej paruje (to też plus, gdy masz wysoką wilgotność w pomieszczeniu) no i woda dłużej transportuje substancje odżywcze wtedy, więc trza uważać z nawozami Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 13 Czerwca 2022 Dokupie ziemii. Zostanie na nastepny raz do dosypania. Teraz co do treningu. Planuje topping i lst. Czekam az bedzie 5 poziomow, najpierw topping, pozniej dac odpoczac roslinie i mozna robic lst? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 13 Czerwca 2022 @Dumel89 poco lst? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 (edytowane) @Barney's pewnie, żeby mieć więcej szczytów #cptn_obvious Edytowane 13 Czerwca 2022 przez Rzeźnik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca 2022 @Rzeźnik 190 cm wysokości boxa, sam topping żadnego lst 😄 Kilka razy głowy utnie i będzie multum grubych pał. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 Ty, masz rację, nie ma potrzeby tak nisko ich trzymać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 13 Czerwca 2022 Czyli tniemy jak moglbym odmowic 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Czerwca 2022 @Dumel89 daj im spokojnie rosnąć do 5-6 pięter i wtedy potniesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 13 Czerwca 2022 Nie poprostu czekasz aż będą miały 50-60cm wysokości i siatka i naginasz na siatce @Dumel89 Jak zaczniesz naginać to zmieniasz na flo i resztę ci zapełni samo Tak to ma wyglądać kolego Tu miały tylko toping 1 raz robiony później rozkładałem na siatce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 @Barney's ile razy topping robisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 13 Czerwca 2022 Raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 13 Czerwca 2022 @Barney's twoim sposobem pewnie wczesniej na flo przelacze. Ta odmiana i tak ma dlugi czas kwitnienia wiec im wczesniej tym lepiej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 13 Czerwca 2022 Bo wy to myślicie że więcej będziecie się pieścić to więcej pozbieracie gówno prawda Tak to ma wyglądać doły golisz 2 razy przed zmianą światła 1 raz tak tydzień wcześniej i zostawiasz połowę czyli jak ma 30cm wysokości zostawiasz 15cm i później tak w 2 max 3 tyg po zmianie światła To samo liście wiatrakowe wszystkie wywalam Nie jest tu idealnie na siatce ale mam to w dupie xD jak za bardzo się wyciągają to je łamie poprostu Później jeszcze będę wywalam jak będę widział że jakieś topki zasłania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 @Barney's no ja tak myślę, że przy niższym boksie trzeba, bo gdzie do 150 cm wysokości upchniesz lampę + planta 100-120cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 13 Czerwca 2022 Ja mam planty 80cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 13 Czerwca 2022 A jak długi weg? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach